Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      "Am lucrat la voce cu un antrenor vocal scoţian timp de şase ani, apoi am renunţat la tot şi am folosit-o pe-a mea." - Interviu cu Jesse Eisenberg.

      16 septembrie 2011, Autor: Oksana Radu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Imediat după succesul obţinut după nominalizarea la Oscar pentru rolul fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, în Social Network, Jesse Eisenberg a abordat rolul principal din Rio, papagalul ara domesticit, Blu. Deşi e născut în Rio, tânărul Blu e transportat de contrabandişti în State, unde a trăit confortabil într-un mic orăşel din Minnesota cu proprietara sa şi cea mai bună prietenă, Linda. Pentru a ajuta la salvarea speciei, domesticitul Blu e trimis înapoi în Rio ca să se împerecheze cu incredibil de independenta Jewel. Ca şi personajul său, Jesse de 27 de ani se bucură de Rio pentru prima dată şi îşi împărtăşeşte părerile despre oraş şi experienţele sale de lucru la film.
       
      Cum a fost experienţa filmului animat pentru tine?  

       
      A fost o experienţă minunată şi unică. N-am mai făcut un film de animaţie, aşa că a fost atât de interesant de văzut cum arătau personajele înainte de a juca personajul şi a fost minunat de văzut lumea pe care Carlos şi ceilalţi animatori minunaţi au creat-o. A fost interesant să joc în film şi, în unele feluri, aproape mai interesant de văzut modul în care decurge acest proces.
       
      Ce ne poţi spune despre personajul tău?  


      Blu este un peşte pe uscat. A dus o viaţă protejată în Minnesota, e foarte deştept, citeşte tot şi e foarte analitic. Dar nimic din asta nu-l ajută să zboare. Are o listă, un morman de cărţi despre ştiinţa aeronautică şi un munte de ecuaţii matematice avansate, trasând unghiuri vectoriale, ajustând frecarea cu vântul, desigur, dar degeaba, pentru că nicio carte nu poate dezvălui arta zborului unei păsări.

       


      Ce ţi-a plăcut cel mai mult la personajul tău? 

       

      Unul dintre lucrurile care mi-au plăcut mult la Blu a fost faptul că e dornic să înveţe despre alte culturi şi are o minte foarte deschisă, dar e foarte precaut. Am crezut că mă pot recunoaşte în asta pentru că-mi place să călătoresc - am călătorit peste tot în lume. Sunt foarte dornic să învăţ despre alte culturi şi să experimentez viaţa în alte locuri, şi, ca Blu, o fac cu prudenţă.
       
      Cum a fost experienţa de a fi într-un personaj animat ca Blu faţă de munca într-un film de acţiune?
       
      Într-un fel e o inspiraţie - îţi dă idei despre personaj la care nu te-ai fi gândit folosindu-ţi propria imaginaţie. Aici eşti susţinut de vreo 300 de artişti incredibili.
       
      Cum a funcţionat la nivel practic?  


      Înregistram o sesiune şi ei o animau, apoi mergeam acolo după o lună şi produsul era cu ani-lumină înainte faţă de ce ne aşteptam. În ce fel?  Animau secvenţe întregi în această perioadă de timp, şi apoi eu re-înregistram pe baza muncii lor. A fost aşa de distractiv. Te acomodezi după atâtea luni de înregistrări şi, până la sfârşit, eşti ca un copil cu Carlos ţopăind prin cameră desculţ, inventând scene ridicole. Apoi deschizi ochii şi vezi că sunt o grămadă de oameni care te privesc şi-ţi dai seama că trebuie să fi arătat ca un idiot. A devenit foarte confortabil şi distractiv de făcut, şi, spre deosebire de a juca într-un film live în care te concentrezi la alte lucruri, asta e o experienţă unică de eliberare.
       
      Cum ţi-ai venit vocea?

       
      Am lucrat la voce cu un antrenor vocal scoţian timp de şase ani, apoi am renunţat la tot şi am folosit-o pe-a mea.

       


      Trebuie spus - Blu aduce foarte mult cu Jesse Eisenberg...
       
      Da, deşi, de fapt, n-am ştiut ce vor. Am citit scenariul şi mi-a plăcut şi am văzut imaginile şi mi s-au părut frumoase. Apoi am vorbit cu Carlos şi mi s-a părut că are o pasiune incredibilă pentru poveste şi am fost atât de fericit să văd că e o poveste derivată din ceva personal, dar n-am ştiut dacă vor o voce prostească sau nu. M-am întâlnit din nou cu Carlos şi cu Vanessa, care conduce Fox Animation şi ei m-au încurajat să folosesc vocea şi personalitatea mea.

       

       Ai improvizat mult?

       

      Da, am fost încurajat să fac glume care mi se păreau amuzante, pe lângă ce scriseseră ei, aşa că a devenit o colaborare între ceea ce am putut să aduc eu şi ceea ce au creat ei în ani şi ani de zile - care, sincer să fiu - a fost 90% din personaj. A fost o inspiraţie să văd toată munca pe care au făcut-o - când am intrat în studioul de înregistrări, cum am spus, personajul meu era 90% creat.
       
      Cum au fost experienţele tale în adevăratul Rio?

       

      Nu-ţi vine să crezi cum e oraşul şi cum e să fii aici până nu eşti aici. Este incredibil de unic din punct de vedere geografic - este un oraş imens, înconjurat de formaţiuni de rocă minunate şi de munţi, şi este uluitor să fii aici. Nu poţi să te uiţi la o imagine şi să ai acest sentiment. 

       

       

      Rio -2011 un film distribuit de

       

      Disponibil pe DVD si BLU-RAY din 21 septembrie 2011.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor