Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cele mai așteptate 10 filme horror în 2019

      22 ianuarie 2019, Autor: Sebastian M. Ceolca
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Anul 2018 a fost unul excelent pentru horror. Orice observator atent al genului ar putea confirma asta. Neîndoios, vârful de lance îl constituie "Hereditary", secondat – consider – de "A Quiet Place". Acestea au fost filmele care au înregistrat cel mai mare succes – și nu doar în cinematografe. Însă cele mai plăcute surprize au venit din partea horror-ului indie. "The Witch in the Window", "Don’t Leave Home" și "Await Further Instructions" sînt doar trei exemple. N-a lipsit încă o demonstrație a măiestriei spaniole atunci când vine vorba de horror; "Veronica", de exemplu, e aproape o capodoperă. Nici anul 2019 nu pare să se lase mai prejos. Peste 30 de filme vor încerca să dovedească asta. Dintre ele am ales 10 titluri, care ar trebui să satisfacă mai toate gusturile pe care bătrânul gen le are de oferit. Cu siguranță, și în acest an, surprizele vor veni din partea unor filme care, din varii motive, nu-și vor trâmbița prezența. Dar pâna la ele, acestea sînt filmele care ne fac – plăcut de ostentativ – cu ochiul.

       

      Escape Room/ Scapă, dacă poți

      escape room

       

      Șase persoane se trezesc captive într-o cameră misterioasă. Sînt obligați să rezolve o serie de mistere pentru a ieși vii de-acolo. Ceea ce ar putea însemna înca un horror-thriller pe linia francizei "Saw" sau "Cube", "Escape Roomaduce respirație proaspăta în subgen prin jocul de-a întorsătura de situație într-o altă întorsătură de situație. În plus, filmul însuși se recomandă singur – e regizat de Adam Robitel, omul din spatele lui "Insidious: The Last Key" și a tulburătorului film cu posedări, "The Taking of Deborah Logan".

      Vezi aici trailer Escape Room

       

      Glass

      glass

       

      Se pare că M. Night Shyamalan a dat-o rău în bară cu ăsta. Filmul are cronici care nu-l favorizează, dar povestea care îmbină "Unbreakable" și "Split" (filmele anterioare ale cineastului) ar trebui să suscite interes măcar pentru admiratorii celor două filme. Oricum, declinul lui Shyamalan a început de multă vreme, dar cel puțin i-ar trebui admirată perseverența. Filmul deja rulează, începând cu 18 ianuarie, și pe ecranele noastre.

      Vezi aici trailer Glass 

       

      The Final Wish

      final wish

       

      Un fiu se întoarce acasă pentru a-i fi alături mamei care tocmai ce și-a pierdut soțul. Scotocind prin casă, bărbatul găsește un obiect misterios care poate îndeplini dorințe. Așa după cum sugerează și titlul, dorințele astea nu sînt tocmai de bun augur, astfel încât coșmarul e pe cale să se întâmple. În rolul mamei o avem pe veterana actriță Lin Shaye – o prezența constantă în filmele horror și aproape o garanție pentru succesul lor. Mai lipsea din distribuție Barbara Crampton și succesul filmului era deja asigurat.

       

      Piercing

      piercing

       

      Scurt (1h si 20 de minute), intens, filmul lui Nicolas Pesce (autorul neliniștitorului "The Eyes Of My Mother"), imaginează un segment din viața unui barbat căsătorit care vrea să devină un criminal în serie. Debutul ăsta pe care și-l pregătește exersînd în intimitatea băii sale și a camerei de hotel îi va rezerva o surpriză nu tocmai plăcută, atunci când va întâlni o prostituată – cu gânduri mult mai sinistre și întunecate. E un film în care toata lumea e nebună, în special cei doi – interpretați de talentatul (oarecum, si deocamdată, obscur) Christopher Abbot și deja cunoscuta Mia Wasikowska. Extrem de stilizat, de-a dreptul dement și scăldat din belșug în soundtrack-uri superbe, "Piercing" poartă cu el un omagiu adus filmului giallo, sub forma unei îndrăznețe glume sado-maso.  

       

      The Prodigy/ Anomalie

      prodigy

       

      O mamă ajunge sa fie din ce în ce mai îngrijorată de progenitura ei care dezvoltă un comportament ciudat și violent. Crede că la mijloc s-ar putea afla ceva de factură supranaturală. Ceea ce ar putea părea un alt "The Omen" (sau orice alt horror cu copii diabolici), așteptările sînt suficient de mari, considerînd că filmul e regizat de Nicholas McCarthy – care ne-a adus excelentele "The Pact" și "At the Devil’s Door".

      Vezi aici trailer The Prodigy

       

      Happy Death Day 2U/ Zi de naștere mortală 2

      death day

       

      Sequelul îndrăgitei comedii horror "Happy Death Day" se pare ca va intra în cinematografele din România pe la mijlocul lunii februarie. Din nou, ghinionista Tree Gelbman (Jessica Rothe) se va afla blocată în interiorul unei zile care se desfășoară în buclă. Din nou, pe același model al celebrului "Groundhog Day", Tree trebuie să afle cine se afla in spatele criminalului cu mască de bebeluș. Așteptările sînt fix acelea pe care ar trebui să le avem de la o comedie slasher – nimic mai mult. Dar uneori asta e mai mult decât suficient.

      Vezi aici trailer Happy Death Day 2U

       

      Pet Sematary/ Cimitirul animalelor

      pet

       

      Familia Creed descoperă ca sometimes dead is better, îndată ce se mută într-o zonă rurală, în care, inevitabil, o soșea pe care gonesc mașini de mare gabarit anunță tragedia. Prima ecranizare (din 1989) e, fără îndoială, una dintre cele mai bune care s-au făcut după romanele lui Stephen King.  Se pare însă că de data asta filmul va aduce ceva nou în clasica poveste. Noul "Pet Sematary" e și el unul dintre cele mai așteptate horroruri ale anului. Putem spera că cel puțin se va ridica la înălțimea primului. În rest, consider că nu prea are cum să greșească.

      Vezi aici trailer Pet Sematary

       

      Child’s Play

      child play

       

      Fanii păpușei ucigașe Chucky vor avea parte anul ăsta de un serios update – Chucky e de data asta o păpușa high-tech, dotată cu tot soiul de opțiuni sofisticate. Deci nu vom mai avea de-a face, ca în trecut, cu mânuțe de cauciuc și efecte speciale lucrate manual. În rest, masacrul generat de hidoasa păpușă ciufulită ar trebui să facă cinste filmelor anterioare. Aubrey Plaza, o mamă singură, are proasta inspirație să-i facă cadou această monstruozitate fiului ei, Andy, de ziua lui. Din acest punct încolo, ne putem lesne da seama ce se va întâmpla. Altfel spus, pe cât de previzibil ar putea fi, noul film cu Chucky e cu siguranță o porție bună de distracție.

       

      IT: Chapter Two

      it

       

      După 27 de ani de la evenimentele din primul "IT" (unul dintre cele mai aclamate filme horror în 2017), membrii Loser’s Club au devenit adulți și s-au mutat din Derry. Dar reîntoarcerea lui It le va da din nou viețile peste cap. Distribuția tânără din primul film se va face simțită prin flashback-uri, în vreme ce adulții din Loser’s Club vor fi interpretați de Jessica Chastain, James McAvoy, Jay Ryan, Bill Hader, Isaih Mustafa, James Ransone și Andy Bean. E aproape inutil de precizat cu câtă nerabdare e așteptat acest film, în special de către fanii genului. "IT: Chapter Two" va intra în cinematografele americane în debutul lunii septembrie. La noi nu are încă o dată de lansare, dar sperăm să-l vedem tot în toamnă.

       

      The Lighthouse

      witch

       

      Așteptările sînt uriașe de la acest film semnat de Robert Eggers, autorul capodoperei "The Witch". "The Lighthouse" e tot un horror de epocă (altfel, extrem de rare astăzi) de data asta însa despre un vârstnic paznic de far numit Old. Din distribuție fac parte Willem Dafoe și Robert Pattinson – care au declarat ca lucrul cu Eggers e de-a dreptul extenuant. Nu-i de mirare – aș zice –, Eggers îmi pare un perfecționist, privind spre ireprosabilul "The Witch". "The Lighthouse" nu are înca o data oficială de lansare, dar ar face bine să apara în decursul acestui an.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor