Știm că de Halloween se poartă horror-ul, iar pentru că aseară am sărbăt...
Jack Nicholson, 1989. Heath Ledger, 2008. Joaquin Phoenix, 2019. Trei ...
Acest film împarte brutal audiența în două: fanatici și profani. Exagere...
Impunătorul Jason Momoa, scenele intense de acțiune și efectele vizuale copleșitoare sunt motivele care ne-au convins să plonjăm fără prea mari regrete în lumea supranaturală din adâncuri a lui “Aquaman”.
Universul DC a vrut să câștige teren în fața Marvel cu cel mai nou film al său, așa că s-a folosit de toate elementele posibile ca să își îndeplinească misiunea.
Dacă vrei să îți formezi o idee despre “Aquaman” înainte să îl vezi, nu trebuie decât să îți imaginezi că cineva a strâns cele mai memorabile secvențe de acțiune din filmele ultimelor câteva decade, o combinație între “Tron”, „Avatar”, „Clash of the Titans”, „Superman”, „Jurassic Park” și „Gladiator”, cum a observat și Empire.
La asta adaugă o explozie de elemente clasice din filme cu supereroi, o caracatiță de proporții epice, o lume subacvatică de vis și mesajul etern de final care îndeamnă la salvarea naturii și... evident, la o lume mai bună!
Cu o asemenea combinație dinamică, cel mai probabil timp de două ore habar nu vei avea ce se întâmplă, dar în același timp, nu îți vei putea lua privirea de la ecran.
Jason Momoa reuşeşte să portretizeze imaginea eroului popular clasic, relaxat şi glumeţ, care, la început, pare să nu conştientizeze câtă putere deține de fapt. Aquaman adus pe marile ecrane de Jason Momoa este un semizeu care se consideră mai degrabă muritor și în niciun caz viitorul stăpân al oceanelor.
Producția Warner Bros. Pictures începe în perioada copilăriei lui Aquaman. Tatăl tânărului Arthur Curry este paznicul unui far, interpretat de Temuera Morrison, și mama lui e regina Atlantiană, portretizată de Nicole Kidman.
Când un război între lumea subacvatică a Atlantidei și conducătorul ei, Orm, jucat de Patrick Wilson, amenință lumea oamenilor de la suprafață, Curry trebuie să își înfrunte trecutul pentru a salva ambele universuri.
În ciuda efectelor vizuale impresionante de neconstestat, scenariul lasă de dorit: este mult prea complicat și în același timp, previzibil.
Regizorul James Wan reușește, totuși, să camufleze asta printr-o multitudine de scene dinamice, explozive în multe feluri pe care nu le putem descrie exact. Chiar când crezi că ai trecut peste un astfel de moment, ceva cu totul bizar se întâmplă iar.
Avem o grămadă de elemente pe care trebuie să le asimilăm. Antagonistul Black Manta, sacrificarea mamei lui Aquaman, misiunea eroului nostru, o poveste clasică de dragoste și o bătălie în adâncuri inspirată din “Războiul Stelelor”.
Fanii universului DC au fost primii care și-au luat bilete la avanpremiera “Aquaman” de la IMAX, din AFI Cotroceni. Și au avut parte de o primire de gală, cu șampanie, o tombolă cu premii și fotografii alături de Aquaman, la panoul verde.
Sala de cinema a fost plină, iar filmul a reușit să îi lase ușor bulversați pe spectatori la final, ceea ce ar și trebui să facă un film bun. În concluzie, se recomandă plonjarea directă în lumea subacvatică a noului supererou Aquaman, mai ales că finalul promite cel puțin un sequel.
“Aquaman” are premiera oficială în cinematografele românești pe 21 decembrie, în format 3D și IMAX 3D.