Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cele mai bune 5 parodii Star Wars

      21 septembrie 2018, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      În urmă cu vreme îndelungată, într-o galaxie foarte foarte îndepărtată, eram doar niște copii visători, idolatrizând colecțiile adunate după trilogia originală Star Wars a lui George Lucas.

       

      Ani mai târziu, forța este puternică în continuare în noi odată cu noile trilogii. Pentru a sărbători asta, consequenceofsound.net a cutreierat universul pop-culture în căutarea celor mai bune parodii Star Wars.

       

      E foarte ușor să faci o referință la Star Wars. Franciza este atât de adânc înrădăcinată în cuibul pop-culture din mintea noastră -  poate mai intens ca orice altă serie cinematografică – încât chiar și cineva care nu este fan e extrem de familiar cu unele imagini, citate și puncte culminante din poveste. Aproape orice sitcom a menționat la un moment dat sau altul ceva din lumea creată de George Lucas. Friends a făcut-o. Boy Meets World a facut-o. The Simpsons a facut-o. (dar bine, The Simpsons le-a făcut pe toate)

       

      O parodie de lungă durată, totuși? Asta e o poveste total diferită. Din lista de mai jos fac parte producțiile care au dedicat cel puțin un episod întreg francizei Star Wars.

       

      5. Sesame Street – “Star S’Mores”


      Episodul “Star S’Mores” din Sesame Street e o glumă continuă despre un univers care se derulează în întregime în deșert. Bucățile de duciuri zboară spre tine mai ceva ca laserele, fie că e vorba de codițele prințesei Leia în formă de biscuiți Oreo sau infinitatea de nume alcătuite din jocuri de cuvinte precum Luke Piewalker, Flan Solo, Chewie The Cookie în loc de Chewie The Wookie și lista poate continua la nesfârșit.

       

      Pe lângă toate dulcegăriile, însă, segmentul adâncește conexiunea lui Frank Oz cu seria. Deși legendarul maestru păpușar se despărțise de ceva vreme de Sesame Street când această schiță a fost difuzată în 2014, Grover – un personaj pe care l-a adus la viață – încă pășește în roba lui Yoda – un alt personaj original al său.

       

       

      4. Lego Star Wars


      Cele mai multe parodii Star Wars ironizează o singură parte din serie sau, dacă sunt cu adevărat ambițioase, una dintre părțile trilogiilor. Așa că Lego Star Wars câștigă fără îndoială o steluță de aur pentru că a acoperit șase din principalele filme, incusiv Clone Wars, pe o durată de aproximativ doi ani.

       

      Jocurile video se referă strict la intrigă, atrăgând amuzament nu prin îndepărtarea de firul poveștii, ci prin glume cu miză destul de mică având în vedere că fiecare personaj este o jucărie. Chiar și când lui Luke îi este retezată mâna de către Darth Vader în The Empire Strikes Back, mâna se desprinde la fel de ușor precum la orice jucărie Lego pentru că… ei, bine… e doar o jucărie Lego.

       

       

      3. Spaceballs


      Mel Brooks se joacă cu o libertate deplină cu povestea originală a lui Lucas în Spaceballs, în principal pentru a parodia nu doar Star Wars, ci și alte francize sci-fi precum Alien sau Planet of the Apes, sau chiar povești care nu au nicio legătură cu spațiul, cum ar fi It Happened One Night. Totul e pe invers în Spaceballs: C-3PO e Joan Rivers atât ca voce cât și în aparență și Darth Vader suferă de complexul de statură al lui Napoleon în portretrizarea precară pe care o aduce Rick Moranis personajului Dark Helmet.

       

       

      02. Robot Chicken Star Wars: Episoadele I–III


      O parodie nu trebuie să respecte cu strictețe firul poveștii pentru a atinge toate punctele posibile din sursa de inspirație, așa cum a dovedit versiunea Robot Chicken pentru Star Wars. Deși respectă genul de comedie pentru care a fost consacrat, parodiază până și cele mai nesemnificative personaje.

       

      Unde altundeva l-am mai putea vedea pe Lobot demonstrându-și mișcările de dans prin Orașul Norilor sau doi melci spațiali discutând despre cât de bună e mâncarea chinezească? Cele trei episoade nu prea prezintă cea mai coerentă poveste, dar se revanșează prin vorbele frumoase față de fani.

       

       

      1. Laugh It Up, Fuzball! Trilogia The Family Guy


      Foarte mulți se încruntă la exagerările din Family Guy cu flashback-urile mult prea dese și lungi ale personajelor și a poveștii în general. Pe de altă parte, exact genul ăsta de umor le-au permis lui Seth MacFarlane și echipei lui să creeze cea mai bună parodie Star Wars din toate timpurile.

       

      Cu un scenariu deja la locul lui, serialul a fost liber să se amuze pe seama fiecărui ultim moment din trilogia originală pe durata a trei episoade mai lungi decât de obicei. În plus, oricine e familiar cu abuzul de care suferă Meg Griffin pe parcursul întregului serial se va distra copios pe seama faptului că i-au fost atribuite numai roluri de monstruozități inutile în toate episoadele care parodiaza trilogia Star Wars.

       

       

      sursa: consequenceofsound.net


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor