Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Ambiţii şi orgolii nemăsurate în noul proiect al regizorului Lukedic „Paranoia”

      27 septembrie 2013, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Unii oameni nu sunt niciodată mulţumiţi cu ce au, iar Adam Cassidy este unul dintre aceştia! Născut în Brooklyn şi crescut de tatăl său, Frank (Richard Dreyfuss), un împătimit fumător de trabuc, care a lucrat într-un singur loc până a ieşit la pensie, Adam (Liam Hemsworth) doreşte cu orice preţ să-şi depăşească condiţia şi să aibă toate acele lucruri, la care a visat mereu: să conducă maşini scumpe, să se întâlnească cu femei sofisticate şi să poarte îmbrăcăminte ultimul răcnet.

       

      Ştim exact ce îşi doreşte tânărul Adam (un geniu al informaticii), chiar de la naratorul filmului, care ne oferă detalii legate de înclinaţiile şi năzuinţele fiecărui personaj în parte. Dispreţul absolut al regizorului Robert Luketic (cunoscut publicului pentru „Killers” şi  „The Ugly Truth”) faţă de inteligenţa publicului său este accentuat şi de complotul poveştii destul de insipid.

       

       

      În linii mari, filmul prezintă povestea lui Adam Cassidy, un tip arătos şi extrem de ambiţios, care este supărat că nu este promovat în compania condusă de Nicolas Wyatt (Gary Oldman). Îşi face o echipă de lucru şi prezintă o idee de proiect, care este respinsă, iar membrii grupului sunt concediaţi. La puţin timp după acest eveniment, Adam e chemat de către Wyatt, care-i face o propunere „neortodoxă”. Pentru a ajunge lider pe piaţa telefoanelor mobile, marele şef îi găseşte lui Adam un loc de muncă chiar la compania de telecomunicaţii rivală, condusă de fostul său mentor şi partener de afaceri, Jock Goddard (Harrison Ford), care urma să lanseze pe piaţă un dispozitiv hi-tech denumit „The Cure” (n.r. leacul). Misiunea lui Adam este de a se împrieteni cu Goddard, de a-şi câştiga respectul în companie şi de a pune mâna pe acel aparat revoluţionar pentru Wyatt.   

       

      Strâns cu uşa de către diabolicul Wyatt (care îl ameninţă, de asemenea, cu moartea lui Frank), Adam este nevoit să accepte afacerea propusă de către acesta, pentru a nu fi turnat la poliţie şi condamnat penal pentru „gafa” profesională pe care o înfăptuise. Însă cum nimic nu este atât de negru pe cât pare, spionajul are şi avantajele sale, iar Adam posedă, în sfârşit, tot ce şi-a dorit: haine făcute la comandă, maşină sport luxoasă, o femeie superbă (interpretată de frumoasa Amber Heard) şi un penthouse într-un zgârie-nori.  

       

       

      Toate bune şi frumoase, însă, pe cât de lent înaintează acest film, pe atât de mult sporeşte tensiunea şi oboseala lui Adam, un soi de „cal troian”, cu intenţii aparent inofensive.

       

      Aşa cum era de aşteptat, „vulpoiul” Goddard îşi dă rapid seama că este ceva în neregulă cu acesta şi, în scurt timp, Adam devine un pion în mâinile lui Gary Oldman şi Harrison Ford (doi magnaţi în telecomunicaţii, unşi cu toate alifiile şi însetaţi de putere), care îl folosesc fără scrupule. Până să realizeze că viaţa sa se află în pericol, deja este mult prea prins în jocul celor doi pentru a mai putea renunţa.

       

      Paranoia” este un thriller care prezintă confruntarea dintre doi titani IT pentru supremaţia în era digitală, în care lăcomia, înşelătoria şi şantajul sunt ceva obişnuit. În această bătălie îţi poţi pierde principiile, prietenii, familia sau chiar propria viaţă. Crezi că suferi de paranoia, dacă ţi se pare că toată lumea te „vânează”?

       

      Distribuit de MediaPro Distribution, filmul “Paranoia” poate fi văzut, începând cu 20 septembrie, în cinematografele din România.

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor