Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cele mai proaste filme cu super-eroi făcute vreodată

      17 iulie 2018, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Filmele cu super-eroi nu se demodează niciodată. Trăim în epoca efectelor speciale, așadar filmele din ultimii zece ani au reușit să încânte publicul din punct de vedere vizual, însă ingredientele succesului unui film cu super-eroi nu se limitează doar la acest aspect. Avem nevoie de un scenariu atrăgător, de actori convingători, de acțiune și suspans, însă anumite filme duc lipsă de aceste ingrediente esențiale.

       

      Iată o listă de filme cu super-eroi pe care nu ne putem baza că ar salva lumea de la vreun dezastru iminent, ci mai degrabă contribuie la diminuarea credibilității statutului de super-erou modern.

       

      Green Lantern/ Green Lantern: Protectorul Universului (2011)

       

      lantern

       

      Monstruosul eșec al filmului “Green Lantern” a riscat însăși cariera protagonistului Ryan Reynolds. Costurile de producție ale filmului s-au ridicat la suma de 300 de milioane de dolari, iar filmul a generat încasări ridicole de 220 milioane de dolari pe plan global. Ryan Reynolds nu s-a lăsat demoralizat de acest eveniment nefericit, ci și-a propus să găsească un film cu super-eroi care să îi spele reputația. Astfel a luat naștere “Deadpool”, care a devenit un succes fenomenal în întreaga lume.

       

      Despre eșecul filmului “Green Lantern”, Reynolds a declarat: “Nimeni nu și-a dat seama ce ne dorim mai exact de la acest film, care a căzut victima unui proces ciudat de la Hollywood: mai întâi se face public posterul, apoi data de lansare, iar scenariul rămâne detaliul final. La vremea respectivă, a fost o oportunitate imensă pentru mine.”

       

      Barb Wire (1996)

       

      barb

       

      Costumul de piele în care Pamela Anderson și-a îndesat sânii pentru filmul “Barb Wire” a fost considerat prea vulgar de majoritatea criticilor, deși fanii de sex masculin au fost foarte încântați la vederea silicoanelor lui Anderson. Scenariul filmului se învârte în jurul unui barman și al vânătorului de recompense Barb Wire (Pamela Anderson), care încearcă să scape de ororile Celui de-al Doilea Război Civil American, ce are loc în anul 2017. Prestația actoricească a Pamelei a fost intens criticată, mai ales pentru că replicile sale nu erau deloc credibile.

       

      Pamela Anderson s-a apărat spunând: “Filmul nu a ieșit așa cum am vrut. Când am citit benzile desenate din care filmul este inspirat, m-am gândit: Oau, Barb este o motociclistă îmbrăcată în piele, are părul vâlvoi, este nebună și fermecătoare. Mi se potrivește rolul perfect.” Anderson a semnat contractul crezând că filmul va fi o comedie neagră, însă directorii executivi au schimbat tonul chiar înainte de începerea filmărilor. “Mai multă acțiune, mai puțin umor, un regizor diferit. Au schimbat scenariul de șase milioane de ori”, a justificat actrița blondă eșecul filmului.

       

      Ghost Rider/ Demon pe două roți (2007)

       

      ghost

       

      Este greu de crezut că “Ghost Rider”, produs de studiourile Marvel, a apărut cu un an înainte de lansarea blockbuster-ului “Iron Man”. Efectele speciale din “Ghost Rider” sunt atât de jalnice, încât spectatorii au izbucnit în râs când l-au văzut pe Nicolas Cage transformându-se într-un schelet în flăcări pe motocicletă.

       

      Bineînțeles că și Nicolas Cage a găsit o scuză pentru eșecul monumental al filmului, și anume rating-ul care i-a fost aplicat. Se pare că actorul și-ar fi dorit ca filmul să fie mai îndrăzneț și să se adreseze în special adulților, dar Sony s-a temut de acest lucru și a modificat scenariul astfel încât și copiii cu vârsta de peste 13 ani să aibă acces în sala de cinema.

       

      Batman and Robin (1997)

       

      batman

       

      Cel mai celebru film prost cu super-eroi a apărut în 1997 și a ucis legenda justițiarului mascat pentru o lungă perioadă de timp, până când Christopher Nolan a reînviat povestea lui Batman cu frumoasa trilogie “Dark Knight/ Cavalerul Negru”. După semi-succesul înregistrat în 1995 cu “Batman Forever”, Warner Bros. l-a înlocuit pe regizorul Tim Burton cu Joel Schumacher. O greșeală monumentală, după cum însuși Schumacher recunoaște: “După apariția filmului Batman și Robin, am fost terminat. M-am simțit ca și cum aș fi ucis un copil. Îmi cer iertare față de toți fanii care au fost dezamăgiți, simt că le datorez măcar atât.”

       

      Daredevil (2003)

       

      daredevil

       

      Prima tentativă a lui Ben Affleck de a întruchipa un super-erou a fost destinată eșecului. Chiar dacă Daredevil este unul dintre eroii favoriți ai fanilor Marvel, Ben Affleck cu siguranță nu se numără printre actorii lor preferați. Nici criticii nu au fost deloc convinși de prestația lui în film, mai ales făcând comparație cu debutul lui Tobey Maguire din “Spiderman”, cu un an înainte. Interesant este faptul că Affleck și-a dorit atât de mult să joace un super-erou, încât a acceptat imediat ocazia de a deveni Batman în filmul “Justice League/ Liga Dreptății” (2017). Deși părerile despre acest film sunt împărțite, cu siguranță s-a descurcat mai bine decât “Batman și Robin”.

       

      Motivul din spatele acestei decizii a fost comunicat chiar de Ben Affleck: “Mi-am dorit să pot lua unul dintre aceste filme inspirate de benzi desenate și să creez o versiune frumoasă. Urăsc Daredevil atât de mult!”.

       

      Catwoman (2004)

       

      catwoman

       

      “Catwoman” a fost un film atât de prost încât a fost nominalizat la șapte categorii la Premiile Zmeura de Aur și a câștigat patru trofee. Halle Berry a obținut trofeul pentru Cea mai proastă actriță și i-a uimit pe fani când a apărut pe scenă pentru a-și ridica premiul. Ținând în mâini statueta Oscar pe care a câștigat-o cu doi ani în urmă, Halle Berry a ținut un discurs faimos. “Înainte de toate, vreau să le mulțumesc studiourilor Warner Brothers pentru că m-au distribuit într-o mizerie de film.”, a oftat actrița pe scenă.

       

      În 2018, Halle Berry a recunoscut încă o dată că filmul a fost un dezastru, dar și-a motivat decizia spunând că a primit o grămadă de bani pentru acest rol. În plus, se pare că au existat și alte avantaje. “Deși mulți fani au fost dezamăgiți, pentru mine nu a fost un eșec total, pentru că am cunoscut foarte mulți oameni interesanți, am învățat arte marțiale și am mai învățat ceva important: ce să nu mai fac pe viitor”, a mărturisit Halle Berry.

       

      Captain America (1990)

       

      captain

       

      Este greu să ne imaginăm pe altcineva decât Chris Evans în rolul Căpitanului America, însă Matt Salinger (fiul celebrului autor american J.D. Salinger) l-a întruchipat pe acest super-erou în urmă cu 28 de ani. Vă puteți imagina nivelul la care se aflau efectele speciale în acea perioadă, însă acesta nu este singurul motiv pentru care filmul a fost atât de prost. Se pare că această adaptare Marvel a avut un buget atât de mic încât filmul nu a fost niciodată finalizat, iar directorii executivi au creat o versiune de mântuială ce a fost lansată pe casetă video (VHS).

       

      Potrivit lui Matt Salinger, studiourile au rămas fără bani, iar filmările în sine au fost extenuante. Ca să nu mai amintim de costumul ridicol din cauciuc pe care a fost nevoit să îl poarte și în care se încingea teribil: “Mi-au dat niște urechi dubioase, din plastic, iar în anumite cadre arătau îngrozitor, ieftin și de prost gust”, a concluzionat actorul.

       

      Sursa: Looper.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor