Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      „Bunicul dezlănţuit”, o călătorie sălbatică plină de situaţii scandaloase şi de replici comice necenzurate

      4 februarie 2016, Autor: Aura Iancu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

      Bunicul dezlănțuit” prezintă o călătorie emoţională şi unicitatea relaţiei dintre Dick şi Jason, care sare peste o generaţie pentru a sublinia cat de importantă este influența pe care Bunicul o are asupra nepotului şi  dragostea mai pură faţă de acesta decât a unui părinte.

       

      În rolul principal îl regasim pe Robert de Niro care cu talentul său comic și extraordinara prezență în fața camerei, dramatică și reală, ofera personajului interpretat un farmec aparte. 

      Pe lângă Robert De Niro şi Zac Efron, din distribuţia comediei mai fac parte Julianne Hough, Aubrey Plaza, Dermot Mulroney şi Adam Pally.

       

      Jason Kelly (Zac Efron) este un tânăr avocat conservator aflat în în ultimele faze ale pregătirilor pentru o nuntă perfectă cu logodnica lui, aparent ideală, Meredith Goldstein (Julianne Hough), când draga lui bunică din partea tatălui moare. Cu toate că mai este o săptămână până la nuntă, toată lumea este preocupată de Bunicul Dick (Robert De Niro) care a rămas brusc singur, după 40 de ani de căsnicie.

       

      Deoarece avea permisul suspendat, după înmormântare, Dick îl roagă pe Jason să-l ducă în Florida, a doua zi, unde el să poată jeli în linişte, în casa lui dragă, cu promisiunea solemnă că se vor întoarce a doua zi.

       

       

      Dick a fost fidel, iubitor, un soţ de nădejde pentru soţia sa, timp de peste 40 de ani, dar, după ce ea nu mai e, el nu poate decât să îşi trăiască viaţa mai departe, aşa încât Dick e gata să-şi facă de cap. Acesta este momentul lui, dar are nevoie şi de un partener de nebunii.

       

      La începutul călătoriei lor aparent inocentă spre Florida, Jason remarcă faptul că bunicul nu e în apele lui. Jason se aşteaptă să însoţească un văduv trist, într-o scurtă călătorie destinată reflecţiei şi apropierii dintre generaţii, dar descoperă un bunic în călduri, care vorbeşte cum îi vine şi care bea whisky, având în minte un singur obiectiv: sex, cât mai mult sex!

       

      Adevăratele motive ale bunicului ies la iveală şi acestea sigur nu includ o moţăială în maşină. După un joc de golf, fumat de trabucuri, beţii şi un ocol prin Daytona Beach, care scapă complet de sub control, Jason află că bunicul pe care-l ştia şi pe care-l iubeşte el nu e chiar aşa cum credea el. Călătoria nebună şi plină de revelaţii a celor doi îl ajută pe Jason să accepte cine este el, lucru care s-ar putea să fie o mare surpriză. Având în vedere ce rude are, ideea de a afla ceva despre cum trebuie trăieşti viaţa este cu dus şi întors.

       

       

      Shadia, Lenore şi Bradley sunt trei studente foarte libertine, care merg spre Daytona Beach pentru o ultimă vacanţă de primăvară de pomină, înainte de a absolvi colegiul. Ca o coincidenţă, fotograful în devenire Shadia a fost colegă la cursul de fotografie din liceu cu Jason şi este foarte clar de la bun început pentru Dick că există o chimie între ei. Mereu cu picioarele pe pământ, Dick le spune celor trei că este profesor la colegiu şi că lucrează, alături de „prietenul” lui, Jason, un foto-jurnalist de marcă, la un articol pentru revista „Time”. O altă turnură interesantă face ca prietena Shandiei, Lenore să fi pornit într-o misiune de a împlini cele trei deziderate: să facă sex cu un boboc, cu un absolvent şi cu un profesor. Cum numai profesorul îi mai lipsea din palmares, Lenore pune ochii pe Dick, iar sentimentele sunt reciproce.

       

      Urmează situaţii amuzante şi extrem de compromiţătoare, cum ar fi ocolul prin Daytona, dar cu Shadia alături, în orice postură scandalizantă s-ar afla Jason, totul are şi o latură plăcută. Chiar dacă Jason este la şapte zile distanţă de nunta sa cu o altă femeie, timpul petrecut alături de Shadia, care este un spirit liber este o gură de aer proaspăt faţă de viaţa încordată şi plină de restricţii de acasă. Dorinţa Shadiei de a-şi urma pasiunea şi de a trăi la maximum trezeşte ceva în Jason.

       

      La sosirea în Daytona Beach (numit şi Spring Break Central), Dick şi Jason se întâlnesc cu un traficant de droguri local, autoproclamat maestru de ceremonii, cunoscut ca Tan Pam, interpretat de Jason Mantzoukas. Traficant de droguri excentric al cărui număr de arestări este demn de un card de fidelitate, Pam este, cumva, implicat în toate necazurile pe care le are Jason.

       

       

      Dincolo de situaţiile scandaloase şi de replicile comice necenzurate, există şi o latură dramatică legată de importanţa familie şi a ideii de a fi acceptat. Din cauza unei relaţii dezamăgitoare cu tatăl său, David a mers în direcţia diametral opusă în relaţia sa cu fiul lui, Jason, şi a devenit extrem de sever şi obsedat de control. Experienţa prin care trec Dick şi Jason, în încercarea de a supravieţui călătoriei lor şi de a se înţelege între ei, scoate la iveală relaţia fiecăruia dintre ei cu David. Asta creează o legătură şi mai puternică.

       

      Bunicul dezlănţuit” va fi o călătorie sălbatică care sigur nu vă va dezamăgi nici ca sursă de râsete cu lacrimi, nici ca poveste a doi oameni care caută moduri diferite de împlinire personală. Să vă așteptați la un film care este mai scandalos şi mai extrem decât va-ți putea imagina, având în vedere actorii principali, Robert De Niro şi Zac Efron, dar în adâncuri, totul are suflet, iar sentimentul merge, până la capăt, mână în mână cu umorul. Toate călătoriile au o destinaţie. Dar, în acest caz, este o destinaţie a înţelegerii, a maturizării  şi a legăturilor care se creează, care le indică drumul lui Dick şi lui Jason şi le arată cât de mult au învăţat unii de la alţii. Poate că nu sunt multe momente pline de demnitate în această călătorie a lor, dar cea mai mare înjosire este aceea de a accepta o viaţă pe care nu o vrei şi acesta este lucrul pe care Jason îl înţelege cel mai bine din aventura alături de bunicul său dezlănţuit.

       

      "Bunicul Dezlănțuit" va avea premiera în cinematografe pe 5 februarie și este distribuit de Freeman Entertainment.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor