Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cele mai bune 10 filme Godzilla, din 1954 până acum

      24 mai 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Sunt o grămadă de filme Godzilla în istoria cinematografiei japoneze şi nu numai. E cu adevărat impresionat de cât timp se desfăşoară această serie.

       

      Mulţi spun că sunt o grămadă de filme James Bond sau Marvel. Nu. Godzilla conduce detaşat acest capitol.

       

       

      Tinerii cinefili nerăbdători să-l vadă pe cel mai nou, Godzilla: King of the Monsters, cel mai probabil nici nu îşi imaginează de unde sau când a început, de fapt, totul. Cu atâtea producţii kaiju (sub-gen al filmelor japoneze cu monștri), peste 30 la număr, practic, e imposibil ca TOATE să fie bune.

       

      Lista de mai jos, alcătuită de Screenrant, e numai bună pentru nou-veniţi să îşi dea seama la ce să se aştepte când merg săptămâna viitoare la cinema să vadă noul film cu Godzilla, în timp ce fanii veterani se pot distra cu un nou top 10 filme Godzilla.

       

      10. Godzilla Final Wars - 2004

       


       

      Godzilla Final Wars e o nebunie monstruoasă. E cel mai ridicol şi cel mai exagerat al francizei. În film apar tone de monştri obscuri din întreaga istorie Godzilla, de la Regele Caesar la Headron, sau chiar varianta americană a lui Godzilla -- Zilla. Gigan revine într-o nouă formă, cu drujbe pe post de gheare. E pur şi simplu un film sălbatic.

       

      9. King Kong vs. Godzilla - 1962

             Pe cale să primească un remake la anul, această încăierare clasică rămâne unul dintre cele mai mari mash-up-uri cu monştri din toate timpurile.

       

      8. Godzilla vs. Ghidorah - 1991

             Godzilla vs. Ghidorah e un film fascinant şi e greu să scoţi în evidenţă care este cea mai bună secvenţă. Teribilul Ghidorah are o grămadă de scene cool, inclusiv un moment în care Godzilla îi zboară capul lui Ghidorah de pe umeri, doar ca acesta din urmă se se transforme mai târziu într-un cyborg cunoscut drept MechaGhidorah.

       

      7. Godzilla vs. Biollante - 1989

             Godzilla vs. Biollante poate fi considerat cel mai neglijat film din toată franciza. Biollante e cu adevărat impresionat, născut chiar din celulele lui Godzilla şi, posibil, reîncarnarea unei fetiţe. E un monstru de coşmar absolut, care transformă povestea mai degrabă într-un horror.

       

      6. Godzilla vs. Mechagodzilla - 1974

             Godzilla vs Mechagodzilla e un classic. În film apar câţiva monştri, precum Angurius sau King Caesar, dar adevărata vedetă e Godzilla. Şi facem cunoştinţă cu noul şi îmbunătăţitul Mechagodzilla.

       

      5. Godzilla vs. Destroyah - 1995

       


       

      La cea de-a 40-a aniversare a originalului film Godzilla, creatorii au decis pur şi simplu să îl ucidă pe Godzilla, topindu-l ca o bombă nucleară. Vedeta filmului e, însă, Destroyah, dar apare şi Godzilla Jr., ce mai bună întrezărire a fiului legendarului monstru.

       

      4. Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack - 2001

             Acest film are un titlu muuult prea lung. Dar trebuie să lăsăm asta să ne descurajeze. E unul dintre cele mai bune filme Godzilla. Poate cel mai intrigant e că e singurul din serie unde Ghidorah nu e antagonist. Interesant.

       

      3. Mothra vs. Godzilla - 1964

       


       

      Mothra nu e caracterizată ca puternică, ci mai degrabă e venerată ca o divinitate. E singura aparent interesată să protejeze Pământul.

       

      Pe de altă parte, e evident că Godzilla e mult mai puternic, cu toate astea, Mothra e un adversar puternic prin ingeniozitatea ei.

       

      2. Shin Godzilla - 2016

             Shin Godzilla e cel mai recent film live-action cu Godzilla. Şi de departe unul dintre cele mai bune. Nu e cu lupte între monştri, ci doar o poveste realistică a reacţiei Japoniei faţă de Godzilla.

       

      1. Godzilla - 1954

             Nimic nu se compară cu originalul. Primul film Godzilla e filmul cu monştri perfect. E o poveste simplă care canalizează frica unei ţări faţă de distrugerea atomică sub forma unui monstru uriaş.

       

      Acest film nu e despre cât de cool sunt monştri, ci despre dezastru în cele mai crunte forme. E singurul film în care Godzilla nu este doar un monstru, ci o adevărată forţă a naturii. De neoprit. De neîmblânzit.

       

       

      Acum că ne-am pus la punct cu toată istoria kaiju, aşteptăm să vedem şi cel mai recent film Godzilla ca să îl includem în top.

       

      Godzilla: King of Monsters/ Regele Monştrilor ajunge săptămâna viitoare în cinematografe. Ai mai multe detalii aici.  

       

      Sursa: screenrant.com, imdb.com


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor