Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      De la vampiri la extratereştri: THE HOST, un thriller SF marca Stephenie Meyer

      21 martie 2013, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Actriţa de origine irlandeză Saoirse Ronan este protagonista unui thriller SF ecranizat după una dintre cele mai incitante cărţi aparţinând celebrei scriitoare Stephenie Meyer (“Twilight”), intitulată „The Host“. Saoirse interpretează un rol dublu (Melanie Stryder şi Wanderer) în filmul “The Host” şi constituie elementul cheie al mişcării de rezistenţă ce se formează pe planeta noastră odată cu invadarea Terrei de către o specie de creaturi extraterestre. Cu toate că entităţile extraterestre nu sunt agresive şi încearcă să vindece omenirea de bolile incurabile şi să împiedice izbucnirea războaielor, acestea vor întâmpina rezistenţă din partea oamenilor care nu sunt de acord cu faptul că aceşti paraziţi denumiţi “suflete”, care care pun stăpânire pe corpurile lor, ajung să le anihileze personalitatea şi să le distrugă conştiinţa.

       

       

      Scenariul filmului “The Host”, în regia lui Andrew Niccol (“Gattaca”, “In Time”, “TheTruman Show”) are în prim plan povestea de iubire dintre două fiinţe umane, Melanie şi prietenul ei Jared Howe (Max Irons), care sunt dispuse să-şi ajute semenii, chiar şi după ce Melanie este capturată şi infectată cu parazitul extraterestru. Wanderer, sufletul invadator desemnat să preia controlul lui Melanie, este o legendă înrândul entităţilor extratereştre, fiind cea care a călătorit pe opt planete înainte de a ajungepe Pământ. Se pare însă că toată experienţa acumulată în aceste expediţii nu a ajutat-o să-i înfrângă rezistenţa frumoasei tinere.

       

       

      Pentru a nu ceda în faţa duşmanului, Melanie îşi aruncă în luptă toate “atuurile” umane, precum emotiile, sentimentele şi amintirile sale. Copleşită de toate aceste trăiri, Wanderer îşi dă seama că nu îşi poate controla victima în totalitate şi în cele din urmă se lasă convinsă de aceasta şi porneşte în căutarea familiei lui Melanie şi a prietenului ei Jared. La început, parazitul din creierul fetei este primit cu ostilitate de către rudele şi prietenii acesteia, dar în cele din urmă este acceptat şi rebotezat Wanda, fiind contaminat treptat de sentimente, amintiri şi emoţii specific umane. Ceea ce urmează este destul de previzibil, iar Wanda sfârşeşte prin a se îndrăgosti de Ian O’Shea (Jake Abel), un tânăr al cărui creier nu a fost inoculat de paraziţii de origine extraterestră şi care face parte din grupul de rezistenţă înfiinţat în deşertul Arizona.

       

       

      Aplicând aceeaşi reţetă din „Twilight”, scriitoarea Meyer se focusează mai mult pe partea amoroasă decât pe cea ştiintifico-fantastică a poveştii, aducându-ne în prim plan triunghiul amoros (sau pătrat?) dintre Melanie - Jared şi Wanda – Ian O’Shea.Trebuie să admitem că ideea acestei cărţi este extrem de incitantă, iar Andrew Niccolpare să fi conceput din cartea lui Stephenie un film SF extrem de interesant, care, după părerea noastră, nu poate fi comparat cu „Cronicile casterilor: a 16-a lună” (titlu original Beautiful Creatures) sau „Twilight”.

       

      Distribuţia filmului „The Host” este completată de William Hurt (în rolul lui Jeb Stryder), Diane Kruger (The Seeker) şi Boyd Holbrook (Kyle O’Shea).

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor