Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Charming – o poveste modernă fermecător de amuzantă

      12 iunie 2018, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Lumea desenelor animate se schimbă odată cu oamenii. “Charming/ Prințul fermecător” împrumută elementele basmelor clasice pentru a crea o poveste modernă și delicios de amuzantă.

       

      Este o adevărată provocare să oferi o animație de calitate ce va impresiona copiii și deopotrivă părinții, care să plece mulțumiți din sala de cinema, cu garanția că au redescoperit universul magic al copilăriei. „Charming/ Prințul fermecător” reușește cu succes să facă acest lucru, fiind o reinterpretare contemporană a basmelor ce ne-au bucurat copilăria.

       

      Filip este prințul moștenitor al tronului, care a fost blestemat cu prea mult farmec, astfel încât toate femeile din regat sunt îndrăgostite nebunește de el, iar toți bărbații îl invidiază pentru asta. Situația devine disperată când cele trei prințese celebre – Albă-ca-Zăpada, Cenușăreasa și Frumoasa Adormită -  realizează că au fost cerute în căsătorie de același bărbat, respectiv Filip. Astfel, pentru a-l determina pe prinț să rupă blestemul, tatăl său îl trimite într-o călătorie inițiatică al cărei scop este înfruntarea propriilor frici și căutarea dragostei adevărate.

       

      Personajul feminin care îl va impresiona cu adevărat pe Filip este Lenny, o fată care a învățat să se descurce singură în viață și să nu aibă încredere în absolut nimeni. Pentru că și-a închis inima și a refuzat să iubească, Lenny este imună la farmecele prințului, ceea ce o face și mai atrăgătoare în ochii săi. Întotdeauna îți dorești ce nu poți avea, bineînțeles...

       

       

      Deghizată în bărbat, Lenny este cea care îl învață pe prinț să mânuiască sabia și îl ajută să își confrunte frica de necunoscut. Treptat-treptat, prințișorul răsfățat se transformă într-un bărbat sincer și curajos, care este dispus să se sacrifice pentru binele regatului. Însă cea mai importantă realizare a lui Filip este că descoperă ce înseamnă dragostea adevărată, care nu are nimic de-a face cu sutele de cuceriri ce îi hrăneau orgoliul în trecut.

       

      Personajele feminine din animațiile moderne sunt independente și puternice, iar ideea este intens subliniată în acest caz. Lenny este de-a dreptul șocată să afle de necazurile celor trei personaje clasice (Albă-ca-Zăpada, Cenușăreasa și Frumoasa Adormită), întrebându-le retoric de ce au acceptat astfel de tratamente inumane din partea mamelor vitrege, cu o replică savuroasă: “Păi și de ce nu ați sunat la Protecția copilului?”.  

       

       

      Mesajul din „Charming/ Prințul fermecător” este mai actual ca niciodată: fetele nu mai așteaptă niciun Făt-Frumos pe cal alb să vină să le salveze, ci își iau soarta în propriile mâini și învață să se descurce în viață la fel de bine ca și bărbații (în acest caz, chiar le dau lecții). La fel ca Moana și Merida („Brave/ Neînfricată”), Lenny este o femeie puternică și luptătoare, dar și-a reprimat emoțiile, de teamă să nu sufere. Dragostea apare însă atunci când nici nu te aștepți, iar personajele noastre se confruntă cu alegeri dificile și provocări inedite.

       

      Daca în animațiile din copilăria noastră, personajele negative erau monștri, vrăjitoare sau mame vitrege malefice, în desenele contemporane, dușmanul ești adesea tu însuți, respectiv un cumul de frici, neîncredere, traume și suferința izolării. Atât Lenny cât și Filip se luptă cu demonii interiori pentru a-și deschide inimile, a iubi necondiționat și a avea puterea interioară de a lua decizia corectă, indiferent cât de dificil se dovedește a fi.

       

       

      Recomand această animație copiilor peste 7 ani pentru că, la un moment dat, ne este prezentată o tentativă dură de execuție publică prin spânzurare... Adolescenții amorezați și adulții vor găsi animația „Charming/ Prințul fermecător” extrem de amuzantă, condimentată cu replici delicioase și personaje foarte bine conturate, inspirate din realitatea contemporană.

       

      Am vizionat la cinematograful Hollywood Multiplex varianta 3D dublată și menționez că dublajul în limba română este realizat impecabil. Am apreciat faptul că cele trei piese ale celebrei cântărețe Sia au rămas în varianta originală, în engleză, pentru a ne bucura de vocea sa inconfundabilă. Sia își împrumută vocea și unui personaj din „Charming/ Prințul fermecător”: Jumătate-de-Oracol, o clarvăzătoare simpatică ce are dreptate întotdeauna, însă doar pe jumătate.

       

      Dacă aveți copii adolescenți, „Charming/ Prințul fermecător” este ocazia ideală de a-i scoate la cinema pentru o porție de râs și de magie, dar și pentru a-i ghida pe cărările misterioase ale primei iubiri adevărate.

       

      “Charming/ Prințul fermecător” se lansează în cinematografe din 15 iunie și nu trebuie ratat. Vizionare fermecătoare vă doresc!

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor