Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Celebrităţi de la Hollywood care au câştigat premiul Cannes pentru cel mai bun actor

      26 aprilie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Faimosul premiu pentru cel mai bun actor al Festivalului de Film de la Cannes pune în valoare talente tinere din toate colţurile lumii, dar sunt şi multe celebrităţi de la Hollywood care au cucerit înalta distincţie actoricească.

       

      Iată, aşadar, 10 nume mari care au fost premiate atât la Cannes, cât şi la prestigioasele trofee ale Academiei Americane de Film.

       

      Javier Bardem - Biutiful (2010)

             Javier Bardem joacă rolul unui muribund în filmul mexican al lui Alejandro Inarritu, Biutiful. Atât Bardem, cât şi filmul, au fost nominalizaţi şi la premiile Oscar.

       

      Marlon Brando - Viva Zapata! (1952)

       


       

      Brando îl portretizează pe Emiliano Zapata, un revoluţionar mexican în filmul lui Elia Kazan, scris de laureatul Pulitzer, scriitorul John Steinbeck (Grapes of Wrath). Steinbeck şi Brando au fost onoraţi cu nominalizări la Oscar pentru film.

       

      Benicio del Toro - Che (2008)

       


       

      Benicio del Toro apare în acest film istoric de două părţi al lui Steven Soderbergh, care urmăreşte revoluţia lui Ernesto 'Che' Guevara alături de Fidel Castro împotriva liderului cubanez Fulgencio Batista.

       

      Bruce Dern - Nebraska (2013)

       


       

      După ce a câştigat la loto, un bătrân, interpretat de Bruce Dern, merge într-o călătorie din Montana către Nebraska, împreună cu fiul său, Will Forte, să îşi ridice premiul. Dern a obţinut o nominalizare la Oscar pentru filmul regizat de Alexander Payne, care a avut şase nominalizări în total.

       

      Richard Harris - This Sporting Life (1963)

       


       

      Un jucător de rugby de succes (Richard Harris) nu are la fel de mult noroc şi în viaţa lui romantică. Harris a fost nominalizat la premiile Academiei Americane de Film pentru rol.

       

      William Hurt - Kiss of the Spider Woman (1985)

       


       

      Un bărbat homosexual încarcerat pentru "imoralitate" (William Hurt) împarte celula din închisoare cu un deţinut politic (Raul Julia) cu care leagă o prietenie. Hurt a cucerit Oscarul pentru performanţa sa.

       

      Jack Lemmon - The China Syndrome (1979) şi Missing (1982)

       


       

      Supraveghetorul unei centrale nucleare cu probleme, Jack Lemmon joacă în The China Syndrome alături de Jane Fonda şi Michael Douglas. În Missing, Lemmon este un afacerist din New York care călătoreşte în Chile în căutarea fiului său dispărut. Lemmon a fost nominalizat la premiile Oscar pentru ambele roluri.

       

      Paul Newman - The Long, Hot Summer (1958)

       


       

      Când un escroc (Paul Newman) ajunge într-un oraş mic din Mississippi, se infiltrează rapid în cea mai bogată familie din oraş. Filmul e bazat pe romanul lui William Faulkner.

       

      Jack Nicholson - The Last Detail (1974)

       


      Un navigator (Jack Nicholson) e trimis să aducă un tânăr soldat la închisoare. Nicholson a fost nominalizat la Oscar pentru performanţa sa.

       

      Sean Penn - She's So Lovely (1997)

       


       

      Maureen (Robin Wright) se găseşte prinsă într-un  triunghi amoros, între fostul ei soţ (Sean Penn) şi actualul soţ (John Travolta). Filmul este scris de John Cassavetes şi regizat de fiul lui, Nick Cassavetes.

       

      Sursa: hollywoodreporter.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor