Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Ce poți să vezi în „luna cadourilor”, indiferent dacă ești sau nu singur acasă

      5 decembrie 2018, Autor: Anca Maco
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

      Sărbătorile vin și odată cu ele, ofertele internetice, TV și cinematografice care îți promit că o să-ți reverse magia sărbătorilor peste popcornul de la microunde sau ce preferi să mănânci în timp ce stai în fața televizorului, deși știi că ar trebui să fii cumpătat.
      Sunt o mulțime de alte filme care nu-i au în prim plan pe actorii cu care te-ai obișnuit să îți petreci sărbătorile, așadar, schimbarea începe cu lista personală.

      Iată câteva sugestii fără de moarte, ca urările ce încep cu „fie ca”, și o listă de titluri noi care ne așteaptă cu povești relexante și dătătoare de speranță.

       

      Holiday Inn (1942)

       

      Soundtrack-ul semnat de Irving Berlin (12 piese), carisma lui Fred Astaire și umorul lui Bing Crosby sunt ingredientele unei rețete care o să te re-amorezeze de "White Christmas" – mai ales că vorbim aici de varianta originală pentru care Irving Berlin a primit un premiu Oscar pentru cel mai bun cântec original și o să te determine să crezi că poți să dansezi în orice stare. Încearcă niște pași în jurul bradului înainte să te expui la dans în cabană, ca oamenii din film, și mai bagă o fisă de binge clasic, fiindcă mai urmează câteva sugestii.

       

       

      Meet Me in St Louis (1944)

       

      Fiind un film cu Judy Garland, nici nu e nevoie să știi mai multe înainte să dai play. Pregătește-te pentru un muzical suav ca o garofiță și sensibil ca pisica la fumul de țigară, după care o să te trezești fredonând „Have Yourself a Merry Little Christmas”, "The Trolley Song" și "The Boy Next Door" - scrise de Arthur Freed, care a și produs filmul ăsta. S-ar putea ca după aia să vrei să pui mâna pe o carte sau să vezi un film istoric, pentru că povestea familiei Smith din St Louis între 1903 -1904 o să-ți facă poftă de cercetare și de apreciere a vremurilor pe care le trăiești.

       

      It's a Wonderful Life (1946)

       


      Dacă te dai în vânt după drame clasice, bine scrise pentru receptare comercială de ori tip de public, filmul regizat de Frank Capra, adaptat după o poveste de Philip Van Doren Stern, cu James Stewart și Donna Reed în rolurile principale, face parte din tradiția de cinefilă de Crăciun (asta după ce lumea l-a văzut la TV, fiindcă la cinema publicul de după război a fost oarecum dezamăgit).
      Povestea lui George Bailey, omul generos din  Bedford Falls, care se teme că trage ponoasele după ce unchiul lui pierde 8000 de dolari pe care îi găsește zgârcitul de Potter și plănuiește să se sinucidă, dar e salvat de îngerul Clarence (unul din cei mai cunoscuți din istoria cinematografiei) și de oamenii buni care-i sar în ajutor, o să te emoționeze până la lacrimi, chiar dacă te ții tare ca atunci când că îți bat la ușă colindătorii cărora nu vrei să le deschizi.

       

      The Bishop's Wife (1947)

       


      Îngerul din filmul regizat de Henry Koster e Cary Grant și asta îl face și mai convingător. Așa cum îl ajută pe episcop să-și pună ordine în viață, o te ajute să îți faci curat în lista de dorințe și priorități pentru 2019. Loretta Young și David Niven completează distribuția care n-a putut fi replicată în remake-ul The Preacher's Wife din 1996 și pe care-l puteți căuta, dacă vreți varianta light.

       

      Miracle on 34th Street (1947)

       


      E de ajuns ca o fetiță drăguță, cum inte și cârlionțată să creadă în Moș Crăciun, că problemele lumii dispar într-o clipă, și-a spus, porbabil, George Seaton când a adaptat povestea scrisă de Valentine Davies și a primit și un Oscar pentru asta. Maureen O'Hara, John Payne, Natalie Wood și Edmund Gwenn au rămas printre cele mai familiare figuri la TV de Crăciun, dar dacă n-ai apucat să vezi filmul ăsta siropos, în care Kris Kringle își câștigă în dreaptă judecată dreptul de fi Moș Crăciun, așa cum susține că est, pune-l pe listă.

       

       

      The Snowman (1982)

       

      Cartea lui Raymond Briggs a fost adaptată într-un scurtmetraj animate de 26 de minute de Dianne Jackson, iar povestea ce respiră doar prin imagini și muzica lui Howard Blake e perfectă pentru a însoți împodobirea unui brad artificial mic.

       

       

      A Christmas Story (1983)

       

      O călătorie comică în anii 40, în casa lui Ralphie care vrea cu ardoare să aibă un Red Ryder, e o vizită în casa fiecărei familii care are de umblat după cadouri pentru a-și mulțumi copilul, chiar dacă lucrurile pe care și le dorește s-ar putea să-i facă și rău (cu e cazul acestei puști din cauza căreia Ralphie își sparge ochelarii).

       

       

      Babes in Toyland (1986)

       

      Mai e un film cu același titlu din 1961, dar poate aveți chef să-i revedeți pe Drew Barrymore și Keanu Reeves în adolescență, așa că e alegerea potrivită pentru o evadare cu cei doi în Ținutul Jucăriilor unde au de înfruntat o mulțime de provocări și creaturi care-i servesc temutului Barbaby, pe care trebuie să-l înlăture și să-l alunge, ca toată lumea să fie fericită.

       

      Scrooged (1988)

       

      Trei spirite îi arată unui șef dintr-o televiziune că trebuie să fie mai puțin egoist, să-i meargă bine. Dar cel mai bine merge o căutare pe YouTube după Bill Murray, când (re)vedeți cât de bun e în rolul ăsta.

      Santa Claws (2014)
      Pisoi care duc cadourile de Crăciun. Asta ar trebui să te convingă să vezi povestea lui Tommy care vrea neapărat să se bucure de Crăciun. Nici Moș Crăciun (care nu există, după cum spune mama lui Tommy) nu e fericit, că a avut o recție alergică și nu mai e în stare să consucă sania, așa că pisoii trebuie să se descurce singuri.

       

       

       

      Titluri noi cărora ai putea să le dai o șansă:


      A Very Nutty Christmas (Lifetime)

      Melissa Joan Hart (pe care o știi din Sabrina the Teenage Witch) joacă rolul cofetăresei Kate, care suferă din amor, după o tristă despărțire în prag de sărbători. După cum e de așteptat în filmele de Crăciun, își întîlnește prințul, și nu oriunde, chiar la ea în sufragerie.

       

      The Christmas Chronicles (Netflix)

      Kurt Russel  e Moș Crăciun, iar întâlnirea lui cu frații Kate și Teddy Pierce, care vor să-l filmeze, e savuroasă.

       

      The Man Who Invented Christmas (Netflix)

      O poveste și mai interesantă, despre experiențele care au stat la baza apariției celebrei opere a lui  Charles Dickens - A Christmas Carol.

       

      A Twist of Christmas (Lifetime)

      Dezastru în dimineața de Crăciun pentru niște părinți singuri care se trezesc cu jucăriile încurcate de magazinul de unde le-au comandat. Și uite cum merge povestea de-aici încolo, de la nervi până la dragoste cu năbădăi.

       

      Christmas Around the Corner (14 decembrie, Freeform)

      Într-un oraș mic, distrus de inundații, Claire vrea să renoveze o librărie pe care proprietarul și-a pus în cap s-o vândă. Evident, cu spiritul Crăciunului prin toți porii, reușește să-l convingă să o păstreze ca să lumineze mințile locuitorilor.

       

      Santa's Boots (Lifetime)
      Un fel de Cenușăreasa, dar cu bocancul lui Moș Crăciun drept indiciu pentru bărbatul frumos care dispare din aria vizuală a lui Holly care l-a remarcat în magazinul părinților și îl caută disperată.

       

      Hometown Christmas (16 decembrie, Freeform)

      Melissa Gilbert și Beverley Mitchell (din „Al șaptelea cer”) află că au multe de recuperat în orașul natal, dar mai ales de rezolvat după ce părinții lor au de gând să dea câte o șansă unei relații de dragoste.

       

       

      BONUS: Oricând, indiferent de sezon: Bojack Horseman Christmas special.

       

      (VA URMA)

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor