Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Actriţe mari de la Hollywood care au în palmares şi un premiu Cannes

      14 mai 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Cea de-a 72-a ediţie a prestigiosului Festival de Film de la Cannes începe în această seară şi abia aşteptăm să vedem ce talente ies în evidenţă anul acesta.

       

      Premiul Cannes pentru cea mai bună actriţă recompensează tinere talente din toate colţurile lumii, dar sunt şi multe celebrităţi consacrate la Hollywood ale căror calităţi au fost recunoscute şi de organizatorii festivalului francez.

       

      Cu înalta distincţie au fost onorate până acum nume mari ale industriei americane de film precum Meryl StreepSophia LorenJulianne Moore şi Kirsten Dunst.

       

      Bette Davis - All About Eve (1951)

       


       

      O tânără actriţă pe nume Eve (Anne Baxter) îşi face loc în viaţa actriţei consacrate, Margo Channing (Bette Davis). Filmul a cucerit, ulterior, nu mai puţin de şase premii Oscar şi Davis a obţinut o nominalizare.

       

      Sophia Loren - Two Women (1961)

       


       

      Sophia Loren joacă rolul unei mame în timpul celui de-al doilea Război Mondial, care încearcă să depăşească ororile momentului alături de fiica sa în Italia. Loren a cucerit şi Oscarul pentru performanţa sa.

       

      Katharine Hepburn - Long Day’s Journey into Night (1962)

       


       

      Adaptată după piesa câştigătoare a premiului Pulitzer, scrisă de Eugene O'Neill şi regizată de Sidney Lumet, pelicula Long Day's Journey urmăreşte o familie disfuncţională care se luptă cu dependenţa, regrete şi sentimente de ranchiună.

       

      Katharine Hepburn obţinut şi o nominalizare la premiile Academiei Americane pentru rolul din film.

       

      Anne Bancroft - The Pumpkin Eater (1964)

       


       

      Jo Armitage (Anne Bancroft) se trezeşte din nou într-o căsnicie nefericită, după alte două mariaje eşuate şi o istorie lungă de naşteri şi relaţii intime. Bancroft a fost nominalizată şi la premiile Oscar pentru interpretare.

       

      Shelley Duvall - 3 Women (1977)

       


       

      Shelley Duvall face echipă cu Sissy Spacek şi Janice Rule pentru a pune bazele unei găşti de trei femei, care se ajută reciproc pentru a găsi ceea ce caută fiecare.

       

      Sally Field - Norma Rae (1979)

       


       

      O mamă singură şi onestă (Sally Field) ajută la înfiinţarea unui sindicat al lucrătorilor la fabrica sa de textile. Field a câştigat primul ei Oscar pentru acest rol.

       

      Cher - Mask (1985)

       


       

      O mamă motociclistă (Cher) are grijă de fiul ei adolescent care suferă de o deformaţie craniană majoră.


      Meryl Streep - A Cry in the Dark (1989)

       

       

      O mamă (Meryl Streep) se luptă pentru a-şi demonstra nevinovăţia când e acuzată de moartea propriului copil. Streep a cucerit o nominalizare la premiile Oscar pentru interpretare.

       

      Holly Hunter - The Piano (1993)

       


       

      Holly Hunter joacă rolul unei femei care a devenit mută în copilărie şi se ajută de pian pentru a se exprima. Hunter a câştigat şi Oscarul.

       

      Isabelle Huppert - The Piano Teacher (2001)

       


       

      Huppert joacă rolul unei profesoare de pian masochiste, urmărită de elevul ei (Benoit Magimel) în acest film de Michael Haneke.

       

      Bjork - Dancer in the Dark (2000)

       


       

      O femeie est-europeană (Bjork) călătoreşte cu fiul ei către America. Bjork şi regizorul Lars von Trier au împărţit o nominalizare la Oscaruri pentru cântecul ei original pentru film, "I've Seen It All."

       

      Charlotte Gainsbourg - Antichrist (2009)

       


       

      Clasicul horror al lui Lars von Trier urmăreşte un cuplu îndurerat (Charlotte Gainsbourg şi Willem Dafoe) care se retrage într-o cabană la munte, unde lucrurile devin din ce în ce mai rele.


      Juliette Binoche - Certified Copy (2010)

       


       

      Un scriitor (William Shimell) şi o franţuzoaică (Juliette Binoche) explorează un orăşel italian şi descoperă împreună mai multe despre artă şi despre relaţiile interumane.

       

      Kirsten Dunst - Melancholia (2011)

       


       

      Două surori (Kirsten Dunst şi Charlotte Gainsbourg) încearcă să găsească un refugiu departe de anxietate şi depresie când o planetă ciudată se îndreaptă către Pământ în această dramă apocaliptică a lui Lars von Trier.

       

      Julianne Moore - Maps to the Stars (2014)

       


       

      Julianne Moore, Mia Wasikowska şi Robert Pattinson sunt membrii unei familii care încearcă să avanseze pe scara socială la Hollywood în acest film regizat de David Cronenberg. Moore a câştigat primul ei Oscar în acel an, dar pentru rolul principal din Still Alice.


      Rooney Mara - Carol (2015)

       


       

      Therese (Rooney Mara) intră într-o relaţie intimă cu o femeie mai în vârstă, Carol (Cate Blanchett), în perioada anilor 50. Mara a fost nominalizată la premiile Oscar pentru performanţa sa.

       

      Sursa: hollywoodreporter.com, festival-cannes.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor