Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Anca Macoviciuc recomandă "Aniversarea"!

      23 noiembrie 2017, Autor: Alexandra Coravu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Anca Macoviciuc sau Maco, așa cum o știe lumea, ne însoțește, în fiecare dimineață, în drum spre serviciu, pe 92,7 FM. Vocea ei se aude, zilnic, la matinalul TANĂNANA, unde filmele și serialele sunt un subiect abordat constant. Asta, pentru că Maco se pricepe nu doar la radio, ci și la filme. Este motivul pentru care am rugat-o să ne răspundă la câteva întrebări despre una dintre cele mai noi pelicule românești: Aniversarea.

       

      FilmSi: Cum e povestea din Aniversarea?

       

      Maco: Povestea filmului aduce laolaltă trei generații, într-o familie “bună”, al cărei lider și diriguitor împlinește 94 de ani și pare să nu mai aibă nimic de spus, deși privirea lui spune destule. Cei trei copii ai lui, botezați în secret în timpul comunismului (fiindcă el era șeful securității și n-ar fi dat bine în partid), i-au moștenit multe metehne: fiicei nu-i pasă decât de aparențe și de imaginea soțului senator, personaj veros și tăios, lucru moștenit și de fiica ei, măritată la Paris cu un bodyguard pe care soacra-l prezintă director. Băiatului îi pasă de iertarea lui Dumnezeu și a nevestei nevoite să-și șteargă socrul în zonele intime, pentru că vine dintr-o familie obișnuită… iar nepoților, de ce pot filma și share-ui de plictiseală, fiindcă nu-i intreabă nimeni ce vor.

       

       

      Cercul lor de cunoștințe și prieteni rememorează amintiri din comunism și discută oportunitatea sau necesitatea spovedaniei pentru bătrân, lucru pe care-l fac, apoi, un preot și un psiholog, chemați de membri diferiți ai familiei, obișnuiți cu același sistem de creare și plată a unor obligații.

       

      Cel mai tânăr fiu, director de bancă, încearcă să compenseze lipsa interesului față de fiica lui, prin implicarea în viața familiei pe o tema care-i e străină și niciunul nu vorbește deschis despre ce simte. Clasic, nu?

       

      FilmSi: Cum sunt actorii din Aniversarea?

       

      Maco: Simona Bondoc și Mădălina Constantin au o chimie frumoasă bunică-nepoată, experimentații Emilia Dobrin și Răzvan Vasilescu alcătuiesc un cuplu nimerit, Emanuel Pârvu și Lucian Ifrim întregesc inspirat familia asta cumva disfuncțională, însă, cel mai simpatic personaj pare adolescentul Dan Hurduc. Și se achită admirabil de misiunea de-a face dialogurile accesibile unui public larg, care-i însoțește o oră și jumătate în casă.

       

       

      FilmSi: Ce ți-a plăcut maxim la Aniversarea?

       

      Maco: Declarațiile pline de obediență camuflată în recunoștință ale cunoscuților bătrânului, discuțiile din afara camerei, purtate de membrii familiei care-și justificau chemarea preoților și a psihologului.

       

      FilmSi: Ce ți-a displăcut maxim la Aniversarea?

       

      Maco: Felul în care se întinde pateul :)

       

      Mulțumim, Anca Maco!

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor