Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Ce spun criticii despre noul film al lui Brad Pitt, „Furia: Eroi anonimi”

      30 octombrie 2014, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Furia: Eroi anonimi, a fost lansat în cinematografe pe 24 octombrie. Părerile au început să apară, iar presa internaţională s-a declarat încântată de filmul regizorului David Ayer.

       

      Acţiunea are loc în timpul celui De-al Doilea Răboi Mondial şi vizează lupta dintre americani şi nazişti dinspre finalul războiului, mai exact din anul 1945. „Războiul e pe sfârşite colosul reprezentat de imperiul nazist de-abia se mai ţine pe picioare”, explică Ayer. „E o lume complet diferită faţă de filmul de război obişnuit, în care sărbătorim campanii victorioase ca invazia continentului european, sau Ziua Z, sau Ofensiva din Ardeni, bătălii faimoase la care au participat armatele americane. Una din perioadele date uitării e ultima suflare a imperiului nazist, când armata americană luptase deja ani buni şi e la ultima rezervă de soldaţi. Oamenii sunt extenuaţi. În Al Doilea Război Mondial, luptai până câştigai sau până mureai, sau erai grav rănit şi trimis acasă. Regimul fanatic e în declin, e un mediu confuz, în care oricine poate fi inamic, e incredibil de solicitant pentru sufletele combatanţilor.”

       

       

      În vreme ce forţele aliate îşi croiesc drum spre frontul european, un sergent călit în lupte poreclit „Wardaddy” (Brad Pitt) se află la comanda unui tanc Sherman şi a echipajului acestuia format din cinci soldaţi, într-o misiune mortală în spatele liniilor inamice. Depăşiţi numeric şi slab înarmaţi, cu un recrut nou în pluton, Wardaddy şi oamenii lui au şanse minime în încercările lor eroice de a lovi decisiv armata Germaniei naziste.

       

      Cei cinci bărbaţi din tancul „Furia” comandantul Wardaddy (Brad Pitt), mitraliorul Boyd Swan (Shia LaBeouf), încărcătorul Grady Travis (Jon Bernthal), şoferul Trini Garcia (Michael Pena) şi Norman (Logan Lerman), asistentul şoferului înfruntă 300 de soldaţi ai trupelor germane într-o disperată luptă pentru supravieţuire.

       

      Toată acţiunea filmului se desfăşoară în 24 de ore, din zori până în zori a doua zi. Cu toate acestea, povestea este prezentată într-un mod vizual şi sentimental foarte autentic.

       

       

      Încă de la lansarea trailerului, presa şi fanii au fost fascinaţi de film, fiind de părere că are mari şanse la Oscar. Iată ce au scris criticii despre Furia: Eroi anonimi:

       

      The Hollywood Reporter: "Fury este un film bun, solid despre cel de-al Doilea Război Mondial, dar nu îşi depăşeşte acest statut. Robust, violent și cu o poveste suficient de neobișnuită pentru a atrage şi menţine interesul. Tancurile, uniformele, echipamentul și scenele, toate contribuie la un sentiment de realism."

       

      The New York Times: „Fury constituie o imagine de pluton de modă veche, o poveste sensibilă și superb interpretată de actori. Ca multe alte filme de război apărute după Saving Private Ryan, acesta subliniază lupta, prin reprezentarea neclintită de vărsare de sânge.”

       

      The Guardian: „Fury combină elemente stilistice şi vizuale care ne aduc aminte de Inglorious Basterds şi Saving Private Ryan. Ne arată războiul aşa cum este, dur şi înfiorător.”

       

      Los Angeles Times: „Ceea ce face ca acest film să fie diferit este modul iscusit cu care îmbunătățește elementele old-school, schiţand o sensibilitate cu totul modernă într-o formă materială tradițională. Sub îndrumarea scenografului Andrew Menzies, Furia a reuşit să pună la punct toatele detaliile pentru ca filmul să fie cât mai realist, chiar aducând cinci tancuri M4 Sherman autentice și un Tiger german pentru a le utiliza în film.”

       

      The Telegraph: „Filmul lui David Ayer ne introduce în lumea războiului. Interpretarea lui Brad Pitt seamănă mai degrabă cu cea din The Tree of Life, nu neapărat cu cea din Inglorious Basterds”.

       

      Deadline: „Acţiunea are loc în tancturi şi pe tancuri. Nu cred că am mai văzut recent un film care să se focuseze atât de mult pe acest lucru. Este remarcabil şi cred că este cel mai bun film de război din ultima vreme, la fel ca Saving Private Ryan sau Platoon”.

       

      Voi aţi văzut filmul? Cum vi s-a părut?

       

       

      Sursa: hollywoodreporter.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor