Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cea mai tare vară la Hollywood din ultimii ani: se anunţă încasări record!

      27 aprilie 2015, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Sezonul blockbusterelor a început! Se anunţă o vară plină de super producţii care vor aduce încasări uriaşe. Disney tocmai a lansat cel mai mare film al anului, The Avengers Age of Ultron şi ne va surprinde cu un nou film, animaţia Inside Out. Universal Pictures va aduce pe marile ecrane al patrulea film din seria Jurassic World şi mult aşteptata animaţie Minions.

       

      Potrivit estimărilor site-ului BoxOffice.com, acestea patru ar putea genera aproximativ 30% din veniturile obţinute din vânzările de bilete în această vară, cea mai aglomerată perioadă din an în cinematografe. Dar ce spun analiştii de la Hollywood?

       

      „Universal şi Disney au clar cele mai bune filme din această vară”, a spus analistul Eric Wold. „Aceştia sunt cei doi lideri – Fox şi Warner Bros. nu au nicio producţie care să ajungă la nivelul acestora.”

       

      The Avengers Age of Ultron a avut încasări de 217 milioane de dolari în box office-ul nord american, doborând recordul stabilit de predecesorul său din 2012, The Avengers, care a colectat 207 milioane de dolari, potrivit BoxOffice.com. Analistul Phil Contrino se aşteaptă la un profit de 567 milioane de dolari.

       

      În ceea ce priveşte animaţia Inside Out, se preconizează un câştig de 60 milioane de dolari în weekendul de debut şi 250 de milioane de dolari pe toată perioada difuzării sale în cinematografe, ceea ce l-ar aduce pe locul patru în topul celor mai tari filme din această vară. Animaţia va fi pe placul familiilor din lumea întreagă.

       

      Alte producţii lansate de Disney în această vară sunt Ant-Man şi Tomorrowland, un film cu George Clooney, numit după unul dintre parcurile de distracţie ale companiei. Disney şi Universal au refuzat să facă comentarii referitoare la filmele lansate în această vară.

       

       

      Vânzările de bilete din 2015 vor stabili un nou record, cu o creştere considerabilă a veniturilor de peste 11 miliarde de dolari. Atingerea acestui număr depinde în principal de filmele lansate în perioada mai – august. În ultimii ani, studiourile au lansat blockbustere în luna aprilie pentru a evita suprapunerea din vară.

       

      Încasările din această vară vor rezulta dintr-o combinaţie de sequel-uri, unele dintre cele mai bune francize existente, fiind lansate în timpul verii.

       

      Lista celor de la Universal va fi condusă de Minions, un spinoff bazat pe micile creaturi galbene din seria Despicable Me. Potrivit BoxOffice.com, filmul va fi al doilea ca mărime în acest sezon, cu 90 de miloane de dolari în weekend-ul de debut şi 375 de milioane în total. Se va lansa în cinematografe pe 10 iulie.

       

      Jurassic World, va obţine 85 de milioane de dolari în primul weekend şi 260 de milioane în total în America de Nord, spun cei de la BoxOffice.com. În rolurile principale îi vom vedea pe Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard.

       

       

      Avantajul celor de la Universal este oferta bogată a acestei veri, care include 10 filme. Printre acestea se află continuări ale comediilor Ted şi Pitch Perfect.

       

      Dar sezonul nu va fi condus doar de Disney şi Universal. Paramount Pictures, reînvie seria Terminator cu Terminator Genisys, care va fi lansat pe 1 iulie şi patru săptămâni mai târziu vom putea vedea Mission: Impossible – Rogue Nation, cu Tom Cruise.  Acesta va ocupa a cincea poziţie în această vară, generând încasări de 210 milioane de dolari în SUA, potirvit BoxOffice.com Paramount a refuzat să comenteze.

       

      „Warner Bros. a avut cel mai bun trimestru datorită succesului avut de American Sniper”, a spus Dan Fellman, preşedintele Warner Bros. Spre deosebire de 2013, când a condus toată vara, studioul nu va avea niciun film bazat pe benzile desenate D.C.

       

      Fellman este de părere că Magic Mike XXL va fi cel mai tare film al verii. Studioul are, de asemenea, o nouă producţie din seria Mad Max, intitulată Mad Max: Fury Road, cu Tom Hardy şi Charlize Theron, care va fi lansat pe 15 mai. „Anticipez că vom avea o vară puternică chiar şi fără o franciză tradiţională”, a spus Fellman.

       

      Primul film Magic Mike a avut un succes imens, obţinând un câştig de 167, 2 milioane de dolari la nivel mondial, cu un buget de doar 7 milioane.

       

       

      Fox, care a condus box office-ul în 2014 cu X-Men: Days of Future Past şi Planet of the Apes, va lansa în această vară The Fantastic Four şi comedia Spy. „Anul acesta nu va fi la fel de bun ca anul trecut, care a fost cel mai bun din istoria noastră, dar vom continua să fim în top-ul box office-ului şi în 2015”, a spus Chris Aronson, preşedintele companiei Fox.

       

      În ceea ce îi priveşte pe cei de la Sony, cea mai importantă lansare a lor din această vară va fi animaţia Pixels, cu Adam Sandler şi Kevin James. Filmul de top va fi însă noul lungmetraj cu James Bond, Spectre, lansat în noiembrie.

       

      Tu care crezi că va fi hitul verii?

       

       

      Sursa: bloomberg.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor