Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cele mai bune 10 filme cu Johnny Depp

      2 noiembrie 2018, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Era o vreme când Johnny Depp era cel mai popular actor de la Hollywood. Versatilitatea acestuia şi capacitatea de interpreta cu uşurinţă orice personaj de comedie, dramă, musical sau filme fantasy l-au transformat în cel mai iubit artist al vremurilor noastre. Acum, însă, Johnny trece prin criza vârstei mijlocii și întâmpină o perioadă dificilă atât pe plan personal cât și profesional. Problemele cu alcoolul și acuzațiile de violență domestică aduse de fosta soție au determinat studiourile Disney să îl concedieze pe Johnny Depp din celebra franciză "Pirații din Caraibe". 


      Deși cariera lui se află momentan într-un impas, avem toată încrederea că Johnny își va reveni și va continua să ne bucure cu celebrele sale roluri excentrice. Și chiar dacă nu se va întâmpla asta, Johnny va rămâne întotdeauna în sufletele noastre. Aşadar, este timpul să ne amintim cele mai bune roluri ale actorului nostru preferat.

       

      10. What's Eating Gilbert Grape/ Necazurile lui Gilbert Grape (1993)

      gilbert grape


      Unul dintre primele filme importante în care am avut ocazia să îl admirăm pe Johnny Depp este "What's Eating Gilbert Grape". La vremea respectivă, Johnny avea 30 de ani, iar Leonardo DiCaprio, care îl interpretează pe fratele său bolnav mental, avea doar 19 ani. Johnny joacă excelent și reușește să ne emoționeze în rolul unui tânăr copleșit de probleme existențiale. 


      Depp a avut ideea genială ca personajul său, Gilbert Grape, să pară pe jumătate adormit, astfel încât să transmită ideea că a devenit amorțit, aproape imun la toate greutățile pe care viața i le aduce zi de zi. 


      9. The Rum Diary/ Jurnalul unui iubitor de rom (2011)

      rum diary


      "The Rum Diary", ecranizarea romanului lui Hunter S. Thompson, este un film cu mult comic de situaţie şi cu dialoguri inteligente. Johnny joacă rolul unui scriitor aflat în declin, care ajunge să lucreze pentru un ziar de mâna a doua din Puerto Rico, unde cedează ispitei alcoolului şi se încurcă cu o femeie frumoasă, dar logodită. Femeia în cauză este interpretată de actriţa Amber Heard, pe care Johnny Depp a cunoscut-o pe platourile de filmare şi care îi va deveni soţie în 2015. Gesturile caricaturale ale actorului pe parcursul filmului sunt de-a dreptul ilare, Depp demonstrând că este un adevărat maestru al limbajului corporal.


      8. Charlie and the Chocolate Factory/ Charlie şi Fabrica de Ciocolată (2005)

      charlie


      În rolul lui Willy Wonka, Johnny Depp este inegalabil, amuzant şi extrem de colorat. Regizat de Tim Burton, "Charlie and the Chocolate Factory" ascunde mesaje profunde şi personaje bine conturate în spatele unor imagini de basm şi a unor scene comice. Aşa cum notează revista Rolling Stones, "Depp şi Burton zboară prea sus pe norii imaginaţiei pure, însă nu ai cum să rezişti unei tentaţii atât de savuroase".


      Johnny Depp a fost singurul actor pe care Tim Burton l-a luat în considerare pentru acest rol, iar Depp a acceptat rolul fără a citi măcar scenariul.


      7. Alice in Wonderland/ Alice în Țara Minunilor (2010)

      alice


      "Alice in Wonderland" marchează cea de-a şaptea colaborare dintre Johnny Depp şi Tim Burton. Spre deosebire de portretizările anterioare ale Pălărierului Nebun, Johnny Depp şi-a dorit să ofere mai multă profunzime acestui personaj pentru a demonstra că nebunia este relativă, iar încadrarea în normele impuse de societate este plictisitoare. Fiecare trebuie să îşi cunoască propria nebunie şi să realizeze că este unic în acest univers, care poate fi la fel de colorat ca lumea Pălărierului Nebun sau poate fi o lume întunecată, în care simţi că nu aparţii. Alegerea ne aparţine, iar personajul lui Depp ne oferă o lecţie importantă referitoare la perspectiva din care doreşti să priveşti lucrurile.


      6. Public Enemies/ Inamicii publici (2009)

      public


      În drama "Public Enemies", Johnny Depp îl joacă pe John Dillinger, celebrul, șarmantul și îndrăznețul jefuitor de bănci din America anilor '30. Dillinger a devenit inamicul public numărul unu pentru FBI şi, în acelaşi timp, eroul tuturor americanilor, satisfăcuți că banditul jefuia exact băncile care-i blestemaseră cu greaua Depresiune. Johnny Depp are o interpretare impecabilă, cu un aer de bărbat fatal, plin de încredere, elegant şi fermecător. Nu este nicio surpriză că  rolul de gangster i se potriveşte de minune.


      5. Blow/ Visul alb (2001)

      blow


      Inspirat din realitate, "Blow" este povestea primului dealer de cocaină pură din SUA, în perioada anilor '70. Johnny Depp este George Jung, tânărul care a reuşit să facă o avere din afacerea cu droguri, devenind primul american care importa pe scara largă cocaină direct de la cartelul lui Pablo Escobar. Iar americanii iubeau cocaina. 


      În acest rol, Johnny este tânăr şi sexy, hipnotizant de natural, iar chimia cu Penelope Cruz este fantastică. Filmul este de-a dreptul captivant, ne ţine în suspans şi reuşeşte să ne stoarcă şi câteva lacrimi la final.


      4. Sweeney Todd: the Demon Barber of Fleet Street/ Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street (2007)

      sweeney todd


      Poate că filmele musical nu sunt pe placul tuturor, însă "Sweeney Todd: the Demon Barber of Fleet Street" ne cucereşte tocmai datorită lui Johnny Depp, care a obţinut cea de-a treia sa nominalizare la Premiile Oscar cu acest rol. Cu un machiaj gotic, Depp este un criminal aflat în căutarea răzbunării, care cântă cu patos în timp ce taie gâturile victimelor sale. Pentru că Johnny Depp s-a dovedit un maestru în interpretarea rolurilor de inadaptaţi, alegerea sa în acest rol a fost evidentă, mai ales că Tim Burton a regizat filmul. Calităţile vocale ale lui Johnny sunt uimitoare, iar personajul său este atât de bine construit încât ne face să acceptăm toate crimele sângeroase pe care le comite, ba mai mult, să îi dăm dreptate în acest demers.


      3. Finding Neverland/ În căutarea Tărâmului de Nicăieri (2004)

      neverland


      "Finding Neverland" este un film emoţionant în care Johnny Depp ne demonstrează că poate juca rolul principal într-un film fantastic fără machiaj puternic şi comportament excentric. În rolul autorului J.M. Barrie, Depp este fermecător, sensibil, empatic, aducând profunzime personajului său. Nu este de mirare că Johnny a primit o nominalizare la Premiile Oscar pentru acest rol. În plus, avem şansa să cunoaştem latura sensibilă a actorului nostru preferat. Pregătiţi-vă şerveţelele când vizionaţi acest film, pentru că o porţie de plâns este garantată.


      2. Fear and Loathing in Las Vegas/ Spaimă și scârbă în Las Vegas (1998)

      fear and loathing


      Johnny era deja familiarizat cu interpretarea personajelor stranii când a acceptat să joace în "Fear and Loathing in Las Vegas", unde îl portretizează pe Hunter Thompson, pionier în domeniul jurnalismului extravagant şi mare iubitor de droguri recreaţionale. Filmul regizat de Terry Gilliam este bazat pe cartea semi-autobiografică scrisă de Thompson şi prezintă aventurile extrem de amuzante ale lui Raoul Duke (Johnny Depp) şi ale avocatului său, Dr. Gonzo (Benicio del Toro), în timp ce se documentează pentru un articol în Las Vegas.


      "Fear and Loathing in Las Vegas" este genul de film care are succes în funcţie de performanţa actorului principal. Johnny Depp a avut ocazia de a petrece mult timp în preajma lui Hunter Thompson înainte de filmări, perfecţionându-şi astfel manierele bizare şi modalitatea ciudată de a vorbi a celebrului jurnalist. Filmul lui Terry Gilliam este explorarea unei Americi întunecate, suprarealiste, văzută atât de clar, în mod ironic, prin ochii unui drogat pe care Depp îl interpretează fără cusur.


      1. Franciza Pirates of the Caribbean/ Pirații din Caraibe (2003-2017)

      piratii din caraibe


      Johnny Depp şi-a cimentat statutul de superstar cu ajutorul francizei "Pirații din Caraibe", iar Jack Sparrow a devenit cel mai îndrăgit personaj în rândul copiilor. Inițial, Jack Sparrow a fost conceput, pentru primul film, ca un șmecher care îndrumă eroul, Will Turner (Orlando Bloom), dar interpretarea lui Johnny Depp a făcut ca rolul lui să fie modificat. Caracterizarea emfatică și excentrică a lui Depp, inspirată parțial de Pepé le Pew și de Keith Richards (chitaristul trupei Rolling Stones), l-a transformat pe Sparrow într-un antierou neconvenţional, devenind astfel protagonistul întregii francize. În timp, numele lui Johnny Depp a devenit sinonim cu "Pirații din Caraibe", aşadar fanii actorului au fost șocați de vestea că Disney îşi concediază starul.


      Majoritatea ideilor referitoare la portretizarea lui Jack Sparrow i-au aparţinut chiar lui Johnny Depp - mersul clătinat de la prea mult alcool, glumele şi replicile, felul în care îşi foloseşte inteligenţa pentru a negocia. Jack Sparrow este piratul care reprezintă ideea de libertate totală, într-o lume dominată de britanici şi de Compania Indiilor de Est. 


      "The Curse of the Black Pearl/ Blestemul Perlei Negre" i-a adus lui Johnny Depp prima sa nominalizare la Premiile Oscar, în anul 2003. Primul film al seriei a avut încasări de 654 milioane de dolari, devenind un succes peste noapte. Următoarele filme au spart recordurile de box-office, reuşind să obţină încasări fenomenale: "Dead Man's Chest/ Cufărul omului mort" (2006) - 1,1 miliarde de dolari, "At World's End/ La capătul lumii" (2007) - 960 milioane de dolari şi "On Stranger Tides/ Pe ape și mai tulburi" (2011) - peste 1 miliard de dolari. Ultimul film al seriei, "Dead Men Tell No Tales/ Răzbunarea lui Salazar" (2017) a avut încasări mult mai mici, respectiv 794 milioane de dolari şi a primit review-uri mixte din partea criticilor de film. 


      Aşteptăm cu interes să vedem dacă următorul film al francizei va avea acelaşi succes fără Johnny Depp. Abia atunci vom putea aprecia farmecul pe care Depp l-a transpus într-un personaj ce va rămâne în inimile copiilor şi adulţilor de pretutindeni.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor