Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cele mai bântuite obiecte din lume

      24 octombrie 2014, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Filmul Annabelle este inspirat de unul dintre cele mai bântuite obiecte din lume – păpuşa posedată de un spirit malefic, care a îngroziţii cinefilii de pretutindeni atunci când şi-a făcut debutul în horror-ul Trăind printre demoni. Însă, Annabelle nu este singurul obiect care i-a terorizat pe cei din jur. Există multe alte lucruri care par a fi posedate de forţele răului, pe care vi le prezentăm în cele ce urmează.

       

      1. Oglinda plantaţiei Myrtles din Louisiana

       

      Cunoscută drept una dintre cele mai bântuite case din America şi locul a peste zece crime, acest conac din St. Francisville, Louisiana, deţine o oglindă extrem de misterioasă. Cumpărată de proprietarii casei în urmă cu trei sau patru decenii, oglinda este bântuită de fantomele unei femei pe nume Sara Woodruff – stăpâna iniţială a casei – şi de copiii acesteia. Se spune că oglinzile trebuie acoperite atunci când cineva moare, pentru ca sufletul celui decedat să nu fie prins în oglindă, în loc să urce spre cer. La înmormântarea Sarei, apropiaţii nu au respectat tradiţia. Vizitatorii plantaţiei Myrtles au declarat că au văzut amprente şi alte urme pe oglindă, pe care nicio soluţie de curăţare nu le-a putut înlătura.

       

       

      2. Scaunul lui Thomas Busby

       

      În vara anului 1702, Thomas Busby l-a strangulat pe tatăl său vitreg, Daniel Awety atunci când acesta i-a folosit scaunul preferat din stejar. Arestat şi condamnat la moarte, Busby şi-a exprimat ultima dorinţă în drumul spre spânzurătoarea din Thirsky, Anglia: să se oprească la pub-ul său preferat şi să bea o bere în scaunul său celebru. După ce şi-a terminat băutura, acesta a spus: „Oricine va îndrăzni să stea pe scaunul meu va muri.” Scaunul a rămas în acel local timp de secole şi se zvoneşte că toţi cei care s-au aşezat pe el, au murit mai târziu din cauze necunoscute. În 1972, scaunul a fost mutat la Muzeul Thirsk din North Yorkshire, Anglia, unde este atârnat de tavan, în acest fel nimeni nu se poate aşeza pe el...nici măcar accidental.

       

       

      3. Rochia de mireasă

       

      În 1849, o tânără bogată pe nume Anna Baker s-a îndrăgostit de un muncitor, însă tatăl său nu a fost de acord cu relaţia celor doi şi l-a alungat pe iubitul Annei din oraşul lor natal din Altoona, Pennsylvania. Anna a murit cu sufletul amar şi inima frântă. Reşedinţa familiei Baker a fost transformată într-un muzeu, unde vizitatorii pot vedea rochia de mireasă nefolosită a Annei într-o vitrină din dormitorul ei. Se spune că rochia este bântuită – a fost văzută deseori plimbându-se singură dintr-o parte în alta, sau agitându-se violent în dulapul din sticlă.

       

       

      4. Vaza Basano

       

      Pentru orice decorator de interioare, vaza Basano ar fi piesa perfectă, însă în spatele imaginii frumoase, se ascunde o poveste înfricoşătoare. Acest vas din secolul al 15-lea a fost făcut pentru o italiancă cu ocazia nunţii sale. Tânăra mireasă a murit în noaptea nunţii, ţinând în braţe vaza şi spunând că va căuta răzbunare. Fiecare membru al familiei care a moştenit vaza a murit, până când a fost în cele din urmă ascunsă. Nu se ştie dacă vasul a fost îngropat în pământ sacru, dar a fost descoperit în 1998, cu un bilet în interiorul său: „Feriţi-vă...această vază aduce moartea.” Vaza a fost vândută unui farmacist care a murit trei luni mai târziu, la fel şi chirurgul în vârstă de 37 de ani, care a cumpărat-o ulterior. Ultimii proprietari au fost atât de disperaţi să scape de ea încât au aruncat-o pe fereastră, lovind un poliţist în cap, pe care aproape l-au ucis. Familia a refuzat să ia vasul înapoi, acesta fiind îngropat într-un sicriu de plumb, aşteptând să fie descoperit din nou.

       

       

      5. Cutia Dibbuk

       

      În anul 2001, un cumpărător de antichităţi din Portland, Oregon, a participat la o licitaţie de vânzare de bunuri din casa unei femei de origine evreiască, în vârstă de 103 ani, singurul membru din familia ei care a supravieţuit Holocaustului. Printre bunurile sale se afla şi o casetă ciudată. Nepoata femeii a spus că bunica sa a ţinut mereu acea cutie ascunsă deoarece în interiorul ei se ascundea un spirit malefic numit „dibbuk”. Cumpărătorul a descoperit în scurt timp puterea spiritului captiv, atunci când uşile şi porţile atelierului său s-au blocat, iar oxigenul din interior a început să dispară. Bărbatul i-a dăruit cutia mamei sale, aceasta suferind un atac cerebral imediat după aceea. S-a hotărât să vândă caseta pe un site de licitaţii online, relatând adevărul despre provenienţa sa îngrozitoare.Un muzeograf pe nume Jason Haxton a cumpărat-o şi a scris o carte despre istoria sa.

       

       

      6. Statuia din Lemb

       

      Descoperiă în 1878 în Lemb, Cipru, această statuie din calcar este considerată a fi o zeiţă a fertilităţii. Adevărul este că această figurină ce datează din anul 3500 î.Hr., a adus moartea tuturor deţinătorilor ei. Ghinionul a început cu primul ei posesor, Lordul Elphont. În cei şase ani în care Lord Elphont a deţinut statuia, toţi cei şapte membri ai familiei sale au murit în mod misterios. Proprietarii ulteriori şi-au pierdut, de asemenea, rudele, până când Sir Alan Biverbook s-a hotărât să doneze această „zeiţă a morţii” Muzeului Scoţian Regal din Edinburgh, unde este păstrată în prezent, în condiţii de siguranţă.

       

       

      7. Scaunele din Castelul Belcourt

       

      Faimosul Castel Belcourt din Newport, Rhode Island, nu pare să fie bântuit atât de mult de fantoma fostului proprietar, Oliver Hazard Harry Belmont, ci mai degrabă de antichităţile din colecţia sa. Se pare că scaunele din sala de evenimente sunt bântuite. Cei care au încercat să stea pe anumite scaune au simţit un sentiment de rezistenţă, în timp ce alte scaune îi împingea pe oameni afară. De parcă asta nu ar fi fost de ajuns....Belcourt deţine de asemenea, un costum din armură, al cărui proprietar a fost ucis de o suliţă care i-a străpuns armura direct în ochi. Fantoma unui călugăr îmbrăcat într-o mantie maro a fost văzută în conac şi înainte ca muzeografii să interzică fotografiatul, mai multe imagini au demonstrat că există mai multe sfere spirituale ce plutesc prin camere.

       

       

      8. Diamantul Kohinoor

       

      Furat de la zeiţa Krishna, diamantul Kohinoor are un număr impresionant de 109 carate şi preţul morţii pentru orice om care-l deţine.Blestemul datează încă din 1306: „Cel care va deţine diamantul, va fi conducătorul lumii, dar va ştii, de asemenea, toate nenorocirile sale. Numai Dumnezeu, sau o femeie îl pate purta cu impunitate.” Potrivit folclorului, conducătorii care au deţinut diamantul Kohinoor au trăit o viaţă plină de violenţă, crimă şi tortură. Familia Regală Britanică păstrează diamantul încă din timpul domniei Reginei Victoria. Neîncrezători în legendarul blestem, familia a dăruit întotdeauna diamantul moştenitorului de sex masculin la tronul britanic.

       

       

      9. Annabelle

       

      În anul 1970, o mamă a cumpărat o păpuşă de la un magazin second-hand şi i-a oferit-o cadou de Crăciun fiicei sale, Donna, studentă la şcoala de asistente medicale din Hartford, Connecticut. Toate bune şi frumoase până când Donna şi colega ei de cameră au început să găsească păpuşa în cu totul alte locuri decât cele în care o lăsau. După o lună în care Annabelle a făcut tot felul de lucruri stranii, Donna s-a decis să cheme un medium în apartament să afle ce se întâmplă. Acesta i-a explicat că fantoma unei fetiţe de 7 ani pe nume Annabelle, care fusese ucisă brutal în acel apartament, era prinsă în păpuşă. Donna a donat păpuşa investigatorilor de fenomene paranormale Ed şi Lorraine Warren, Annabelle găsindu-se în prezent în muzeul acestora din Connecticut.

       


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor