Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Șanse reale la Oscar pentru Tom Hardy. Îi va aduce rolul din "Gangsteri de legendă" râvnita statuetă?

      21 octombrie 2015, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      De-a lungul carierei sale Tom Hardy a interpretat mai multe roluri care la vremea lor promiteau să-i aducă recunoașterea unui premiu Oscar, însă de data aceasta, cu remarcabila interpretare din "Gangsteri de legendă" cu siguranță va da lovitura.

       

      În filmul "Gangsteri de legendăTom Hardy joacă un rol dublu interpretându-i pe ambii frați Kray, Reggie și Ronnie, cunoscuți gangsteri englezi în anii '60.

       

      Dacă ar fi fost să aleagă între cei doi frați, Hardy a declarat că prefera rolul lui Ronnie. Reggie, deși nu era pe stilul lui a venit la pachet, însă asta nu l-a împiedicat pe Hardy să îl readucă la viață impecabil până la ultimul detaliu. Chiar şi regizorul Brian Hegeland s-a gândit inițial să-l distribuie pe Hardy în rolul lui Reggie urmând că rolul lui Ron să fie dat altui actor. Cei doi s-au întâlnit la cină şi Hardy i-a făcut o propunere “Ți-l dau pe Reggie dacă mi-l dai pe Ron” şi astfel s-a ajuns la acest rolul dublu care a surprins audienţa.

       

       

      Într-una din zile, în timpul filmărilor, Hardy a fost vizitat de însuși Freddie Foreman, care a făcut parte din grupul apropiaților adevăratei familii Kray. Întâmplarea a făcut ca scena care se filma în acel moment să fie chiar una la care Foreman a fost prezent în viaţa reală pe când făcea parte din anturajul celebrilor gangsteri. După o scurtă discuţie cu acesta, Hardy s-a retras urmând să se pregătească pentru personajul Ronnie pe care urma să-l interpreteze în scena următoare. Chiar dacă Ronnie şi Reggie erau gemeni identici existau totuşi nişte diferenţe fizice şi de atitudine între ei, iar Hardy era foarte meticulos în privinţa lor. Atunci când Hardy a reapărut pe platourile de filmare pregătit pentru rolul lui Ronnie, văzându-i transformarea, Foreman a rămas uimit de asemănarea extraordinară cu personajul real pe care l-a cunoscut personal.

       

       

      Interpretarea lui Hardy este impecabilă din toate punctele de vedere. Seriozitatea cu care îşi asumă ficare rol căutând întodeauna provocarea în acesta şi nu calea uşoară spre celebritate demonstrează încă o dată complexiatea lui că actor. Tom Hardy va fi cu siguranță în cursa pentru Oscar de anul acesta un adversar de temut.

       

      Şi dacă încă nu eşti convins, iată alte câteva motive pentru care Hardy este fără îndoială un actor mai versatil şi mai interesant decât actorul tău preferat:

       

      1. A interpretat într-un mod remarcabil un personaj istoric foarte cunoscut.

      Atunci când Hardy l-a interpretat pe cunoscutul campion la box Charles Bronson în filmul cu același nume, a fost atât de convingător încât unii dintre membrii echipei de filmare se temeau de el atunci când intra în pielea personajului.

       

      2. A făcut vreun film în care i-a fost limitată mobilitatea.

      Hardy pe întreg parcursul filmului "Locke" nu face altceva dacat să conducă o maşină, singur şi vorbind mai tot timpul la telefon. Cu toate acestea interpretarea să este memorabilă şi foarte sugestivă.

       

      3. A făcut  o adaptare a unui cunoscut şi iubit personaj de acțiune.

      În "Mad Max: Drumul furiei", Hardy nu doar că a reinventat un personaj iconic, dar, prin felul în care s-a transpus în personaj i-a oferit îndrăgitului Max acea doză de nebunie caracteristică fără de care nu ar fi fost veridic.

       

       

      Fiecare dintre aceste roluri a fost considerat la vremea lui ca fiind cel mai important şi definitoriu din cariera sa de actor. Însă, cu fiecare nouă apariţie, Tom Hardy continuă să ne uimească, fapt dovedit şi de prezentul rol din "Gangsteri de legendă" cu care are şanse mari la primul Oscar.

       

       

      Sursa: vulture.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor