Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cele mai memorabile scene de film ale anului

      31 decembrie 2018, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Când ne aducem aminte de un film care ne-a impresionat, de cele mai multe ori ne concentrăm pe o singură scenă de-a dreptul memorabilă, poate cea mai bună din toată pelicula.

       

      E normal. Acele scene sunt esențiale. Pot transpune povestea într-o cu totul altă dimensiune și ne pot teleporta pe culmile imaginației. Iată câteva scene din filmele anului 2018 care au avut acest efect. Atenție, acest articol poate conține și câte un spoiler pe alocuri.

       

      1. Interpretarea piesei “Shallow” de Jackson și Ally în “A Star Is Born”

             Când Jackson o invite pe Ally să își cânte propria piesă pe scenă, cei doi nu doar interpretează un cântec împreună. Ei se completează și fuzionează perfect într-o scenă remarcabil de romantică și plină de pasiune care îți ajunge direct în suflet.

       

      2. Îmbrățișarea în familie pe malul mării din “Roma”

             Drama lui Alfonso Cuarón este departe de a fi un film despre îmbrățișări, însă are o singură scenă sublimă, creată în jurul reuniunii familiei după ce Cleo salvează dintre valuri câțiva dintre copiii pe care îi avea în grijă.

       

      3. Secvența concertului Live Aid din “Bohemian Rhapsody”

       


      Indiferent ce impresie ți-a lăsat biopicul lui Bryan Singer, indiscutabil, a păstrat tot ce a avut mai bun pentru final: o reconstituire a celebrului concert Live Aid de pe Wembley Stadium, în cadrul căreia Freddie Mercury și-a recăpătat reputația odată cu interpretarea sa de excepție, cel puțin conform acestui scenariu.

       

      4. Moartea lui Erik Killmonger în “Black Panther”

       


      Poate mulți au observat că antagonistul din “Black Panther” nu poate fi catalogat chiar drept rău-făcătorul clasic. Asta pentru că intențiile sale personale par cât de cât juste pentru propriul său trib, iar când T’Challa îl omoară, într-un final, scena este mai degrabă revelatoare, decât triumfătoare.

       

      5. Secvența de început din “First Man”

             Pentru o vreme, habar nu avem unde suntem: captivi într-un obiect zburător neidentificat, înconjurați de un cer obscur alături de un pilot care pare să controleze foarte bine vehiculul din cauza forțelor atmosferei care au pus stăpânire pe el. Așa reușește Damien Chazelle să ne ofere cât mai aproape de adevăr experiența călătoriei în spațiu.

       

      6. Finalul filmului “The Favourite”

       


      Nu vom da foarte multe detalii despre cum se termină acest film în stil baroc al lui Yorgos Lanthimos, dar putem spune că sunt secvențe pline de surprize, iar momentele de final, pline de forță.

       

      7. Întâlnirea la spital dintre Brady Blackburn și Lane Scott în “The Rider”

       


      Brady, un rodeo rider cu o rană gravă la cap, e sfătuit de medici să nu mai practice niciodată acest sport. Totul capătă un nou sens după ce Brady își vizitează prietenul bun Lane Scott, și el fost rodeo rider, care e paralizat și și-a pierdut abilitatea de a vorbi.

       

      Toată scena e ca un mare semn de avertizare pentru Brady, care vede, astfel, ce i s-ar putea întâmpla dacă ignoră recomandarea doctorilor.

       

      Sursa: variety.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor