Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Ce au în comun ”Elita Gangsterilor” (Gangster Squad) și ”Cavalerul negru: Legenda renaște”

      14 ianuarie 2013, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Un nou film clasic cu mafioți îşi face loc printre atâtea producţii legendare cu gansteri și, dacă sunteți un iubitor al genului, trebuie neapărat să-l vedeți. Începând cu 11 ianuarie 2013, în cinematografele din România rulează ”Elita Gangsterilor” (Gangster Squad), producţie care îi are în distribuţie pe Sean Penn, Ryan Gosling, Emma Stone, Josh Brolin, Nick Nolte, Giovanni Ribisi și Anthony Mackie.


      La sfârșitul lui octombrie 2011, câțiva jurnaliști au avut privilegiul să se afle pe platourile de filmare ale producției ”Elita gangsterilor” situate în centrul orașului Bellflower, California. Se simțeau de parcă s-ar fi întors în timp, întrucât decorurile imitau foarte bine atmosfera hollywodiană a anilor 1940.

       

      Detalii film

       

       

      La vremea aceea, nimeni nu s-ar fi așteptat ca ”Elita gangsterilor” să devină un subiect atât de controversat și nici nu s-ar fi gândit că o secvență filmată în vara anului 2012 va modifica scenariul și va întârzia data de lansare a peliculei.

       

      Primul trailer al filmului ”Gangster Squad” a fost scos din circuitul cinematografelor, fiindcă avea inclusă o scenă care semăna izbitor cu tragedia petrecută în Aurora, Colorado, la premiera filmului ”Cavalerul negru: Legenda renaște”.  

       


      Prin urmare, secvența în care personajele deschideau focul asupra publicului de la cinematograful chinezesc Grauman din Hollywood a fost eliminată atât din trailer, cât și din film, în semn de respect pentru persoanele căzute victime unui tânăr instabil psihic, care a ucis 12 oameni și a rănit alți 58 în luna iulie 2012, afirmând ulterior că a făcut asta pentru că se credea Joker, unul dintre inamicii lui Batman.

       

      Din această cauză, lansarea filmului, care trebuia să aibă loc în toamna anului trecut, a fost amânată pentru luna ianuarie 2013, pentru a le da timp actorilor să filmeze alt material cu care să înlocuiască controversata scenă.

       


      Revenind pe platourile de filmare, ziariștii se aflau în fața lui Slapsie Maxie, un renumit club de noapte frecventat de eroii filmului. Aici se turna o scenă în care Gosling se îndrepta spre localul amintit, unde îl întâlnește pe Mickey Cohen (Sean Penn) care își savura masa de seară. Nostim a fost Gosling în pauza de filmare țopăind și învârtindu-se, probabil dorind să se energizeze sau pur și simplu să se încălzească.

       

      După aceea, reprezentanții presei au intrat în interiorul clubului unde se filma cea de-a doua parte a scenei. Slapsie Maxie arăta incredibil, exact ca un local din acea perioadă. Echipa urma să înceapă filmările la scenele de noapte, ceea ce însemna că nu vor exista niciun fel de pauze până la ora 3 dimineața. A fost o noapte lungă, dar cu toții s-au simțit minunat.

       

       

      Conform declarațiilor regizorului Ruben Fleischer: ”filmul vorbeşte despre apărarea principiilor şi a face ceea ce e corect. Este comemorarea acestor poliţişti cinstiţi care au reuşit să elimine corupţia şi crima organizată. Filmul este făcut în onoarea poliţiştilor care au apărat legea şi nu au permis ca răul să pună stăpânire pe oraş”.

       

      Vezi trailere

       


       

      Scenariul filmului ”Elita gangsterilor” a fost scris de Will Beall şi este inspirat dintr-un şir de şapte articole despre corupţia din LAPD, care au fost publicate de către jurnalistul Paul Lieberman în anul 2008, în cotidianul Los Angeles Times.

       

      Filmul Elita Gangsterilor” (Gangster Squad) este distribuit în România de Media Pro Distribution și poate fi văzut în cinematografe din 11 ianuarie.

       

      Rezervă-ți bilet

       

       


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor