Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      "Annie", un film pentru întreaga familie

      30 decembrie 2014, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Annie, personajul legendar care a cucerit inima publicului de teatru, televiziune şi film, acum câteva decenii, a revenit pe marile ecrane într-o viziune contemporană în comedia produsă de Columbia Pictures, Annie.

       

      Filmul este inspirat după muzicalul clasic de pe Broadway, care a obţinut şapte premii Tony şi care a fost unul dintre cele mai îndrăgite filme ale anilor 1980.

       

      Will Gluck, producătorul, regizorul şi scenaristul filmului, a reuşit să combine muzica adorabilă cu decorul New York-ului modern pentru a surprinde magia poveştii care a inspirat generaţii întregi.

       

       

      Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild), nominalizată la premiul Oscar, joacă rolul lui Annie, un copil părăsit de părinţi, care se luptă să-şi croiască un drum în viaţa dură de pe străzile New York-ului, în anul 2014. Annie consideră că dacă îşi va găsi părinţii, va fi fericită pentru că va avea o familie. Când era mică, ea a fost lăsată de către părinţi în grija lui Miss Hannigan (Cameron Diaz), o asistentă maternală rea şi lacomă, sub promisiunea că vor reveni s-o ia înapoi într-o bună zi. Dar soarta copilei se va schimba când bogatul candidat la primăria New York-ului,  Will Stacks (Jamie Foxx) – sfatuit de adjuncta sa, Grace (Rose Byrne) şi de şmecherul său şef de campanie, Guy (Bobby Cannavale) – recurge la o stratagemă electorală, luând-o în grijă pe mica „orfană”. Stacks consideră că este îngerul ei păzitor, dar firea pozitivă a lui Annie şi încrederea sa în ziua de mâine ar putea să schimbe rolurile lor exact pe dos.

       

       

      Quvenzhané Wallis este cea mai tânără actriţă nominalizată la Oscar pentru cea mai bună interpretare feminină.

       

      “E fantastică,” spune Gluck.  “E o actriţă autentică, iar de fiecare dată când îşi spune replicile sau cântă, ţi se topeşte inima după această fetiţă de zece ani care îţi vorbeşte din suflet.  Când ne-am hotărât să facem filmul am spus clar că nu vrem un copil care e în stare să joace pe Broadway; vrem un copil care să simtă cu adevărat ceea ce spune prin cuvinte.  Am avut noroc cu Quvenzhané care ştie să cânte, ştie să joace, e simpatică, dar mai mult ca orice, îţi face inima să tresalte când o vezi interpretând cu realism trăirile din film.  Are abilitatea de a interpreta realist, iar asta se  găseşte extrem de rar.”

       

      “Mi-a plăcut s-o interpretez pe Annie,” recunoaşte Wallis.  “E curajoasă şi are tot timpul zâmbetul pe buze, indiferent ce surprize îi rezervă viaţa.”

       


      Ce modificări a "suferit" noua ecranizare? Ei bine, acţiunea nu se mai petrece în anii 1930, ci în prezent, iar eroina filmului este o veritabilă puştoaică a anului 2014, din toate punctele de vedere. Ea merge cu bicicleta prin tot oraşul şi cunoaşte toate străduţele pe unde poate evita aglomeraţia din trafic.

       

      În ceea ce-l priveşte pe tipul care îi oferă lui Annie adăpost… el nu mai e industriaşul din timpul crizei economice, care se îmbogăţeşte datorită războiului, ci e  Will Stacks, şeful unei companii de telefonie mobilă. 

       

      Realizatorii au dat o tentă contemporană tuturor personajelor, atrăgând la distribuţie o mulţime de staruri actuale, cum ar fi: Jamie Foxx, Rose ByrneBobby Cannavale şi Cameron Diaz

       

      Senzaţia de contemporaneitate s-a prelungit şi la producţie, întrucât Gluck şi echipa lui au ţinut ca decorurile şi costumele să fie de actualitate.  Annie a fost întotdeauna o poveste new-yorkeză şi tocmai de aceea regizorul Will Gluck a hotărât ca filmul să fie filmat chiar în New York City. 

       

      Costumele au fost de asemenea împrospătate – designerul de costume Renée Ehrlich Kalfus a îmbrăcat-o pe Annie şi pe colegii ei de platou în costume moderne, din anul 2014.

       

       

      Annie este un film care se adresează atât copiilor, cât şi părinţilor din ziua de azi. Dacă nu l-ai văzut încă, mergeţi! Filmul a fost lansat pe 26 decembrie şi rulează în cinematografele din toată ţara.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor