Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cele mai bune filme fantasy din 2018

      15 noiembrie 2018, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Dacă simți nevoia de o doză sănătoasă de escapism, filmele fantastice de anul acesta îți oferă soluția perfectă. Filmele fantastice de calitate creează un univers magic ce rezonează cu emoțiile umane și ne ajută să evadăm din realitate, măcar timp de o oră jumătate.

       

      Iată o listă cu cele mai bune 10 filme fantasy din 2018. Care dintre ele este preferatul tău?

       

      1. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald/ Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald

      fantastic beasts


      Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald” este cea de-a doua parte din seria celor cinci aventuri din Lumea Vrăjitorească imaginată de J.K. Rowling. Proaspăt lansat în cinematografe, filmul ni-l aduce în prim-plan pe Johnny Depp în rolul celui mai puternic vrăjitor al întunericului, Gellert Grindelwald. Pentru a-l opri, varianta tânără a lui Albus Dumbledore (Jude Law) apelează la ajutorul altruistului Newt. Într-o lume a vrăjitorilor din ce în ce mai divizată, toate limitele vor fi depăşite, iar iubirea şi loialitatea vor fi testate chiar şi în cadrul familiei.

       

      Povestea din “Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald” are loc în anul 1927, dar este o paralelă a lumii în care trăim. Grindelwald este un demagog care își incită discipolii la violență, iar puterea sa nu vine dintr-o baghetă magică, ci din abilitățile sale de comunicare și dezbinare. În film apar și personajele numite Obscuri – vrăjitori ce și-au reprimat puterile magice, care acum se manifestă sub forma unor entități întunecate. Metafora creată de J.K. Rowling în acest caz este minunată, pentru că Obscurii reprezintă problemele de ordin mintal ce pot apărea atunci când îți negi adevărata identitate.

      Vezi aici trailer.

       

      2. Black Panther/ Pantera neagră

      black panther

       

      Black Panther” este primul supererou de culoare din lumea benzilor desenate Marvel Comic. Pe numele său T’Challa, supereroul s-a născut în Wakanda, o țară africană ascunsă lumii întregi pentru ca marile corporații să nu-i exploateze vibraniumul, un prețios metal descoperit într-un meteorit. Moștenitor al tronului, T’Challa va trebui să plece din Wakanda când tatăl său este ucis. Tânărul își va folosi inteligența, agilitatea și viteza ieșite din comun pentru a deveni unul dintre cei mai luminoși supereroi Marvel din toate timpurile.

       

      Black Panther” propune un exercițiu de imaginație foarte interesant: cum ar fi arătat lumea dacă țările Africii ar deține secretul unei tehnologii extrem de avansate? Bineînțeles că și-ar atrage inamici politici care doresc să exploateze toate bogățiile naturale și să distrugă mediul înconjurător. Aceasta este o realitate pe care filmul ne-o prezintă sub forma unui mesaj frumos ambalat printre efecte speciale și scene fabuloase de luptă.

      Vezi aici trailer.

       

      3. Avengers: Infinity War/ Răzbunătorii: Războiul Infinitului

      avengers

       

      Rămânem în zona Marvel pentru blockbusterul anului 2018 – „Avengers: Infinity War”, film care a obținut încasări globale de peste 2 miliarde de dolari! Infinity War îi aduce împreună pe toți eroii îndrăgiți ai universului Marvel: Iron Man, Thor, Hulk, Captain America, Black Widow, Doctor Strange, Spiderman, Black Panther și War Machine. Așadar, nu este greu de înțeles de ce filmul a avut un asemenea succes fantastic.

       

      Infinity War” este combinația perfectă de acțiune, efecte speciale, umor și emoții, care ne poartă într-o lume fantastică în care binele învinge întotdeauna. Ca bonus, dialogurile dintre supereroi garantează câteva porții serioase de râs.

      Vezi aici trailer.

       

      4. Jurassic World: Fallen Kingdom/ Jurassic World: Un regat în ruină

      jurassic

       

      Jurassic World: Fallen Kingdom” ne introduce într-o lume fantastică la care am visat adesea în copilărie, când ne întrebam cum ar fi dacă dinozaurii ar mai trăi printre oameni. Această ipoteză este pusă în valoare în acest sequel al filmului “Jurassic World” din 2015.

       

      Plin de aventuri, mister și suspans, “Jurassic World: Fallen Kingdom” ne oferă ocazia de a revedea spectaculoasele specii de dinozauri alături de personajele noastre favorite interpretate de Bryce Dallas Howard, Chris Pratt și Jeff Goldblum. În plus, filmul promite noi aventuri mai terifiante și mai emoționante ca niciodată, odată cu introducerea în poveste a unor specii noi de dinozauri. Succesul “Jurassic World: Fallen Kingdom” a fost confirmat și de încasările obținute la nivel mondial, care au depășit suma de 1 miliard de dolari.

      Vezi aici trailer.

       

      5. Ready Player One/ Ready Player One: Să înceapă jocul

      ready player one

       

      De câte ori ai simțit nevoia să evadezi din realitate? Să scoți la iveală rebelul din tine? Acestea sunt întrebările de la care pornește cel mai nou film al lui Steven Spielberg, “Ready Player One”, în care regizorul prezintă realitatea virtuală ca pe un refugiu pentru omenire, într-o societate haotică, aflată în pragul declinului.

       

      Acțiunea din film se petrece în 2045, când creatorul OASIS, un univers online bazat pe realitate virtuală, se stinge din viață și lasă în urma sa o provocare și o recompensă pe măsură: prima persoană care va găsi „Oul de Paște” ascuns în universul virtual va primi întreaga avere a creatorului.

       

      Ideea că oamenii se refugiază în realitatea virtuală din ce în ce mai des nu este o noutate, însă modul în care Spielberg reușește să tragă un semnal de alarmă asupra acestei alienări moderne este de-a dreptul fabulos. În spatele acestei evadări virtuale se ascund frustrarea umană cauzată de incapacitatea de comunicare, nevoia de contact fizic și căutarea propriei identități în lumea reală.

      Vezi aici trailer.

       

      6. The House with a Clock in Its Walls/ Misterul ceasului din perete

      house

       

      Lucrurile fantastice au loc întotdeauna în cele mai neaşteptate locuri. O poveste plină de magie şi mister, “The House with a Clock in Its Walls” îl urmăreşte pe Lewis, un băieţel de 10 ani care este nevoit să se mute la unchiul său, într-o casă neobişnuită în care se aude mereu ticăit de ceas. Însă noul oraş ascunde sub atmosfera liniştită o lume secretă plină de vârcolaci şi vrăjitoare care se vor dezlănţui după ce Lewis îi aduce la suprafaţă fără să-şi dea seama.

       

      Deși la prima vedere poate părea un simplu film pentru copii, “The House with a Clock in Its Walls” ascunde mesaje de actualitate. Ceasul din perete este un obiect magic care poate întoarce timpul, dar care numără totodată și minutele rămase până la sfârșitul lumii. Filmul ne îndeamnă să fim toleranți și să ne îmbrățișăm ciudățeniile care ne fac unici, fiind o poveste frumoasă despre curaj, sacrificiu, iubire și compromisuri.

      Vezi aici trailer.

       

      7. Annihilation/ Anihilarea

      annihilation

       

      Annihilation” este un film despre femei puternice. O echipă formată din cinci femei experte în biologie, fizică, geologie, medicină și psihologie sunt trimise să investigheze un meteorit care provoacă un fenomen ciudat în zona Floridei. Aceasta este premisa filmului, care este de fapt o analiză a emoțiilor umane negative precum frica, depresia, suferința. Denumită zona X, locul în care a căzut meteoritul nu respectă niciuna dintre legile fizicii și ale geneticii. Creaturi stranii, modificate genetic, populează zona X, devenită un fel de loc mistic în care fiecare dintre cele 5 femei trăiește propria experiență.

       

      Aflat la granița dintre mitologie, fantasy și horror, “Annihilation” este un film captivant și contemplativ, care ridică mari semne de întrebare și refuză să ofere răspunsuri facile.

      Vezi aici trailer.

       

      8. The Darkest Minds/ Minți primejdioase

      darkest

       

      În urma unei pandemii care ucide majoritatea copiilor din America, doar 2% dintre aceștia supraviețuiesc și dezvoltă diverse superputeri. Aceste puteri supranaturale pot fi descrise printr-o culoare: verde (super inteligență), albastru (telekineză), galben (control asupra electricității), portocaliu (putere asupra minții) și roșu (controlul focului). Considerați prea periculoși pentru societate și plasați în lagăre de detenție, un grup de adolescenți se revoltă împotriva guvernului și își revendică dreptul la viață și la un viitor liber.

       

      Printre mutanți, efecte speciale, scene de acțiune și o poveste de dragoste, “The Darkest Minds” este un film despre maturizarea eroinei principale și despre cunoașterea de sine – mesaj prezent în majoritatea filmelor fantasy, după cum bine observăm.

      Vezi aici trailer.

       

      9. The Nutcracker and the Four Realms/ Spărgătorul de Nuci şi Cele Patru Tărâmuri

      nutcracker

       

      Tânăra Clara (Mackenzie Foy) este transportată într-o lume magică unde întâlnește un soldat pe nume Phillip (Jayden Fowora-Knight) și o armată de șoricei. Cu ajutorul acestora trebuie însă să răzbească mai departe de Ținutul Fulgilor de Zăpadă, Ținutul Florilor și Ținutul Dulciurilor, în sumbrul tărâm condus de tiranica Mother Ginger (Helen Mirren), pentru a reinstaura armonia în lume.

       

      The Nutcracker and the Four Realms” va avea premiera în cinematografele românești pe 30 noiembrie. Decorul spectaculos din cele trei Tărâmuri te va acapara complet în sala IMAX, iar imaginile clare ca lacrima și efecte vizuale vibrante te vor transpune în mijlocul poveștii. În sala 4DX, filmul devine realitate - cu ajutorul mișcării și al efectelor ambientale vei avea parte de o călătorie fantastică uimitoare.

      Vezi aici trailer.

       

      10.  Aquaman

      aquaman

       

      Aquaman” este unul dintre cele mai așteptate filme ale anului. Așteptarea nu s-a încheiat încă, pentru că “Aquaman” se lansează în cinema abia pe 21 decembrie, dar îl putem considera un cadou magic de Crăciun, mai ales dacă ne vom bucura de experiența IMAX.


      "Aquaman” îl aduce pe Jason Momoa în centrul unei aventuri epice, cu efecte vizuale copleşitoare ce reconstruiesc imperiul subacvatic al celor şapte mări. Jumătate om, jumătate zeu al mării, Arthur Curry va trebui să îşi dezvăluie adevărata identitate, să îşi folosească puterile pentru a ajuta omenirea şi să îşi accepte statutul predestinat, acela de rege al Atlantidei.

       

      Până la premiera “Aquaman”, ne putem delecta cu un super trailer care ne înfățișează creaturi marine fantastice, civilizația subacvatică Atlantis și efecte speciale realizate cu o nouă tehnologie inedită.

      Vezi aici trailer.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor