Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Care sunt cele mai bune filme fantasy de pe Netflix

      18 iulie 2018, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Dacă sunteți fani magie, creaturi supranaturale, lumi paralele, vrăjitori sau tărâmuri imaginare, Netflix are o ofertă bogată la acest capitol. Este un adevărat tezaur cu comori ascunse în domeniul cinematografiei fanteziste. Celebrele filme pe care le găsim pe pagina principală a serviciului online, cum ar fi Pirates of the Caribbean sau Stardust, sunt doar o mică parte din selecția fantasy pe care Netflix o pune la dispoziție.

       

      Așa că luați-vă baghetele magice și încălecați pe dragoni, pentru că ne îndreptăm spre ținuturi neexplorate din lumea Netflix. Pornim în căutarea celor mai bune filme fantasy.

       

      Legend of the Naga Pearls (2017)

             Au trecut câteva secole de la războiul antic dintre oameni și Tribul Înaripat. Regele tribului și-a dorit supremația, a declarat război pământenilor și orașul din cer s-a prăbușit. Tribul Înaripat și-a pierdut atunci capacitatea de a mai zbura și oamenii au pus stăpânire pe ruinele orașului din cer.

       

      Legenda Perlelor Naga începe acum. Filmul lansat anul trecut prezintă aventura unui descendent al Înaripaților care descoperă o modalitate să readucă gloria tribului său prin niște obiecte mistice cunoscute drept Perlele Naga. Legenda spune că cine intră în posesia acestor perle magice poate schimba soarta întregii lumi.

       

      Personajul principal, jucat de Darren Wang, este un orfan persecutat de mic, care are, pe lângă talentul de a fura pentru a-și întreține prietenul raton, și o putere specială dată de lumina albastră ce radiază din mâna sa dreaptă.

       

      Filmul este unul relaxant, captivant, aventurile conțin și mult umor, iar efectele speciale și decorurile sunt la înălțime, astfel că producția are tot ce îi trebuie pentru a rămâne cu ochii pe ea până la genericul de final.

       

      Cirque du Freak: The Vampire's Assistant (2009)

             Dacă e să fim cu adevărat sinceri cu noi înșine, Cirque du Freak: The Vampire's Assistant arată de-a dreptul groaznic. De la titlul mult exagerat până la posterul de lansare care arată ca o parodie Twilight făcută de un student la UNATC, nimic legat de acest film nu te îndeamnă să apeși butonul "play".

       

      Dar oricine are până la urmă curajul să îi dea o șansă, va avea parte de o surpriză. Cu o distribuție variată din care fac parte John C. Reilly, Salma Hayek, Willem Dafoe, și Josh Hutcherson, The Vampire's Assistant este o combinație bizară de fantasy, horror și comedie, care a creat unul dintre cele mai originale filme cu vampiri din ultima vreme.

       

      După ce doi prieteni se strecoară în echipa unui freak show în orașul lor natal, unul dintre ei este din ce în ce mai convins că un artist este vampir adevărat. Imediat după, cei doi prieteni devin rivali într-un război secret din lumea vampirilor. Chiar și descrierea scenariului sună groaznic, cu toate astea Vampire's Assistant reușește să ofere o experiență de vizionare unică pentru pasionații de fantasy.

       

      Dragonheart: Battle for the Heartfire (2017)

              

      Într-un fel sau altul, filmul de aventură fantasy din 1996 Dragonheart, a reușit să se transforme încet într-o franciză. Sunt deja patru filme Dragonheart și toate urmăresc, practic, aceeași  poveste originală: un dragon împarte inima cu un om și prin legătura lor salvează regatul, sau ceva la fel de important.

       

      Continuarea din 2017 a filmului original vorbește despre un rege care a murit și l-a lăsat pe dragonul său, a cărei voce o interpretează Patrick Stewart, fără prietenul de suflet. Până la urmă se dovedește că regele avea doi nepoți rătăciți, ambii cu puteri supranaturale, care ajung să se dueleze pentru tron.

       

      Cu efecte speciale surprinzător de realistice și o direcție surprinzător de competentă, Dragonheart: Battle for the Heartfire este fix asta: o surpriză. Nu îți vei înnebuni prietenii cu el, dar vei fi surprins de cât de tare de vei distra urmărindu-l.

       

      Mojin: The Lost Legend (2015)

       


      Filmul spune povestea a trei hoți de morminte, angajați de un lider de cult obscur în căutarea criptei unei prințese din vremuri antice. Pentru a-și îndeplini misiunea, eroii poveștii trebuie să treacă printr-o serie de obstacole din ce în ce mai periculoase.

       

      Scenariul este realizat pe baza unor poveşti populare în China şi include tot ce îi trebuie unui film de Hollywood: efecte speciale, suspans, sex şi mister.

       

      Chiar dacă nu o să găsim prea mulți critici de film care să laude Mojin: The Lost Legend, nu este cazul să renunțăm așa ușor. În timp ce povestea pare slăbuță și personajele nu prea complexe, aventurile din criptele subterane sunt destul de distractive, cu tot felul de terori supranaturale care se abat asupra celor trei protagoniști.

       

      Numai pentru spectacolul vizual deosebit, Mojin merită urmărit, iar dacă te pasionează arheologii specialiști în arte marțiale care se luptă cu demoni zombie, sigur te vei distra la acest film.


      Solomon Kane (2012)

             Când găsești filmul Solomon Kane pe Netflix, inima ta spune poate, în timp ce creierul rostește un ferm nu. Dar asta e una din dățile acelea când trebuie să ignori ce îți transmite corpul și să te arunci direct în gol. De la o producție surprinzător de bună până la o interpretare curajoasă a actorului principal, James Purefoy, Solomon Kane este fix ce trebuie.

       

      Povestea unui pirat însetat de sânge întors la o viață pacifistă după ce diavolul încercase să îi pună stăpânire pe suflet, Solomon Kane este o combinație rară de acțiune, fiori supranaturali și fantezie care nu plictisește deloc.

       

      Kane se luptă atât cu progeniturile diavolului, cât și cu clasicii băieți răi, în egală măsură, asta în același timp cu lupta lui interioară de a-și schimba vechile obiceiuri. Criticii de film au avut destul de multe aprecieri la adresa filmului, chiar dacă nu stă foarte bine la capitolul vizionări.

       

      Pirate's Passage (2015)

       


       

      Am ajuns acum și la categoria ceva mai ușoară din lista de filme fantasy a Netflix: animația Pirate's Passage. Acțiunea se petrece în jurul unui băiat pe nume Jim care ajunge să fie bântuit de fantoma unui pirat bătrân. La scurt timp după ce se instalează în clădirea hanului deținut de mama băiatului, afacere ajunsă în pragul falimentului, fantoma piratului începe să îi ajute pe cei doi să își rezolve problemele.

       

      Pentru o producție discretă și modestă, Pirate's Passage vine la pachet cu o distribuție surprinzător de puternică. Donald Sutherland, care este și co-scenarist al filmului, este vocea fantomei pirat, iar Carrie-Anne Moss dă voce mamei lui Jim.

       

      Filmul este perfect de savurat cu toată familia, plin de acțiune pe mare și povești cu pirați.

       

      Vanishing Time: A Boy Who Returned (2016)

       


       

      Dacă sunteți în căutarea unor experiențe fantasy bulversant de ciudate, Vanishing Time: A Boy Who Returned este răspunsul.

       

      Filmul sud-coreean începe cu cinci copii care dau peste o peșteră misterioasă departe în pădure și găsesc și un ou magic pe fundul unui lac. Legenda locală spune că în ou se ascunde un monstru care poate devora timpul. Când copiii se hotărăsc să îl spargă, dezlănțuie o forță supranaturală total neașteptată care îi transformă pe toți.

       

      Chiar dacă premisa centrală din Vanishing Time are bazele unui film fantasy, povestea ajunge să fie de fapt o lecție de viață despre prietenie, încredere și trădare. Dacă îi dați o șansă, mai mult ca sigur nu veți fi dezamăgit.

       

      The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

       


      Filmele lui Terry Gilliam au fost întotdeauna mai mult despre viziune artistică decât despre ce place mai mult publicului. Au decoruri haotice, povești exagerate și scenarii inexplicabile în jurul magiei, aventurii și, cel mai des, al nebuniei.

      The Imaginarium of Doctor Parnassus este o aventură fantastică unică pe care mare parte din publicul larg a ratat-o în 2009, în ciuda celor două nominalizări la Oscar.

       

      Povestea unei trupe de artiști călători condusă de un bărbat care a făcut un pariu cu diavolul pentru a vedea cine adună cele mai multe suflete, Imaginarium trasează o linie subțire între suprarealism magic și măscăreală exagerată, dar nu merge prea departe în niciuna din direcții.

       

      În plus, trebuie urmărită performanța lui Heath Ledger în acest film, ultimul în care a apărut actorul. Așa că dacă ați ratat Imaginarium când a fost lansat, nu aveți nicio scuză să nu îl urmăriți acum când e pe Netflix.

       

      Sursa: Looper.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor