Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cele mai dificile scene filmate de actorii din Game of Thrones

      24 aprilie 2019, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Ne apropiem de finalul unuia dintre cele mai urmărite seriale din istoria televiziunii moderne. Dacă ai urmărit Game of Thrones încă de la primul sezon, înseamnă că ești obișnuit/ă cu violența, morțile șocante ale personajelor principale, incestul, trădările și alte elemente imprevizibile care au contribuit la succesul serialului HBO. Așadar, hai să trecem în revistă cele mai dificile scene filmate de actorii din „Game of Thrones”.

       

      Drumul rușinii parcurs de Cersei Lannister

      cersei


      În sezonul 5, Cersei a fost nevoită să meargă dezbrăcată prin mulțime, huiduită și agresată, pentru a se căi de păcatul incestului. Însă actrița Lena Headey a refuzat să filmeze goală aceste scene, astfel că producătorii au apelat la o dublură. Deși recunoaște că a mai filmat scene nud, Headey a declarat că de această dată era prea multă presiune. În plus, actrița nu a vrut să apară goală pentru că a vrut să se concentreze pe trăirile emoționale ale personajului. Departamentul de casting al serialului a avut o mie de candidate pentru această scenă și în final au ales-o pe Rebecca Van Cleave. Scena a fost filmată inițial de Lena Headey, care era îmbrăcată, iar în post-producție au înlocuit corpul ei cu cel al Rebeccăi, care a filmat goală.

       

      Daenerys mănâncă o inimă de cal

      inima


      În primul sezon GoT, Daenerys este nevoită să mănânce o inimă de cal în cadrul unei ceremonii Dothraki. Scena este dureros de realistă, iar actrița a povestit că respectiva inimă era un amestec de gelatină întărită ce avea gust de înălbitor și paste crude. Emilia Clarke a povestit că nici nu a fost nevoie să se prefacă pentru această scenă, care a îngrețoșat-o la propriu. “Am mâncat 28 de inimi de cal pe parcursul mai multor zile cât au durat filmările. Din fericire, mi-au dat o găleată în care vomitam destul de des.”, a mărturisit Emilia.

       

      Jon Snow încalecă dragonul lui Daenerys

      dragon


      În primul episod din sezonul final „Game of Thrones”, Jon Snow este încurajat de noua lui iubită să zboare pe spatele unuia dintre cei doi dragoni rămași în viață. Actorul Kit Harington a mărturisit că această scenă era să îl lase fără un testicul din cauza unui accident petrecut în studio. Actorul a trebuit să încalece un taur mecanic, pe fundalul unui ecran verde, pentru ca la final să fie adăugate efectele CGI ce reconstruiau dragonul.

       

      „Ce descrie cel mai bine experienţa pe care am avut-o cu taurul mecanic este momentul în care Jon trebuia să pară că aproape cade de pe dragon. Dragonul se agita într-o parte şi în cealaltă, iar testiculul meu drept a rămas blocat şi nu am avut timp să strig Stop!, aşa că am fost învârtit într-o parte şi în alta. M-am gândit Gata, aici o s-o sfârşesc, pe taurul acesta mecanic, agăţat de testicule şi învârtit în toate părţile”, a relatat amuzat Harington.

       

      Lancel Lannister târându-se în Septul din Baelor

      lancel


      După chinurile la care a fost supusă, nu este de mirare că Cersei a pus la cale un plan dur de răzbunare – a dat foc întregului Sept din Baelor cu o substanță rară și puternică. Lancel Lannister (Eugene Simon) a încercat în van să salveze situația și să stingă lumânările ce urmau să ia foc, în timp ce se afla în tunelul de sub Sept. Din cauza rănilor, Lancel poate doar să se târască și nu iese din tunel în timp util. Simon spune că a fost o scenă extrem de dificilă din punct de vedere fizic. Actorul s-a târât întreaga zi și a fost nevoie de 27 de duble pentru a ieși scena perfecta. La final, Simon recunoaște că era acoperit de transpirație din cap până în picioare și se simțea extrem de obosit.

       

      Ceremonia de inițiere a lui Euron Greyjoy

      euron


      Unul dintre cele mai înspăimântătoare personaje din Game of Thrones este Euron Greyjoy, care și-a ucis membrii familiei pentru a pune mâna pe tronul Insulelor de Fier. Fiecare regat are propriile ritualuri și ceremonii, iar în cazul Insulelor de Fier, noul rege trebuie să fie scufundat în apă destul de mult timp – un botez dur în stilul caracteristic GoT.

       

      Actorul Pilou Asbæk a mărturisit că îi era foarte frig și abia putea să respire în timpul scenei respective. “Când ești sub apă, cineva te scufundă și îi este extrem de frig, realizezi că este una dintre provocările pe care trebuie să le accepți ca actor. Asta este situația și te conformezi”, a povestit actorul.

       

      Scena de tortură a lui Theon Greyjoy

      theon


      Întreaga poveste a personajului Theon Greyjoy este dificil de urmărit, iar scena torturii este una dintre cele mai înspăimântătoare din tot serialul. Actorul Alfie Allen spune că s-a concentrat pe cele mai dureroase amintiri din viața sa pentru a reflecta emoții autentice. “Jobul meu ca actor este să transpun experiențele din viața mea în trăirile personajului, iar suferința este ceva prin care trebuie să treci singur.”, a povestit actorul.

       

      Momentele finale ale Ellariei și ale fiicei sale

      ellaria


      Ellaria Sand (Indira Varma) și fiica sa Tyene (Rosabell Laurenti Sellers) au avut parte de o moarte terifiantă – un nou plan de răzbunare al maleficei Regine. Cersei le-a încătușat pe cele două și a otrăvit-o pe Tyene sub ochii mamei sale, pentru a răzbuna moartea propriei fiice, Myrcella. În plus, Cersei a promis că Ellaria va rămâne prizonieră pentru a urmări cum fata ei moare în chinuri și se descompune. Verma a filmat o zi întreagă cu cătușele la mâini, iar la final, a fost nevoie de un ferăstrău pentru a se elibera din "strânsoarea morții".

       

      Sursa: Looper.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor