Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cele mai bune filme cu Christian Bale

      11 ianuarie 2019, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Christian Bale nu încetează niciodată să ne surprindă cu rolurile sale impresionante în filme ce prezintă realitatea social-politică a lumii moderne. Fiind considerat unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale, Christian Bale se dedică în totalitate personajelor sale, făcând sacrificii mari pentru ca totul să iasă perfect. A slăbit enorm pentru rolul din „The Machinist” și s-a îngrășat enorm pentru rolurile din „Vice” și "American Hustle". Îi place să joace roluri cât mai diverse, care ne oferă dovada unui talent nativ, dar și a unei voințe puternice de a crea personaje care ne rămân veșnic în suflet. Iată câteva dintre acestea.

       

      Vice (2019)

      vice

       

      Inițial, trebuie să recunosc că am avut un șoc în timp ce urmăream trailerul filmului „Vice/ Vicele”, pentru că nu l-am recunoscut pe Christian Bale. În rolul vicepreședintului american Dick Cheney, Bale este foarte gras, dizgrațios, antipatic, lacom, profitor, un gunoi uman ajuns în fruntea statului. Nu este deloc de mirare că, în momentul în care a primit premiul Globul de Aur pentru această interpretare, Christian Bale i-a mulțumit lui Satana pentru inspirație. Singurul indiciu care m-a convins că Bale este Dick Cheney în acest film a fost zâmbetul actorului. În rest, pregătiți-vă să fiți uimiți de o interpretare genială și de un film bazat pe fapte reale, care prezintă interesele ascunse ale oamenilor aflați la putere. Este foarte posibil ca Bale să fie nominalizat la Premiile Oscar pentru acest rol și să câștige cel de-al doilea trofeu din cariera sa.

       

      Vice/ Vicele” va avea premiera în cinematografele românești din 22 februarie.

       

      Trilogia The Dark Knight

      dark knight

       

      De-a lungul istoriei cinematografiei, niciun alt actor nu a reușit să aducă la viață un Batman atât de veridic așa cum a făcut-o Christian Bale. Pe parcursul celor trei filme regizate de genialul Christopher Nolan, „Batman Begins” (2005), „The Dark Knight” (2008) și „The Dark Knight Rises” (2012), Bale reușește să creeze imaginea unui supererou modern, cu o profundă înțelegere a valorilor umane și a sacrificiilor la care trebuie să se supună. Batman are responsabilitatea de a oferi oamenilor speranță și se manifestă într-un exemplu personal de dreptate, demnitate și compasiune. Fiind dispus să renunțe la iubire în favoarea unui viitor nobil pentru umanitate, The Dark Knight devine supereroul unei întregi generații și totodată imaginea salvatorului singuratic, respins de societate pentru că nimeni nu îi poate înțelege valorile pentru care luptă.

       

      The Machinist (2004)

      machinist

       

      Pentru rolul din “The Machinist”, Christian Bale a slăbit 28 de kilograme, iar rezultatul este înfiorător. Bale joacă rolul mașinistului Trevor Reznik, care nu a mai dormit de un an, iar oboseala cronică a condus la o deteriorare puternică a sănătății sale fizice și mentale. Este fascinat de urmărit modalitatea în care personajul lui Bale trece prin toate stadiile degradării – de la rușine la suspiciune, de la paranoia la o adevărată nebunie în care realitatea se îmbină cu halucinațiile. “The Machinist” este povestea unui om devorat de propriii demoni, incapabil să își găsească liniștea într-o lume pe care nu o înțelege și care nu îl poate înțelege.

       

      American Hustle (2013)

      hustle

       

      Rolul escrocului Irving Rosenfeld i-a adus lui Christian Bale o nouă nominalizare la Premiile Oscar, iar „American Hustle” este inspirat din povestea reală a celui mai mare scandal din America anilor 1970. Bale interpretează un șarlatan extrem de inteligent, care este angajat de un agent FBI să îi escrocheze pe alţii. În același timp, personajul său este prins într-un triunghi amoros, fiind incapabil să aleagă între soția isterică (Jennifer Lawrence) și amanta stilată (Amy Adams). Christian Bale oferă o interpretare excelentă, fără a pune în umbră restul distribuției, iar rezultatul este un film spectaculos, care redă perfect atmosfera epocii.

       

      The Prestige (2006)

      prestige

       

      O nouă colaborare între Christopher Nolan și Christian Bale, la care se adaugă Hugh Jackman, nu poate avea decât rezultate uimitoare. “The Prestige” este o poveste misterioasă despre doi tineri magicieni ai epocii victoriene, care aprind scânteia unei rivalități puternice ce se va transforma într-o bătălie a trucurilor. Cei doi magicieni pun față în față îndrăzneala și dorința, arta spectacolului și știința, ambiția și prietenia, cu rezultate fatale.

       

      Sclipitorul, sofisticatul Robert Angier (Hugh Jackman) este un excelent comediant, în timp ce mai tânărul Alfred Borden (Christian Bale) este un geniu creativ care are secretele unor numere magice ingenioase. Ei își încep cariera ca prieteni și parteneri, dar devin treptat dușmani pe viață, într-o competiție nebună ce va face multe victime. Totul în numele artei, al spectacolului, pentru ca publicul să fie mulțumit.


      Equilibrium (2002)

      equilibrium

       

      Equilibrium” este un thriller SF care pleacă de la o premisă foarte interesantă: cum ar arăta omenirea fără sentimente și emoții? Într-un viitor sumbru, regimul dictatorial aflat la putere a eliminat războiul suprimând emoțiile: cărțile, arta și muzica sunt interzise cu desăvârșire, iar sentimentele sunt infracțiuni care se pedepsesc cu moartea. Christian Bale joacă rolul unui agent guvernamental responsabil cu distrugerea celor care se împotrivesc regulilor. Însă în momentul în care renunță să-și mai ia doza de Prozium, drogul ce afectează mintea reprimând emoțiile, personajul lui Bale realizează că viața înseamnă mult mai mult decât a fost antrenat să creadă.

       

      Filmul oferă o perspectivă asupra valorilor ce definesc umanitatea, puterea iubirii dovedindu-se a fi singura salvare dintr-o lume sumbră, plină de suferință.

       

      The Flowers of War (2011)

      flowers

       

      O altă poveste inspirată de fapte reale este “The Flowers of War”, care prezintă războiul dintre China și Japonia, în anul 1937. După ce forțele armatei imperiale japoneze invadează orașul, oamenii caută refugiu în spatele zidurilor unei catedrale occidentale. Christian Bale joacă rolul unui american prins în haosul bătăliei, alături de un grup de eleve și 13 prostituate.

       

      The Flowers of War” este un film istoric brutal și real, care demonstrează că oricine are puterea de a se transforma într-un erou în momentul în care este dispus să se sacrifice pentru binele celorlalți.

       

      American Psycho (2000)

      psycho


      Christian Bale în rol de psihopat este o adevărată încântare pentru fanii actorului, demonstrând încă o dată talentul său incredibil de a aduce pe marile ecrane personaje atât de puternice încât nu poți decât să le iubești sau să le detești. “American Psycho” este o puternică satiră socială, care reflectă viața urbană de la sfârșitul anilor '80 prin ochii unui criminal în serie, silind publicul să pătrundă în mintea lui tulbure și să-i înțeleagă motivația acțiunilor. Specimen superb, care pare să aibă toate calitățile unui tânăr "stăpân al universului", Patrick Bateman (Christian Bale) apare ca un personaj perfect, cel puțin la fel de "perfect" ca și cei din jurul său. Cu cât se străduiește să semene altora, cu atât se pierde în mulțime. În cele din urmă, el devine exemplarul perfect al unei societăți amorale.

       

      “«American Psycho» nu e un film cu mesaje adânci, dar sper că va deschide ochii asupra unor lucruri din societatea noastră pe care ne-am obișnuit să nu le mai vedem.", a declarat scenarista și regizoarea Mary Harron.

       

      The Fighter (2010)

      fighter

       

      Christian Bale a câștigat premiul Oscar pentru rolul din drama “The Fighter”, în care interpretează un luptător ce și-a ratat cariera din cauza dependenței de cocaină și a infracțiunilor care l-au trimis la închisoare. Deși filmul este departe de a fi o capodoperă, merită vizionat strict pentru interpretarea lui Christian Bale. În rolul fratelui vitreg al protagonistului jucat de Mark Wahlberg, Bale este magnific, total diferit de personajele puternice, excentrice sau galante cu care ne-a obișnuit de-a lungul timpului.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor