Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cele mai profitabile filme din istoria cinematografică

      12 iulie 2018, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      V-ați întrebat vreodată care este rețeta de succes a unui film de la Hollywood? Acțiune, confruntări pe viață și pe moarte, efecte speciale, umor, personaje puternice (la propriu și la figurat) și eventual o poveste de dragoste imposibilă.

       

      Filmele generează venituri din încasările de box-office, home video, drepturile de difuzare pe TV și din comercializarea mărfurilor cu personajele de film. Însă încasările totale din cinematografele din întreaga lume reprezintă indicatorul principal care ne demonstrează succesul unui film.

       

      Iată lista celor mai profitabile filme din istoria cinematografică, luând în calcul doar încasările de box-office pe plan global.

       

      10. "Harry Potter and the Deathly Hallows - Part II/ Harry Potter și Talismanele Morții: Partea 2" (2011) a obținut venituri globale de 1,341 miliarde de dolari. Ultimul film al francizei Harry Potter a culminat cu bătălia epică dintre Harry Potter și cel mai mare dușman, Lordul Cap-de-mort. Scenele impresionante de luptă dintre vrăjitori și devoratorii morții au puse în valoare cu ajutorul tehnologiei 3D și IMAX 3D, astfel că toată lumea s-a înghesuit în cinematografe pentru a urmări deznodământul poveștii celui mai celebru vrăjitor, care s-a maturizat sub ochii noștri.

       

      potter

       

      9. "Black Panther/ Pantera neagră" (2018) s-a lansat în februarie 2018 și a devenit rapid unul dintre cele mai profitabile filme, cu încasări de 1,342 miliarde de dolari. Un lucru memorabil, având în vedere că distribuția filmului nu cuprinde actori celebri, însă peliculele inspirate din benzi desenate au avut întotdeauna succes la public, mai ales când este vorba de gigantul Marvel. Astfel, T’Challa alias Pantera Neagră este primul supererou de culoare din lumea benzilor desenate. În plus, viziunea unei Africi super-dezvoltate din punct de vedere tehnologic ne stimulează imaginația și pune semne de întrebare cu privire la modul de utilizare a resurselor naturale de către marile corporații.

       

      black panther

       

      8. "Avengers: Age of Ultron/ Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron" (2015) este un film de acțiune în care îi întâlnim pe majoritatea super-eroilor Marvel: Iron Man, Căpitanul America, Thor, Văduva Neagră și Hulk. Obținând încasări de 1,405 miliarde de dolari, rețeta de succes a filmului este oferită de umorul tipic american, acțiune, efecte speciale și personaje bine construite.

       

      avengers

       

      7. "Furious 7/ Furios și iute 7" (2015) are în distribuție actori de acțiune de primă clasă: Dwayne Johnson, Jason Statham, Paul Walker și Vin Diesel. Încasările de 1,516 miliarde de dolari se datorează combinației geniale de cascadorii și efecte vizuale ultra-speciale, dar și unui incident nefericit: actorul Paul Walker a murit într-un accident de mașină înainte de a termina filmările. Universal Pictures a cheltuit uluitoarea sumă de 50 de milioane de dolari pentru realizarea scenelor virtuale cu cu Paul Walker, însă rezultatul a fost incredibil, în sensul că este greu de diferențiat scenele în care acesta chiar joacă și momentele create pe calculator.

       

      furios

       

      6. “The Avengers/ Răzbunătorii” (2012) reunește toți eroii Marvel și ne demonstrează că filmele de acțiune rămân în topul preferințelor publicului, generând încasări globale de 1,518 miliarde de dolari. Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Chris Evans, Gwyneth Paltrow, Jeremy Renner și Samuel L. Jackson reprezintă un alt motiv pentru care publicul a ales să meargă în cinematografe și să se bucure de o fascinantă experiență 3D și IMAX 3D.

       

      avengers 1

       

      5. “Jurassic World” (2015) a reușit să strângă suma de 1,671 miliarde de dolari din biletele vândute în cinematografele din toată lumea, astfel că o continuare era mai mult decât justificată. Din păcate, “Jurassic World: Fallen Kingdom/ Jurassic World: Un regat în ruină”, lansat anul acesta, nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor fanilor, obținând încasări mult mai slabe, respectiv 1,035 miliarde de dolari până în acest moment. Rămâne de văzut dacă încasările finale vor depăși suma obținută de "Jurassic World".

       

      jurassic

       

      4. „Avengers: Infinity War/ Răzbunătorii: Războiul Infinitului” (2018) confirmă faptul că Marvel a descoperit rețeta succesului și nu se teme să o folosească. Cu încasări de box-office de peste 2,040 miliarde de dolari, cel mai recent film al seriei “Avengers” este, de departe, filmul suprem cu supereroi: avem toți eroii Marvel luptând împotriva celui mai redutabil inamic, respectiv Thanos (Josh Brolin), supranumit şi Titanul nebun, care vrea, bineînțeles, să distrugă universul. Urmează scene spectaculoase de acțiune, umor, suspans, dramă, situații imprevizibile și un final pe măsură.

       

      avengers 2

       

      3. „Star Wars: Episode VII - The Force Awakens/ Star Wars: Trezirea Forței (2015) este un film destul de controversat: tânăra generație a fost fascinată de acest film, pe când fanii seriei Star Wars din anii ‘80 spun că nu se ridică la nivelul așteptărilor create de vizionarul George Lucas. Totuși, încasările fabuloase de 2,068 miliarde de dolari ne demonstrează că “Star Wars” rămâne cea mai celebră franciză din întreaga lume, iar Hollywood-ul știe să exploateze constant acest aspect, lansând aproape în fiecare an câte un film inspirat de magia lui George Lucas, sperând că istoria se va repeta.

       

      star wars

       

      2. „Titanic” (1997) este filmul care a reușit să aducă în sala de cinema părinți, copii și bunici deopotrivă, care au trăit intens clipele dramatice, au fost emoționați de sinceritatea poveștii de iubire și au plâns pe ascuns la finalul tragic. Încasările globale s-au ridicat la suma de 2,187 miliarde de dolari, iar Leonardo DiCaprio a devenit rapid idolul adolescentelor din toată lumea. “Titanic nu este doar o poveste-atenționare - un mit, o parabolă, o metaforă a răului din lume - ci și o poveste despre credință, curaj, sacrificiu și, înainte de toate, despre iubire”, a declarat scenaristul și regizorul James Cameron.

       

      titanic

       

      1. „Avatar” (2009) este o adevărată delectare vizuală și unul dintre cele mai frumoase filme realizate vreodată, așadar își merită din plin locul fruntaș în acest top. James Cameron a reușit să își doboare propriul record înregistrat cu „Titanic”, astfel că „Avatar” a obținut venituri internaționale de 2,787 miliarde de dolari. Ingredientele succesului sunt oferite de universul fascinant al planetei Pandora, de povestea captivantă de dragoste, dar mai ales de mesajul spiritual al filmului: natura înseamnă viață, iar datoria noastră este de a o proteja. Respectul față de strămoși, magia arborelui sacru, comunicarea dintre Na’Vi și Mama-Natură, unitatea poporului și ideea de vindecare prin credință sunt mesaje importante și transpuse magistral pe marile ecrane, astfel încât oricine să își pună semne de întrebare referitor la modalitatea în care ne raportăm la propria noastră planetă. Vom avea ocazia să urmărim continuarea poveștii în anul 2020, odată cu lansarea "Avatar 2".

       

      avatar

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor