Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cele mai bune 10 roluri din cariera frumoasei Julia Roberts

      21 aprilie 2016, Autor: Aura Iancu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

      De la “Mystic Pizza” la “Pretty Woman”, de la “Erin Brockovich” la “Duplicity”, Julia Roberts rămâne una dintre cele mai iubite actriţe chiar dacă nu a mai fost atât de prezentă pe marele ecran după ce a născut în 2004. Privind înapoi, în cariera de aproape 30 de ani a actriţei, am selectat 10 roluri cu adevărat remarcabile.

       

      1.  'Sleeping with the Enemy' (1991)


      Pentru început, Julia Roberts apare ca fiind soţia alintată a unui soț perfect (Patrick Bergin) dar ulterior aflăm că aparenţele pot fi înşelătoare. Conştientă că nu va putea să scape din mariajul abuziv, Roberts îşi înscenează moartea, se mută din acel loc şi încearcă să-şi refacă viaţă sub o identitate nouă. Din nefericire soţul ei află adevărul şi devine obsedat să o găsească.

      Julia Robers este absolut fantastică în rolul soţiei abuzate care găseşte puterea să depăşească orice obstacol.


      2.  'Pretty Woman' (1990)


      Cu siguranţă un rol memorabil şi probabil cel mai cunoscut din cariera ei. Julia Roberts a primit cel de-al doilea Oscar pentru interpretarea din acest film.

      Roberts joacă rolul unei prostituate cu excelente cunoştinţe despre maşini şi o igienă dentară perfectă. Richard Gere este colegul ei de platou şi cavalerul care o salvează din stradă în film. Orice femeie şi-a dorit să fie în locul ei după vizionarea acestui celebru film şi chiar după 25 de ani de la lansare a rămas în continuare una dintre cele mai apreciate comedii romantice ale tuturor timpurilor.

       


      3.  'Closer' (2004)


      O drama senzuală din a cărei distribuţie au făcut parte alături de Julia Roberts şi Clive Owen, Jude Law şi Natalie Portman. O abordare intensă asupra relaţiilor, iubirii şi pasiunii, “Closer” le-a adus lui Owen şi Portman câte o nominalizare la Oscar pentru rol secundar. Personajul Juliei a fost unul dintre puţinele roluri negative pe care le-a abordat frumoasă actriţa.


      4.  'Erin Brockovich' (2000)


      Cu acest rol Julia Roberts a obţinut primul Oscar din cariera ei. Brockovich este o mama singură care declară război unei corporaţii gigant şi ajută mai multe familii să câştige un proces complicat împotriva acesteia. Roberts aduce la viaţă povestea cu deosebită compasiune, umor dar şi realism.


      5.  'Something to Talk About' (1995)


      Julia apare în acest film alături de Dennis Quaid, Gena Rowlands şi Kyra Sedgwick, o poveste despre dragoste, infidelitate, familie şi cai. Robert Duvall joacă rolul tatălui care pune mai mult preţ pe caii săi decât pe fericirea fiicelor sale. Chiar dacă nu este unul dintre cele mai cunoascute filme ale Juliei Robers este totuşi plăcut de vizionat şi nu ar trebui ratat.

       

       

      6.  'My Best Friend's Wedding' (1997)


      Doi prieteni buni, Julianne Potter (Julia Roberts) şi Michael O'Neil (Dermot Mulroney) fac un pact să se căsătorească unul cu celălalt dacă până la vârstă de 28 de ani vor fi încă singuri. Ghici ce vârstă urmează să împlinească Julliane? Cameron Diaz joacă rolul logodnicei lui Michael şi este concurenta lui Julliane pentru inima frumosului actor.

       

      7.  'Notting Hill' (1999)


      Doi veterani ai comediilor romantice, Julia Roberts şi Hugh Grant, au făcut ca “Notting Hill” să obţină două nominalizări la Globul de Aur şi încasări de 363 milioane de dolari.

      William Thacker (Hugh Grant) locuieşte în Notting Hill, un binecunoscut cartier din vestul Londrei. Divorţat, crede că trece printr-o perioada ciudată a vieţii lui – îşi împarte locuinţa cu un galez bizar şi bărbos, pe nume Spike (Rhys Ifans), şi este propietarul unei obscure librării cu cărţi de călătorie, situată pe Portobello Road, stradă comercială din inima cartierului Notting Hill. Într-o zi, ajungând la librărie, este întâmpinat de Martin (James Dreyfus), entuziastul lui vânzător, iar când Martin pleacă să-şi cumpere un cappuccino se resemnează în aşteptarea unei alte banale zi de miercuri.

       

      8.  'Mystic Pizza' (1988)


      Filmul este o comedie romantică despre viaţa a trei adolescente: cele două surori, Kat şi Dasy, şi prietena lor Jojo. Cele trei fete lucrează într-o pizzerie din Mystic, Connecticut. Pe lângă faptul că sunt surori, ele două sunt şi rivale, fiind două personalităţi total diferite.

      Julia Roberts era atât de tânăra iar părul ei roşcat a făcut furori. “Mystic Pizza” a fost un succes încă de la lansare în octombrie 1988 şi continuă să fie unul dintre preferatele fanilor.

       

       

      9.  'Steel Magnolias' (1989)


      “Steel Magnolias” este un film cu o distribuţie de excepţie, un scenatiu inteligent şi o poveste emoţionantă dar şi amuzantă. Shirley MacLaine, Dolly Parton, Julia Roberts şi Sally Field sunt cele patru prietene din acest film de suflet. Roberts a fost nominalizată la Oscar pentru prima oară în carieră ei pentru acest rol.

       

      10.  'August: Osage County' (2013)


      Roberts a primit cea de-a patra nominalizare la Oscar şi cea mai recentă, pentru rolul ei din această adaptare a unei piese de teatru semnată de Tracy Letts onorată cu un Premiu Pulitzer. O familie disfuncţională din Oklahoma care duce o viaţă plină de scandal şi secrete. Din distribuite mai fac parte Meryl Streep, Ewan McGregor, Chris Cooper, Abigail Breslin, Benedict Cumberbatch, Juliette Lewis, Margo Martindale, Dermot Mulroney şi Julianne Nicholson.

       

      Sursa: about.com      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor