Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Actori faimoşi care au dispărut de pe marile ecrane în ultima decadă

      23 februarie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Nu e chiar aşa uşor cum pare să devii faimos în toată lumea. Şi e şi mai greu să rămâi în centrul atenţiei. Cel mai probabil, fiecare actor celebru s-a lovit, la un moment dat, de această problemă, mai ales având în vedere că la Hollywood competiţia este incredibil de intensă în permanenţă.

       

      An de an, o grămadă de tineri actori încearcă să cucerească universul cinematografic, să obţină un rol important şi să devină celebri pe tot globul. Însă doar cei mai talentaţi, ambiţioşi şi mai ales, cei mai muncitori dintre ei reuşesc cu adevărat să atingă vârful succesului.

       

      Avem multe exemple de celebrităţi care au strălucit mult timp la Hollywood, căpătându-şi reputaţia datorită unor roluri remarcabile, dar care, ulterior, au dispărut destul de rapid din industrie.

       

      Iată, aşadar, câţiva actori faimoşi pe care nici nu ne mai aducem aminte când i-am mai văzut ultima oară într-un film nou pe marile ecrane.

       

      Jessica Alba

       


       

      Rolul pe care l-a jucat în Dark Angel al lui James Cameron, i-a propulsat cariera angelicei actriţe Jessica Alba, iar rolul din Sin City al lui Robert Rodriguez a devenit cea mai apreciată lucrare a sa.

       

      Ulterior, Jessica a jucat în câteva comedii romantice, filmul de acţiune Machete şi thrillerul The Killer Inside Me, care deşi a primit multe critici pozitive şi laude, tot nu a fost la fel de bun precum Sin City.

       

      În tot acest timp, însă, Alba a reuşit de fiecare dată să se menţină în topul celor mai frumoase şi atrăgătoare femei din lume. Recent, actriţa şi-a îndreptat atenţia mai mult spre propriile afaceri. În 2011 a devenit co-fondatoare a companiei The Honest care face produse prietenoase cu mediul înconjurător. În 2016, potrivit Forbes, Alba a ajuns pe lista celor mai bogaţi antreprenori americani sub vârsta de 40 de ani.

       

      Taylor Lautner

       


       

      Imediat după lansarea The Twilight Saga, fanele din toată lumea s-au împărţit în două categorii: cele care îl adorau pe misteriosul vampir jucat de Robert Pattinson şi cele care visau la vârcolacul ravisant jucat de Taylor Lautner.

       

      Scenele în care Taylor apărea la bustul gol nu au lăsat pe nimeni fără reacţie. Din păcate, contrar colegilor săi din franciza Twilight, Lautner nu a reuşit niciodată să cucerească lumea cinematografică: aproape toate filmele cu el au rămas nebăgate în seamă.

       

      Carrie-Anne Moss

       


       

      Matrix s-a lansat în 1999 şi a devenit rapid un film de cult, iar Carrie-Anne Moss, care a portretizat-o pe Trinity, pur şi simplu s-a trezit faimoasă peste noapte.

       

      Moss a jucat şi în cele două continuări şi câteva filme Marvel, însă rolul iubitei lui Neo, Trinity, rămâne cea mai memorabilă şi de succes performanţă a actriţei.

       

      Demi Moore

       


       

      Demi Moore a fost o bună bucată de vreme subiectul preferat al revistelor mondene sau al reţelelor sociale: a divorţat de Bruce Willis, s-a măritat cu Ashton Kutcher, cu 16 ani mai tânăr decât ea, a suferit câteva intervenţii chirurgicale estetice, s-a despărţit de Kutcher şi aşa mai departe. În timp ce viaţa ei tumultoasă a captat constant atenţia publicului, cea profesională nu s-a păstrat deloc la fel de vie.

       

      Ghost, în care a jucat cu Patrick Swayze, a fost cel mai de succes rol al ei. A jucat ulterior şi în Striptease şi G.I. Jane, dar, din păcate s-a ales cu Zmeura de Aur pentru cea mai slabă actriţă, iar în celelalte filme ale ei nu a obţinut roluri prea demne de menţionat.

       

      Tobey Maguire

       


       

      Rolul lui Peter Parker l-a transformat pe Maguire într-o adevărată celebritate la Hollywood, iar sărutul lui cu Kirsten Dunst a devenit una dintre cele mai emblematice scene de dragoste de pe marile ecrane.

       

      Actorul şi-a reluat rolul în continuările Spider-Man, dar în cele din urmă a fost înlocuit. Aşa că acesta a fost cel mai important proiect din cariera lui Maguire până la ora actuală. Cu o singură excepţie, însă – rolul naratorului Nick Carraway din The Great Gatsby.

       

      Zach Galifianakis

       


       

      The Hangover, cu Galifanakis, a fost un adevărat succes de box-office şi a ajuns pe lista celor mai bune filme din 2009. Continuarea s-a bucurat de un succes şi mai mare, cu încasări de peste 500 de millioane de dolari.

       

      Datorită acestui film, Galifanakis a devenit celebru în toată lumea, însă de la The Hangover, nu a mai avut alte filme demne de menţionat.

       

      Helen Hunt

       


       

      Helen Hunt a câştigat patru premii Emmy şi trei Globuri de Aur pentru serialul de televiziune Mad About You. Ulterior, Helen a primit un rol în As Good as It Gets, o comedie romantică ce a condus-o către prestigioasele trofee Oscar.

       

      Această listă lungă de premii ar fi trebuit să contribuie semnificativ la o carieră promiţătoare, însă celelalte performanţe ale lui Hunt nu au fost la fel de strălucite, potrivit criticilor. Singura interpretare recentă a ei demnă de menţionat este cea din The Sessions, lansat în 2012.

       

      Macaulay Culkin

       


       

      Macaulay Culkin e un adevărat fenomen. Home Alone, cel mai de succes film al lui, s-a lansat acum trei decade. Asta nu a oprit ochii curioşi din toată lumea să îi urmărească în mod constant viaţa tumultoasă a actorului. Fără îndoială, asta e un fel de magie de Crăciun!

       

      Jessica Biel

       


       

      Cariera actriţei Jessica Biel a început cu seria The Seventh Sky, unde a jucat rolul fetei unui preot protestant din California. Cel mai de succes rol al ei a fost cel din The Illusionist. Din păcate, nu a reuşit să cucerească Hollywood-ul încă, şi chiar şi acum primeşte doar roluri nesemnificative.

       

      Are ceva mai mult succes pe micile ecrane. În 2017 s-a lansat The Sinner, iar Biel a fost nominalizată la Globurile de Aur.

       

      Elijah Wood

       


       

      Elijah Wood nu e unul din acei actori care au devenit celebri datorită unui singur rol: s-a implicat în multe proiecte diferite, inclusiv în filme populare precum The Eternal Sunshine of the Spotless Mind şi Green Street Hooligans, sau în seriale precum Wilfred şi Dirk Gently’s Holistic Detective Agency.

       

      Cu toate astea, milioane de oameni încă îl asociază pe actor cu Frodo, personajul său din Lord of the Rings.


      Megan Fox

       

       

      La fel ca Jessica Alba, Megan Fox este inclusă constant în lista celor mai atrăgătoare femei din lume. Nu se bucură, însă, de acelaşi succes în cariera de actriţă.

       

      Cele mai populare filme ale lui Megan sunt cele din franciza Transformers. După ce lansarea continuării cu numărul doi, actriţa a renunţat la proiect şi nici nu se mai implică în altele la ora actuală.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor