Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      “Bohemian Rhapsody” – realitate versus ficțiune

      12 noiembrie 2018, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Filmul “Bohemian Rhapsody”, care prezintă povestea trupei Queen, conține atât momente care s-au întâmplat cu adevărat cât și anumite situații fictive. Iată câteva momente cheie și personaje care apar în film, dar care nu respectă realitatea în totalitate.

       

      1. Cum ia naștere trupa Queen

      queen

       

      În “Bohemian Rhapsody”, tânărul Farrokh Bulsara (care ulterior își va schimba numele în Freddie Mercury) îi abordează pe chitaristul Brian May și pe toboșarul Roger Taylor în parcare și le propune să fie noul vocalist. În realitate, cei trei muzicieni locuiau împreună într-un apartament, iar Freddie a fost alegerea naturală atunci când trupa inițială a rămas fără vocalist.

       

      2. Mary Austin

      mary

       

      Iubita și muza lui Freddie Mercury a fost Mary Austin, interpretată de Lucy Boynton. În “Bohemian Rhapsody”, Freddie o cunoaște aproape de momentul în care susține primul concert cu Queen, în timp ce în realitate, chitaristul Brian May a fost iubitul lui Mary, iar Freddie Mercury i-a cerut acestuia permisiunea de a o invita la o întâlnire. Piesa "Love of My Life" a fost scrisă de Freddie special pentru Mary (în film și în realitate).

       

      3. Trupa Queen nu s-a despărțit niciodată

      scena

       

      În film, Freddie Mercury se distanțează de membrii Queen pentru a urma o carieră solo, iar mai târziu aproape că îi imploră pe aceștia să se reunească în formula inițială. În realitate, Queen a luat o pauză după lansarea albumului Hot Space în 1982, iar Freddie, Roger Taylor și Brian May au lansat proiecte solo. În plus, au stabilit să împartă drepturile de autor ale pieselor abia în anul 1989, nu în 1985, așa cum se petrece în film.

       

      4. Jim Hutton

      hutton

       

      Personajul Jim Hutton este prezentat drept un angajat la una dintre petrecerile sălbatice organizate de Freddie Mercury, iar mai târziu cei doi devin amanți. În realitate, Freddie l-a cunoscut pe Hutton într-un club londonez și au devenit un cuplu mult mai târziu. Hutton a avut grijă de Mercury în perioada în care acesta s-a îmbolnăvit de SIDA.

       

      5. Diagnosticul lui Freddie

      aids

       

      În “Bohemian Rhapsody”, Freddie află că este bolnav de SIDA în anul 1985, cu puțin timp înainte de legendarul concert Live Aid. Potrivit apropiaților artistului, Freddie a fost diagnosticat cu teribila boală în aprilie 1987.

       

      6. Ray Foster

      myers

       

      Mike Myers îl joacă pe Ray Foster, directorul arogant al unei case de discuri, care susține că piesa “Bohemian Rhapsody” nu va avea deloc succes la public și nu va fi difuzată la radio pentru că este prea lungă. De fapt, personajul este un amalgam al mai multor directori executivi care au refuzat promovarea acestei piese devenite o capodoperă. “Nimeni nu va da din cap în mașină în timp ce ascultă Bohemian Rhapsody, spune personajul lui Mike Myers, făcând referire la celebra scenă din "Wayne’s World", în care joacă tot Myers.

       

      7. Concedierea lui John Reid

      baelish

       

      John Reid (interpretat de Aidan Gillen, Littlefinger din Game of Thrones) a fost impresarul trupei Queen în perioada 1975-1978. În “Bohemian Rhapsody”, Reid este concediat într-un mod dramatic, după ce a fost manipulat de un prieten al lui Freddie. Scena din film are loc în anii 80, când Reid deja încetase să mai lucreze cu Queen, iar despărțirea a avut loc pe cale amiabilă.

       

      8. Paul Prenter

      leech

       

      Allen Leech îl joacă pe Paul Prenter, iubitul lui Freddie, portretizat drept personajul negativ al filmului. În “Bohemian Rhapsody”, acesta este concediat de Freddie pentru că nu i-a spus la timp de invitația de a cânta la evenimentul Live Aid. În realitate, Prenter a fost concediat după ce i-a distrus locuința lui Freddie în urma unei petreceri. Prenter a murit în august 1991, cu trei luni înainte de decesul lui Freddie Mercury.

       

      Sursa: Imdb.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor