Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cele mai frumoase 10 filme despre arta fotografică

      8 martie 2019, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Cinematografia și fotografia sunt arte adiacente. Pentru a captura frumusețea imaginilor ce ne înconjoară, filmele se inspiră adesea din arta fotografică. Există o mulțime de filme superbe care îmbină cele două arte cu măiestrie, așadar am pregătit o listă de titluri pe care fiecare pasionat de fotografie ar trebui să le vizioneze.

       

      One Hour Photo (2002)

      onehour

       

      "One Hour Photo" este un thriller captivant în care regretatul actor Robin Williams interpretează un funcționar Walmart care devine obsedat de fotografiile pe care le developează pentru o familie. Văzută prin intermediul fotografiilor, viața pare frumoasă, relaxată și lipsită de griji. Personajul introvertit al lui Williams reușește să evadeze din apăsătoarea realitate cu ajutorul fotografiilor familiei Yorkin, însă admirația lui se transformă, treptat, într-o adevărată obsesie.

       

      Rear Window (1954)

      rear

       

      James Stewart joacă alături de legendara actriță Grace Kelly în acest thriller clasic semnat de Alfred Hitchock. Personajul principal este un fotograf aflat în scaunul cu rotile, care își spionează vecinii prin intermediul lentilei de laaparatul de fotografiat. Într-unul dintre aceste episoade tipice unui voyeur, bărbatul este convins că asistă la o crimă odioasă.

       

      Blow-Up (1966)

      blowup

       

      Un film cult din anii ’60, Blow-Up este povestea unui fotograf de modă, care descoperă cu stupoare că, într-una dintre fotografiile pe care le developează, a surprins o crimă ce tocmai avea loc. Blowup este o tehnică fotografică în urma căreia, înaintea erei digitale, prin măriri succesive ale materialului fotografic puteau fi scoase în evidenţă detalii, altfel nebănuite, ale unei fotografii aparent inocente...

       

      Proof (1991)

      proof

       

      Doi actori mari joacă în această comedie neagră – Russell Crowe, înainte de a deveni celebru pentru rolul din Gladiator, și Hugo Weaving, înainte de rolul Agentului Smith din The Matrix. Weaving interpretează un fotograf orb (!) ale cărui poze sunt descrise în cuvinte și emoții de către personajul lui Crowe. Deși poate suna a clișeu, filmul este minunat datorită interpretărilor și imaginilor.

       

      City of God (2002)

      city

       

      Acţiunea filmului "Orasul zeilor / City of God" se desfăşoară la sfârşitul anilor ‘60. Buscape (Alexandre Rodrigues) este un băiat ca oricare altul din Rio. El are 11 ani şi trăieşte în Rio, în cartierul  marginaş Cidade de Deus (Orasul Zeilor). Timid şi plăpând, el nu se amestecă în viaţa de cartier, mulţumindu-se să stea pe margine şi să observe puştanii din vecini, care-şi duc viaţa cu furtişaguri şi scandaluri. Acolo, raziile poliţiei sunt la ordinea zilei. Dar Buscape ştie deja ce vrea sa devină ca să scape din cartier: fotograf. "City of God" este considerat unul dintre cele mai reușite film despre arta fotografică.

       

      Closer (2004)

      closer

       

      Julia Roberts joacă rolul unei fotografe care se trezește în mijlocul unui triunghi amoros alături de doi bărbați superbi – Jude Law și Clive Owen. Deși filmul nu se referă propriu-zis la arta fotografică, este minunat filmat și oferă o descriere precisă asupra procesului fotografic.

       

      Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus (2006)

      fur

       

      Cu Nicole Kidman în rolul principal, filmul este biografia legendarei fotografe de origine americană Diane Arbus, prezentând transformarea acesteia dintr-o gospodină singuratică și timidă din New York într-o adevărată eroină care fotografiază oamenii ce sfidează regulile societății.

       

      The Secret Life of Walter Mitty (2013)

      mitty

       

      Ben Stiller îl interpretează pe Walter Mitty, care se ocupă cu developareafotografiilor la revista Life Magazine. Când aventurierul Sean Penn trimite pozele la developat și atrage atenția asupra importanței negativului #25, care surprinde „chintesența vieții”, Walter Mitty realizează că negativul a dispărut caprin minune și pornește într-o călătorie fascinantă. Ben Stiller regizeaza totodată această poveste înălțătoare despre un om obișnuit care găsește curajul sa pleceîn extraordinara aventură a vieții sale.

       

      High Art (1998)

      high

       

      Un film artistic independent cu o doză perfectă de melancolie și superb dinpunct de vedere vizual. Protagonista Radha Mitchell joacă rolul unei tinere stagiare la o publicație relativ necunoscută, care se îndrăgostește de o fotografă lesbiană dependentă de droguri (Ally Sheedy). Cele două femei se exploatează reciproc pentru a avansa în carieră.

       

      Gentleman’s Relish (2001)

      relish

       

      O comedie savuroasă a cărei acțiune se petrece în Londra, la începutul secoluluial XX-lea. Kingdom Swann este un artist frustrat care primește în dar o cameră foto. Astfel, acesta începe o carieră în fotografie, exprimându-și calitățile artistice prin intermediul pozelor nud în decoruri clasice, devenind celebru și în același timp disprețuit de societate.

       

      Sursa: Resourcemagonline.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor