Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cele mai bune filme cu Keanu Reeves

      17 mai 2019, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Keanu Reeves este unul dintre cei mai iubiţi actori de la Hollywood. De-a lungul unei cariere de 35 ani, Keanu a jucat în filme de acţiune, drame, comedii şi producţii romantice, însă cel mai important lucru este că fiecare film în care a ales să joace are un mesaj frumos ambalat pentru public.

       

      Odată cu lansarea în cinematografe a peliculei "John Wick Chapter 3: Parabellum", este timpul să trecem în revistă cele mai bune filme cu Keanu Reeves.

       

      Trilogia Matrix (1999 - 2003)

      matrix

       

      Trilogia Matrix a marcat istoria SF-ului într-o manieră profundă şi a însemnat o revoluţie vizuală, cu o estetică unică, surprinzătoare și la 20 de ani de la data lansării. Dincolo de universul science-fiction creat, efectul „bullet-time”, în care vedeam cum se comprimă aerul la trecerea unui glonț, ori tehnica „morphing” prin care vedeam cum personajele se lăsau extrem de mult pe spate în timpul scenelor de luptă, au făcut istorie.

       

      Trilogia Matrix oferă o perspectivă distopică despre ce ar putea să fie o lume în care oamenii ajung să fie controlați de roboți. Dacă realitatea virtuală nu ar fi doar o plăcută evadare, ci un instrument eficient prin care oamenii ar fi sechestraţi într-o lume virtuală? Asta este dilema pe care o are în faţă specialistul în computere Thomas Anderson, alias Neo (Keanu Reeves).

       

      Trilogia John Wick (2014 - 2019)

      wick

       

      Keanu joacă rolul unui fost asasin reintrat în joc pentru a se răzbuna pe cei care i-au răpit totul în viaţă, în seria de 3 filme de acțiune John Wick, care s-au dovedit adevărate blockbustere. El îşi vânează adversarii, nemilos şi tenace, ca în vremea când aceste trăsături îl transformaseră într-o legendă a lumii interlope.

       

      În noul film "John Wick: Chapter 3 - Parabellum", infailibilul asasin John Wick se regăsește într-o nouă situaţie la limita imposibilului: viața lui costă acum 14 milioane de dolari, iar o armată de vânători de recompense este pe urmele lui. După uciderea unui membru al dubioasei organizații internaționale de asasini plătiți, conducerea l-a exclus pe Wick, lăsându-l fără protecție în vizorul celor mai nemiloși lunetişti din lume. "John Wick 3: Război total" tocmai s-a lansat în cinematografe.

       

      Little Buddha (1993)

      buddha

       

      Un film excepţional în care avem ocazia să-l admirăm pe Keanu Reeves în rolul marelui maestru spiritual Buddha. În regia unui alt maestru (al cinematografiei), respectiv Bernardo Bertolucci, "Little Buddha" prezintă viaţa lui Buddha Siddhartha, care a avut revelaţia că destinul său constă în a-i elibera pe toţi oamenii de durere şi suferinţă prin meditaţie, iubire şi compasiune.

       

      Speed (1994)

      speed

       

      Unul dintre primele filme care l-a propulsat pe Keanu Reeves în atenţia şi în inimile publicului este Speed, în anul 1994. Adrenalina, suspansul şi scenariul interesant transformă "Speed" într-unul dintre cele mai bune filme de acţiune, care nu şi-a pierdut deloc farmecul odată cu trecerea timpului. În plus, chimia dintre Keanu şi Sandra Bullock este palpabilă şi ajută la crearea veridicităţii scenariului.

       

      Point Break (1991)

      point

       

      Tânăr, sexy, pe placa de surf cu părul în vânt - o imagine cu Keanu Reeves care îţi va rămâne veşnic întipărită în memorie. Keanu joacă alături de regretatul actor Patrick Swayze în thrillerul "Point Break", care aduce în prim-plan o bandă de hoţi pasionaţi de surf.

       

      Dracula (1992)

      dracula

       

      Fascinaţia occidentalilor pentru celebrul Dracula este transpusă cu succes în filmul regizat de Francis Ford Coppola. Autenticitatea filmului este oferită de faptul că actorii vorbesc, pe alocuri, în limba română, fiind totodată cea mai fidelă ecranizare a romanului scris de Bram Stocker. În plus, distribuţia de excepţie, din care fac parte Gary Oldman, Winona Ryder şi Keanu Reeves, transformă "Dracula" într-o adevărată capodoperă a genului horror.

       

      The Devil’s Advocate (1997)

      devil

       

      O reinterpretare modernă a mitului faustic, "The Devil’s Advocate" îl aduce pe Keanu Reeves în rolul unui avocat aflat în plină ascensiune profesională, dar care îşi neglijează soţia şi, implicit, trăirile emoţionale. Astfel, personajul lui Keanu devine simbolul omului care își vinde sufletul pentru a obține beneficii materiale şi glorie - valori efemere pe care le va conştientiza când va fi deja prea târziu. Din distribuţia filmului mai fac parte Al Pacino (într-un rol magistral) şi Charlize Theron, transformând "The Devil’s Advocate" într-un film excelent care explorează natura caracterului uman şi importanţa liberului arbitru.

       

      Sweet November (2001)

      sweet

       

      Keanu Reeves şi Charlize Theron formează din nou un cuplu în drama romantică "Sweet November", un film emoţionant despre puterea dragostei, micile bucurii ale vieţii şi acceptarea suferinţei. Povestea acestui cuplu inedit reuşeşte să trezească o gamă mixtă de sentimente - de la tristeţe şi melancolie la curajul de a-ţi accepta destinul şi de a crea o viaţă nouă după propriile reguli. Iubirea nu învinge întotdeauna, însă este important să ne oferim libertatea de a simţi că putem deveni invincibili, atunci când totul pare pierdut.

       

      47 Ronin (2013)

      ronin

       

      După ce un războinic le ucide maestrul și îi declară proscriși, 47 de samurai rămași fără stăpân jură să se răzbune și să-și recâștige onoarea. Goniți din casele lor și împrăștiați prin tot ținutul, acești ronini se văd nevoiți să apeleze la ajutorul lui Kai (Keanu Reeves), un samurai de rang inferior, pe care odinioară îl repudiaseră, pentru a-și croi drum printr-o lume de bestii mistice, vrăjitorii și teroare fantasmagorică. "47 Ronin" oferă o mostră din cultura fascinantă a Japoniei, acţiunea împletindu-se în mod natural cu elementele fantastice pentru a evidenția valorile spirituale caracteristice acestui popor - onoare, dreptate, adevăr.

       

      Bill & Ted's Excellent Adventure” (1989) și „Bill & Ted's Bogus Journey” (1991)

      bill ted

       

      Două comedii SF din tinereţea lui Keanu, "Bill & Ted Excellent Adventure" şi „Bill & Ted's Bogus Journey” ni-l prezintă pe acesta în rolul unui adolescent care trebuie să treacă testul la istorie, astfel va fi trimis la şcoala militară. Alături de prietenul său, Bill (Alex Winter), Ted descoperă o maşină a timpului din viitor, care îi va ajuta să cunoască personalităţi marcante precum Socrate, Napoleon, Sigmund Freud sau Abraham Lincoln.

       

      Anul acesta am aflat că Keanu va relua rolul simpaticului Ted într-o nouă comedie intitulată "Bill & Ted Face the Music". Ultima dată când i-am întâlnit pe Bill și Ted, erau doi adolescenți călători în timp, care încercau să treacă la cursul de istorie și să câștige un concurs muzical. Deși profeția spunea că Bill și Ted vor salva universul cu ajutorul muzicii lor rock and roll, iată-i 28 de ani mai târziu, în plină criză a vârstei mijlocii, cu familii și multe responsabilități. Cei doi prieteni au scris mii de piese, însă niciuna nu a avut succesul visat și nu s-a ridicat la nivelul “celei mai bune melodii scrise vreodată”.

       

      nou

       

      Când timpul și spațiul se destramă în jurul lor, un vizitator din viitor îi avertizează pe eroii noștri că doar melodia lor poate salva întregul univers. Lipsiți de inspirație, Bill și Ted pornesc într-o nouă călătorie în timp pentru a descoperi melodia salvatoare. Cu ajutorul fiicelor și a câtorva legende muzicale, Bill și Ted vor găsi mai mult decât visau vreodată.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor