Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cei 10 actori care l-au portretizat pe Batman: O cronologie a cavalerilor negri

      28 iunie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Istoria din jurul personajului misterios Batman are rădăcini mai adânci decât ai crede.

       

      De când a apărut prima oară pe marile ecrane pe peliculă alb-negru în 1943, Batman a fost cap de afiș timp de opt decade în adaptări radio, filme live-action, producții de televiziune, animații și jocuri video. Și asta înseamnă că au fost destui actori care au îmbrăcat pelerina Cavalerului Negru.

       

       

      În plus, Batman va deveni în curând primul supererou care va avea o stea pe faimosul bulevard de la Hollywood. Cavalerul negru, care anul acesta împlineşte 80 de ani, va primi în 2020 o stea pe celebrul Walk of Fame din Los Angeles.

       

      Iată, așadar, cronologia cavalerilor negri, o trecere în revistă a 10 actori care au intrat în pielea personajului enigmatic pe marile și micile ecrane de-a lungul istoriei.

       

      1. Lewis Wilson

       


       

      La vârsta fragedă de 23 de ani, Lewis Wilson a jucat în prima ecranizare Batman din istorie, un serial de acțiune și comedie de 15 capitole. Poți urmări întreaga serie de trei ore și jumătate pe YouTube dacă vrei să afli cu ce se distrau oamenii la televizor în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

       

      2. Robert Lowrey

             Al doilea serial Batman a aterizat în 1949, aducându-i pe ecrane pe Vicki Vale și Commissioner Gordon. Efectele speciale stângace și costumele prost făcute au stat la baza parodiei intenționate a variantei Batman din 1960, a lui Adam West.

       

      3. Jack Smith

             Deși Batman Dracula nu e din punct de vedere oficial un film Batman, își merită locul în istorie datorită statutului regizorului: Andy Warhol. Această parodie suprarealistă a anului 1964 îl are în centru pe artistul Jack Smith, și chiar dacă nu e un film tipic cu supereroi, Warhol a reușit să îl facă demn de apreciat.

       

      4. Adam West

       


      O bună bucată de timp după ce a jucat în serialul de televiziune Batman din 1966, cariera lui Adam West s-a clătinat puternic din cauză că nu putea fi văzut în alt rol, iar oamenii nu îl prea luau în serios. Din fericire, Adam West și-a revenit câțiva ani mai târziu.

       

      5. Michael Keaton

       


       

      Filmul din 1989 al lui Tim Burton l-a teleportat pe Batman într-o nouă eră, eliminând orice tentă de parodie a producțiilor de până atunci cu o abordare mult mai întunecată. Michael Keaton a adus un șarm specific rolului, în timp ce Burton a creat o nouă atmosferă, mai sumbră și mai tulburătoare a orașului Gotham. Pentru unii fani, acesta încă rămâne cel mai bun live-action cu Batman.

       

      6. Val Kilmer

       


       

      După ce Tim Burton a părăsit franciza, Joel Schumacher a venit cu o variantă ceva mai blândă pentru Batman. Filmul Batman Forever din 1995 ni-l arată pe Val Kilmer în rolul unui Bruce Wayne mai alunecos și mai șarmant, calmând un pic partea mai întunecată din Gotham, prezentată, de Tim Burton în cele două filme precedente.

       

      7. George Clooney

       


       

      Filmul Batman & Robin din 1997 e faimos de prost, practic omorând franciza pentru următorii 18 ani. Dar trebuie să recunoaștem că nu George Clooney a fost problema aici.

       

      În mijlocul unor costume cu sfârcuri, secvențe de acțiune inexplicabile și replici diabolice de la superantagonistul Mr. Freeze, jucat de Arnold Schwarzenegger, Clooney a ajuns să fie o parte mai puțin memorabilă a acestui film. Poate că acesta este și motivul pentru care cariera lui a supraviețuit fără probleme, în timp ce mulți dintre colegii săi de platou au avut nevoie de câțiva ani ca să își revină.

       

      8. Christian Bale

       


       

      Trilogia Cavalerului Negru marchează startul misiunii Hollywood-ului de a face filme cu supereroi semnate de regizori-autori, așa că rămâne unul dintre cele mai de succes exemple de până acum. Christian Bale a adus un nou tip de seriozitate rolului, o viziune mai curajoasă a lui Batman care a influențat următoarea decadă a filmelor cu supereroi.

       

      9. David Mazouz

       


       

      David Mazouz joacă rolul adolescentului Bruce Wayne, care ține doliu după moartea părinților săi, dar reușește, totuși, să își facă timp pentru a lupta împotriva antagonistului din Gotham, alături de un tânăr Jim Gorden, Catwoman și alte personaje DC.

       

      10. Ben Affleck

       


       

      Batman-ul lui Ben Affleck este un culturist supărat, de vârstă mijlocie, al cărui costum de liliac arată ca și cum a fost sculptat din granit. Are ca hobby-uri schimbatul roților de la mașină și lipsa totală de prieteni și petrece mult timp în prima parte a filmului încercând să pună la cale un plan ca să îl omoare pe Superman.

       

      Batman va avea de acum înainte chipul lui Robert Pattinson.

       

       

      Noile aventuri din Gotham City, în viziunea lui Matt Reeves, sunt prevăzute să apară în 2021 în cinematografe.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor