Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Considerat o legendă vie, Alain Delon va primi Palme d'Or onorific, anul acesta, la Cannes

      22 aprilie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Legendarul actor aparţine în totalitate cinematografiei, aşa că în 2019, Festivalul de la Cannes a decis să îi acorde lui Alain Delon premiul Palme d'Or onorific pentru întreaga carieră, în semn de omagiu pentru minunata sa prezenţă în istoria filmului.

       

       

      După Jeanne Moreau, Woody Allen, Bernardo Bertolucci, Jane Fonda, Clint Eastwood, Jean-Paul Belmondo, Manoel de Oliveira, Agnès Varda şi Jean-Pierre Léaud, festivalul este „mândru şi încântat că actorul legendar, care a jucat în «Il Gatopardo» al lui Luchino Visconti (Palme d'Or, 1963), a acceptat aceast premiu din partea comunităţii internaţionale”, spun organizatorii.

       

       

      Pierre Lescure şi cu mine suntem încântaţi că Alain Delon a acceptat să fie premiat la festival. Vorbim despre un gigant, o legendă vie şi un simbol global. În japonia, unde este venerat, este cunoscut ca Samuraiul Primăverii. Peste 80 de filme, opere de artă şi superlative sunt testamentul talentului artistic şi al aurei internaţionale ale unui bărbat care a ars pe scenă în «Plein soleil» (1960), o odă frumuseţii lui incredibile”, a spus Thierry Frémaux, delegatul general.

       

       

      Majoritatea filmelor în care a jucat Alain Delon au devenit clasice. A jucat sub îndrumarea unor cineaşti ca Antonioni, Visconti, Melville, Losey, Godard şi Deray, şi alături de actori precum Gabin, Lancaster, Montand, Sharif şi Ventura, Mireille Darc, Romy Schneider, Claudia Cardinale, Ursula Andress şi Monica Vitti.

       

      Delon este şi „un campion al box office-ului care nu a stat niciodată departe de cinematografia independentă”.

       

      În 1964, el a produs L'insoumis, de Alain Cavalier, înainte de a fi regizor pentru Afacerea Pigot/ Pour la peau d'un flic, Le Battant şi Parole de Flic.

       

      Carisma, ochii şi expresia de tensiune, jocul lui Delon este un gen în sine în «Le Samouraï», o uriaşă sursă de inspiraţie pentru John Woo şi Quentin Tarantino, unde el este filmul”, mai transmit cei de la Cannes pe site-ul lor oficial.

       

       

      Legătura lui Delon cu Festivalul de la Cannes datează încă de la începutul carierei sale. Pe 13 mai 1961, el a păşit prima dată pe covorul roşu de pe Croazetă, când a prezentat filmul Che gioia vivere.

       

      Alain Delon a participat deseori la Cannes, a prezentat câştigătorul Palme d'Or şi a fost prezent la cea de-a 60-a aniversare a evenimentului.

       

       

      În ultimii ani, Delon a spus că zilele pentru actorie au trecut. Are un singur regret: „Este un singur lucru pe care l-am ratat şi care mă va urmări: mi-ar fi plăcut să fi lucrat sub îndrumarea unei regizoare înainte de a muri”.

       

      Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc între 14 şi 25 mai.

       

      Sursa: festival-cannes.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor