Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cele mai bune 5 roluri ale Angelinei Jolie

      1 iunie 2014, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      De la Girl, Interrupted la Mr. and Mrs. Smith, Angelina Jolie a avut câteva roluri memorabile de-a lungul anilor. Noi am ales cele mai bune cinci performanţe ale actriţei. Sunteţi de acord? Sau vreţi să mai adaugaţi ceva pe listă?

       

      Girl, Interrupted (1999)


      Rolul superb realizat de Jolie, cel al Lisei, prietena cea mai bună a Susannei o pacientă internată la spitalul psihiatric Claymore, i-a adus un premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Filmul bazat pe cartea cu acelaşi nume, este iluminat de capacitatea lui Jolie de a comunica cu sociopaţii. Ea reuşeşte în acelaşi timp să fie sexy, amuzantă, simpatică şi înfricoşătoare.

       

       

      A Mighty Heart (2007)


      Un alt film bazat pe un roman biografic, de data aceasta despre viaţa lui Mariane Peart, soţia lui Daniel Pearl, jurnalistul răpit şi decapitat în Karachi, Pakistan, în 2012. Michael Winterbottom a regizat filmul. Jolie, care este aproape de nerecunoscut în film, a făcut un rol genial, după cum se poate vedea şi în clipul de mai jos.

       

       

      Playing By Heart (1998)


      Jolie şi Ryan Phillippe fac un cuplu perfect în acest film interesant regizat de Willard Carroll, în care joacă şi  Ellen Burstyn, Sean Connery, Gillian Anderson, Jon Stewart, Dennis Quaid şi Amanda Peet. Jolie interpretează rolul lui Joan pe care o vedem cum se desparte de iubitul ei la telefon şi se întâlneşte cu misteriosul Keenan.

       

       

      Mr. and Mrs. Smith (2005)


      Jolie a jucat în multe filme de acţiune: Lara Croft: Tomb Raider, Wanted cu James McAvoy, Gone in 60 Seconds şi Salt. Însă, Mr. and Mrs. Smith rămâne preferatul nostru. Pe lângă acţiune, avem parte şi de o aventură foarte sexy, plină de scene amuzante şi cascadorii incredibile.

       

       

      Gia (1998)


      Jolie interpretează rolul fotomodelului Gia Carangi, care a dominat lumea modei la sfârşitul anilor 1970. Din păcate, tânăra a avut un sfârşit tragic. După ce a devenit dependentă de droguri şi şi-a distrus cariera, Gia a aflat că are SIDA şi la scurt timp după aceea, în 1986, a murit...la doar 26 de ani. Jolie a câştigat un Glob de Aur şi un premiu Screen Actors pentru performanţa ei şi a fost nominalizată la Premiile Emmy. 

       

       

      Sursa: theguardian.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor