Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cele mai bune filme în care câinii sunt personajele principale

      3 februarie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Nu prea contează cine ești sau ce gen de filme preferi, nu ai cum să nu apreciezi un film bun în care cei mai buni prieteni ai omului sunt în centrul atenției.

       

      Chiar și pentru iubitorii de feline, filmele clasice care povestesc despre relația dintre un copil și câinele lui, animațiile cu prietenii necuvântători sau până și peliculele despre misterioșii și maiestuoșii lupi au ceva ce reușește întotdeauna să ne atragă și să capteze atenția.

       

      Odată cu succesul de care a dat dovadă cel mai recent film de aventuri din această categorie, A Dog's Way Home/ Drumul unui câine către casă, care a intrat direct pe primul loc în box office-ul românesc la premiera de weekendul trecut, ne aducem aminte de unele dintre cele mai bune filme care ne-au ajutat, de-a lungul istoriei cinematografice, să înțelegem mai bine relația incomparabil de caldă și loială dintre câine și om.

       

      Iată, așadar, pentru iubitorul de animale din tine, unele dintre cele mai bune filme în care câinii sunt personajele principale:

       

      A Dog's Way Home (2019)

       

       

      Dacă tot am amintit de acest film mai sus, începem cu el.

       

      Inspirat de cartea omonimă a lui W. Bruce Cameron şi regizat de Charles Martin Smith, A Dog's Way Home, din distribuţia căruia face parte Ashley Judd, spune povestea căţeluşei Bella, care călătoreşte sute de kilometri prin Colorado, în căutarea stăpânului ei.

       

      Beethoven (1992)

       

       

      O comedie clasică de familie de la regizorul Brian Levant (The Flintstones), cu actorii Charles Grodin și Bonnie Hunt, Beethoven ni l-a adus pe adorabilul Saint Bernard în viețile noastre și totul s-a transformat într-o franciză incredibil de profitabilă.

       

      Au urmat alte opt filme Beethoven, chiar și un show de televiziune, dar cu toate astea, tot primul rămâne cel mai memorabil.

       

      Bolt (2008)

       

       

      Cu John Travolta și Miley Cyrus în distribuție, producția Walt Disney Studios, Bolt, este povestea unui câine vedetă a unui show de televiziune, care crede că deține în realitate puterile personajului pe care îl “joacă”.

       

      Când crede că prietena lui este răpită, sare în ajutorul ei și află destul de repede adevărul despre abilitățile lui. Animația a fost nominalizată și la premiile Oscar

       

      All Dogs Go to Heaven (1989)

       

       

      Nu puteam să nu includem în listă această animație plină de emoție, un film de cult pentru orice iubitor de animale.

       

      Deși este destul de întunecat pe alocuri, regizorul Don Bluth este cunoscut pentru cele mai incredibile și memorabile filme pentru copii ale tuturor timpurilor. All Dogs Go to Heaven poate fi urmărit atât de copii cât și de adulți cu aceeași plăcere.

       

      White Fang (1991)

       

       

      Acest film, bazat pe romanul omonim al lui Jack London, l-a avut în distribuție pe câinele-lup Jed, care a mai apărut, ulterior și în alte filme, precum The Thing, al lui John Carpenter.

       

      Pelicula spune povestea unui explorator de aur, jucat de Ethan Hawke, care se împrietenește cu un câine pe jumătate lup, cunoscut drept White Fang/Colț Alb. Omul și câinele se pierd unul de celălalt de câteva ori pe parcursul vieții, dar reușesc cumva să se regăsească de fiecare dată.

       

      Lassie Come Home (1943)

       

       

      Lassie Come Home a fost primul din multele filme cu Pal, un Collie care și-a adjudecat ulterior celebrul nume de scenă Lassie. Filmul, despre un câine și un băiețel din Yorkshire, a căror dragoste reciprocă le permite să treacă peste orice obstacol, a fost un succes uriaș.

       

      Pal și proprietarul său și-au construit o adevărată carieră și chiar și moștenitorii lui Lassie au apărut pe micile ecrane în serialul Lassie, lansat în 1954.

       

      The Adventures of Milo and Otis (1986)

       

       

      The Adventures of Milo and Otis este un film la care pot să cadă de comun accord atât iubitorii de câini, cât și iubitorii de pisici.

       

      Pelicula ne prezintă prietenia neobișnuită dintre o pisică pe nume Milo și câinele Otis, care trec printr-o grămadă de aventuri pentru a se regăsi din noi.

       

      Lady and the Tramp (1955)

       

       

      Iată un alt film de desene animate clasic pentru iubitorii de animale. E oare ceva mai romantic decât această poveste Disney de dragoste dintre un Cocker Spaniel și un câine vagabond?

       

      Animația a avut un succes incredibil la lansarea din 1955 și conține una dintre cele mai nmemorabile scene din istoria cinematografiei.

       

      Oliver & Company (1988)

       

       

      În această adaptare Disney a clasicului roman Oliver Twist, de Charles Dickens, deși Oliver e motan, Dodger este cel care reușește să capteze atenția: patrupedul inteligent și suav, a cărui voce e interpretată de Billy Joel.

       

      Oliver & Company include și alți blănoși demni de menționat, precum Tito, câinele Chihuahua sau pudelul Georgette.

       

      101 Dalmations (1961)

       

       

      Glenn Close a fost minunată în remake-ul live-action, dar am preferat să includem aici, mai degrabă, clasica animație originală. Acțiunea e centrată în jurul dalmațienilor Pongo și Perdita, cei 15 pui ai lor și proprietarii lor, Roger și Anita.

       

      Când Cruella De Vil îi fură pe cei mici pentru a-i transforma într-o haină de blană, părinții pornesc în salvarea lor. Animația s-a bazat pe un roman de Dodie Smith și s-a bucurat de un succes financiar enorm. Încă e unul dintre cele mai populare filme Disney făcute vreodată.

       

      Old Yeller (1957)

       

       

      La final, nu putem să uităm de cel mai cel film cu câini făcut vreodată. Old Yeller ne-a arătat, de fapt, ce înseamnă cu adevărat să ai și să iubești un animal: noile responsabilități, suferința pierderii și amintirile pe care nu le-am da pentru nimic în lume.

       

      Acțiunea filmului are loc la sfârșitul anilor 80 în Texas. Spike, o corcitură între Labrador Retriever și Mastiff, e găsit de băiețelul Travis pe terenul fermei lui. Travis nu îl îndrăgește de la început, dar într-un final cei doi se împrietenesc, mai ales după ce Yeller îl salvează pe fratele lui mai mic de atacul unui urs.

       

      Din păcate, o epidemie de rabie duce la un final care încă l-ar putea face și pe cel mai insensibil spectator să lăcrimeze, indiferent de vârstă.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor