Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cele mai bune 10 filme cu Tom Hardy

      18 octombrie 2018, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Odată cu debutul răsunător al celui mai recent film în care joacă, Tom Hardy este din nou în centrul atenției la Hollywood. Actorul este capul de afiș al filmului “Venom” care a doborât recordul de încasări la debutul în box-office, atât în cinematografele din Statele Unite și Canada, cât și pe marile noastre ecrane. Așadar, acum este ocazia perfectă să trecem în revistă cele mai bune apariții ale lui Tom Hardy, pentru a aprecia și mai mult talentul uimitor al actorului, precum și impresionanta lui flexibilitate de a intra în pielea unor personaje total diferite.

       

      10. Inception (2010)

      inception

       

      În thrillerul fantastic regizat de Christopher Nolan, Tom Hardy îl interpretează pe Eames, un hoț de identitate și un maestru falsificator, care îl ajută pe Leonardo DiCaprio să pătrundă în subconștientul unui puternic om de afaceri pentru a-i insera o idee. Hardy are prestanță și eleganță în acest rol care l-a propulsat în carieră și l-a făcut cunoscut în rândul publicului.

       

      9. The Dark Knight Rises (2012)

      dark knight

       

      Christopher Nolan a fost impresionat de talentul lui Hardy și a decis să-i ofere rolul de villain în capitolul final al trilogiei Batman, “The Dark Knight Rises/ Cavalerul Negru: Legenda renaște”. În pielea personajului malefic Bane, Tom Hardy ilustrează veridicitatea zicalei “fapte, nu vorbe”, având în vedere că abia înțelegem ce mormăie cu masca de fier acoperindu-i întreaga față și gură.

       

      8. Mad Max: Fury Road (2015)

      mad max

       

      Fizicul formidabil și atitudinea de dur l-au transformat pe Tom Hardy în candidatul ideal pentru rolul de aventurier post-apocaliptic interpretat în urmă cu 30 de ani de Mel Gibson. Mai mult decât atât, Hardy are o chimie incredibilă cu colega sa de platou, frumoasa Charlize Theron, iar împreună formează unul dintre cele mai sexy cupluri din filmele de acțiune.

       

      7. The Revenant (2015)

      revenant

       

      The Revenant: Legenda lui Hugh Glass” ne oferă o performanță actoricească fabuloasă a lui Tom Hardy în pielea unui sociopat care nu înțelege conceptul de empatie. Personajul său, John Fitzgerald, este un vânător sălbatic care își abandonează colegul (Leonardo DiCaprio) mutilat de către un urs, pentru ca ulterior să încerce (fără prea mare tragere de inimă) să își repare greșeala. Pentru rolul din “The Revenant”, Tom Hardy a obținut prima sa nominalizare la Premiile Oscar, la categoria „cel mai bun actor într-un rol secundar”.

       

      6. Dunkirk (2017)

      dunkirk

       

      Hardy face din nou echipă cu regizorul Christopher Nolan în filmul “Dunkirk”, care a primit opt nominalizări la Premiile Oscar și a câștigat trei trofee. Personajul lui Tom Hardy este un pilot de avion care, spre finalul filmului, rămâne fără combustibil. Remușcare, frică, adrenalină, abandon și epuizare... toate aceste stări se citesc perfect pe chipul lui Hardy aflat în prim-plan. Christopher Nolan explică cel mai bine acest moment cheie: “Ceea ce Hardy transmite doar din privire este mai profund decât orice gest al actorilor care își folosesc întregul corp. Este talentul său unic, fiind un actor extraordinar.”

       

      5. The Drop (2014)

      drop

       

      În drama “The Drop”, Tom Hardy joacă rolul lui Bob Saginowsky, un barman taciturn care încearcă să o protejeze pe Nadia (Noomi Rapace). Rolul de bărbat singur și introvertit determină publicul să se întrebe – uneori cu optismism, alteori cu frică – ce secrete ascunde barmanul, inclusiv dacă știe unde sunt îngropate anumite cadavre. Nu este prima dată când Tom Hardy ne reamintește de celebrul Marlon Brando, deși majoritatea criticilor de film recunosc faptul că Brando nu s-ar fi ridicat la nivelul lui Hardy, care joacă remarcabil în acest film.

       

      4. Bronson (2008)

      bronson

       

      Inspirată de o poveste adevărată, drama “Bronson” ne prezintă personajul lui Tom Hardy care a fost condamnat la șapte ani de închisoare, dar ajunge să petreacă 30 de ani în arest. În tot acest timp, bărbatul dezvoltă un alter-ego periculos: Charles Bronson. Hardy portretizează un psihopat care se comportă straniu și căruia nu îi pasă ce trebuie să facă pentru a obține ceea ce își dorește cel mai mult: atenție.

       

      3. Legend (2015)

      legend

       

      În “Legend”, avem ocazia de a-l admira pe Tom Hardy în dublu rol. Actorul îi interpretează pe Reggie și Ron Kray, frați gemeni care au devenit cei mai celebri gangsteri din Londra anilor ’60. Fascinant este faptul că, după o perioadă de urmărit filmul cu sufletul la gură, renunțăm să ne întrebăm ce efecte speciale au fost folosite pentru ca Hardy să interpreteze cele două personaje. În schimb, devenim intrigați de jocul său actoricesc atât de diferit în cele două ipostaze. Astfel, Ron este un ciudat autist cu toane, în timp ce Reggie este stabil, ambițios, dar nemilos.

       

      2. Warrior (2011)

      warrior

       

      Hardy a atras atenția criticilor de film în 2011, când a jucat în drama “Warrior/ Războinicul”, care prezintă povestea a doi frați înstrăinați ce ajung să se lupte în cadrul unui concurs de arte marțiale. Amintind de masculinitatea puternică a unui Marlon Brando în tinerețe, Tom Hardy este intens în acest rol, oscilând adesea între vină și furie, agresivitate și dispreț față de propria persoană. În plus, are o chimie extraordinară cu personajul lui Nick Nolte, care îl interpretează pe tatăl său.

       

      1. Locke (2013)

      locke

       

      Hardy joacă rolul lui Ivan Locke, familist și om de afaceri de succes. Într-o seară, acesta primește un telefon ce pune în mișcare o serie de evenimente care amenință să îi distrugă viața liniștită. Pe durata întregului film, Tom Hardy este la volanul mașinii sale, plecând din Birmingham către Londra. Având în vedere că Hardy este singurul personaj pe care îl vedem tot filmul (restul personajelor sunt voci de la telefon), spectatorii ajung să îl acompanieze pe Locke în călătoria sa și să se implice în problemele acestuia. Performanța lui Tom Hardy în rolul din "Locke" este incredibilă, actorul reușind să creeze un personaj remarcabil în complexitatea sa. Acest rol i-a adus lui Hardy un premiu important acordat de către Los Angeles Film Critics Association plus zeci de nominalizări în cadrul celor mai prestigioase festivaluri de film din lume.

       

      Sursa: Variety.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor