Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      “Anna Karenina”: Un real triumf artistic.

      13 decembrie 2012, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Ne bucurăm să revedem pe marele ecran o nouă adaptare cinematografică a mult îndrăgitului roman de dragoste al lui Lev Tolstoi (credem că este cea de-a douăsprezecea ecranizare a celebrei cărţi).

       

      Cei care s-au încumetat să rupă regulile unui film de epocă sunt scenaristul Tom Stoppard, laureat al Premiului Oscar şi renumitul regizor Joe Wright.

       

      Keira Knightley  (Anna Karenina), Jude Law (Karenin), Aaron Taylor-Johnson (ofiţerul Vronski) şi Kelly Macdonald (Dolly) sunt protagoniştii acestui “balet al cuvintelor”, după cum afirmă însuşi Joe Wright.

       

      Vezi trailere

       

      PRO: Originalitatea filmului

       

      Noua versiune a cărţii “Anna Karenina” este extrem de originală şi îndrăzneaţă, deoarece aproape toată acţiunea se derulează pe o scenă imensă, iar publicul are senzaţia că vizionează o piesă de teatru. Pentru a reda cât mai fidel atmosfera şi mentalitatea societăţii aristocratice ruseşti din secolul al XIX-lea, regizorul Joe Wright a ales o abordare mai teatrală a romanului lui Tolstoi. Un “artificiu bugetar” care s-a dovedit a fi un real triumf artistic.

       

      Wrigh, care este un virtuoz al camerei de filmat (vedeţi secvenţa de pe plajă din filmul “Atonement”, scena sălii de bal din “Pride and Prejudice” sau majoritatea secvenţelor din “Hanna”), a realizat o adaptare incredibilă a romanului “Anna Karenina”, păstrând în acelaşi timp parfumul acestei frumoase şi tragice poveşti de dragoste.

       

       

      CONTRA: Uneori, efectele vizuale sunt obositoare (şi confuze)  

       

      “Regulile” acestui film sunt expuse în detaliu chiar în secvenţele de început: platoul de filmare este o scenă uriaşă, unde actorii vin şi pleacă. Treptat, aceste reguli sunt “omise”, pentru ca ulterior să fie încălcate, fapt ce generează o uşoară stare de confuzie. Nu putem să-l acuzăm pe Wright că îşi doreşte o mai mare flexibilitate a cadrului conceptual, dar uneori taie din dramatismul şi sensibilitatea filmului.

       

      PRO: Distribuţia…


      Trebuie să recunoaştem că am avut ceva emoţii, atunci când am auzit că regizorul Wright şi-a propus să realizeze încă film de epocă (a cărui protagonistă să fie muza sa, Keira Knightley, cea cu care a mai colaborat la “Pride and Prejudice” şi “Atonement”). Dar ne-am înşelat în ceea ce o priveşte pe Keira, care încă o dată ne uimeşte cu talentul ei actoricesc. Aceasta i-a avut ca parteneri pe Jude Law (care continuă şirul de filme cu succes la public – “Haywire”, “Contagion” şi “Magic Mike”), pe simpaticul actor Matthew Macfayden, pe Kelly Macdonald şi Domhnall Gleeson.

       

       

      CONTRA: …Aaron Taylor-Johnson s-a dovedit a fi “veriga slabă”

       

      Actorul Aaron Taylor-Johnson, cunoscut publicului pentru rolurile sale din filmele “Kick-Ass” şi “Savages”,  pare mult prea tânăr şi lipsit de experienţă pentru a fi obiectul dorinţei mistuitoare a Annei Karenina. Din fericire, Keira este foarte frumoasă, pasională, senzuală şi emoţionantă. Poate că alegerea unui actor mai distins în rolul ofiţerului Vronski, ar fi avut un impact mai puternic asupra publicului.

       

      PRO: Părul sensibil subţiat al lui Jude Law

       

      Este incredibilă evoluţia lui Jude Law după rolul senzaţional pe care l-a avut în action thrillerul “Contagion” şi a dovedit încă o dată că este cu adevărat un mare star, nu doar un actor foarte atrăgător (Întrebaţi-l pe Johnny Depp – el chiar şi-a făcut un renume din asta!).

       

      PRO: Este un film tulburător

       

      Filmul redă povestea unei frumoase tinere aristocrate din secolul al XIX-lea, sfâşiată de emoţii, slăbiciuni, dorinţă, vinovăţie, devotament, pasiune şi pierdere de sine, prinsă între dragostea sa pentru un tânăr ofiţer şi soţul său, care nu vrea să-i redea libertatea. În încercarea ei de a-şi găsi fericirea, Anna ia decizii care vor distruge faţada unei societăţi obsedate de propria imagine, şi care vor avea consecinţe pe cât de romantice, pe atât de tragice asupra vieţii ei şi a celor din jur.

       

       

      CONTRA: Filmul ar fi trebuit să se termine prin lăsarea cortinei


      Poate suntem cârcotaşi, însă din moment ce filmul a debutat odată cu ridicarea cortinei (cum s-a întâmplat în “Moulin Rouge” şi “Sucker Punch”, “Anna Karenina” ar fi trebuit să se încheie prin lăsarea cortinei….ar fi fost un final aşteptat şi firesc….voi ce credeţi? 

       

       

      Detalii film

       


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor