Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Din culise: Povestea de succes a actorului american cu sânge românesc care a cucerit Hollywood-ul

      17 februarie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Sebastian Stan își trăiește din plin visul american. Și e doar la început. A avut nevoie de 8 ani în România, alți patru în Austria, un sfert de veac în Statele Unite, ambiție și inimaginabil de mult noroc, dar a reușit. A cucerit cu adevărat Hollywood-ul și, odată cu el, inimile a milioane de fani din toate colțurile lumii.

       

       

      Numele lui Sebastian a început să fie pe buzele tuturor, mai ales a fanilor Marvel, după ce a apărut în Captain America: The Winter Soldier.

       

       

      Cu ochi albaștri pătrunzători, privire misterioasă, zâmbet dezarmant și talent versatil, nu ar trebui să ne mire prea tare succesul său debordant.

       

      Cu toate astea, talentatul actor american cu sânge românesc pare un tip modest, cu picioarele pe pământ și, în același timp, mândru de pământul pe care s-a născut.

       

      Sunt de părere că viața de aici(n.r. România) este mai mult despre momente, familie, curaj, sacrificii… sunt niște perspective foarte diferite față de ce e în America. Acolo mi se pare că toată lumea crede că viața e numai despre câți bani faci. Mai superficială”, mărturisea actorul acum câțiva ani, într-un interviu la Pro Tv.

       

       

      Viața personală

       

      Sebastian Stan s-a născut pe 13 august, 1982, la malul mării, în Constanța. Părinții lui au divorțat când avea doar doi ani și a fost crescut de mamă și bunică. Opt ani a copilărit în România, apoi, imediat după Revoluție, s-a mutat cu mama lui pianistă, Georgeta Orlovschi, în Vienna, Austria, unde au locuit încă patru ani.

       

      Când împlinise 12 ani, erau deja în New York. În 2002, a devenit, oficial, cetățean al Statelor Unite ale Americii.

       

      Sebastian Stan o relație foarte apropiată cu mama lui și vorbește cu recunoștință despre ea și despre modul în care a fost crescut:

       

       

      Fără ea nu ajungeam nicăieri. Mama tot timpul mi-a spus: Neapărat trebuie să te rogi la Dumnezeu, să fii mulțumit cu ce ai, cu ce avem, pentru că nu ști de unde o să îți vină ce o să îți vină“.

       

      A avut o pasiune pentru astronomie încă din copilărie și s-a gândit să lucreze în domeniu înainte de a alege actoria.

       

      Vorbește limba engleză la perfecțiune dar se descurcă foarte bine și în română. În Captain America: Civil War chiar vorbește în română în prima scenă filmată în București.

       

       

      A avut o relație de doi ani cu colega din Gossip Girl Leighton Meester, din 2008 până în 2010, apoi a fost un an cu Dianna Agron, tot un an și cu Jennifer Morrison, iar cea mai recentă relație serioasă a avut-o cu actrița Margarita Levieva din Rusia, între anii 2014 - 2016.

       

       

      Sebastian a rămas prieten bun cu foștii săi colegi de platou Toby Hemingway și Chace Crawford, iar prietenul lui cel mai bun e colegul Marvel și rivalul său de pe marile ecrane Anthony Mackie.

       

      Carieră

             Sebastian a studiat la Școala de Arte Rutgers Mason Gross și a petrecut un an în Londra, la Shakespeare's Globe Theatre.

       

      Când s-a întors în New York s-a implicat în proiectele Law & Order, Tony 'n' Tina's Wedding și Red Doors.

       

      După ce a terminat studiile a jucat roluri precum Martin Waters în The Architect (2006) sau Chase Collins în The Covenant (2006), film în care și-a executat singur cascadoriile.

       

       

      În 2007 a început să devină faimos în toată lumea când a apărut în rolul lui Carter Baizen în serialul Gossip Girl (2007).

       

      A început să primească din ce în ce mai multe oferte și a lucrat pentru Spread (2009), Kings (2009), Hot Tub Time Machine (2010) și Black Swan (2010).

       

      Rolul care urma să îi definitiveze notorietatea a venit în 2011, când a îmbrăcat costumul lui Bucky Barnes în Captain America: The First Avenger.

       

       

      Fără să facă nicio pauză, în 2012 Stan a lucrat în paralel la mai multe proiecte: Gone (2012), Political Animals (2012), The Apparition (2012), Once Upon a Time (2011) și miniseria Labyrinth (2012).

       

      Rolul lui T.J. Hammond din Political Animals i-a adus o nominalizare la Premiile Critics’ Choice pentru cel mai bun actor secundar.

       

      Doi ani mai târziu, Sebastian a fost introdus drept The Winter Soldier în universul Marvel în Captain America: The Winter Soldier. Și-a reluat rolul personajului Bucky Barnes în Black Panther și Avengers: Infinity War.

       

      Alte proiecte demne de menționat sunt Ricki and the Flash (2015), The Martian (2015), The Bronze (2015) și Logan Lucky (2017). A primit aprecieri multe pentru rolul din I, Tonya (2017).

       

      Unul dintre cele mai recente roluri ale lui Sebastian Stan este cel din thrillerul Destroyer, unde nativul român a avut plăcerea de a juca alături de Nicole Kidman.

       

       

      A lucrat de două ori cu regizorul laureat cu Oscarul Jonathan Demme, pentru Rachel Getting Married și Ricki and the Flash.

       

      Sebastian apare în două producții nominalizate la premiile Oscar, categoria cel mai bun film al anului: Black Panther și The Martian.

       

      Actorul a avut o scenă foarte scurtă ca Bucky Barnes chiar după genericul de final al Black Panther. Când mama lui a văzut filmul, nu a rămas până la sfârșitul genericului și a pierdut scena băiatului ei.

       

       

      Întrebat dacă ar veni să locuiască în România, Sebastian Stan spune: “De ce nu?” și este de părere că, în ciuda traiului și a situației politice din țară, oamenii de aici au valori cu totul diferite față de cele ale americanilor, care par să fie ceva mai superficiali.

       

      Sebastian Stan a mărturisit la Pro Tv că “ar fi fain” să lucreze cu regizori români precum Cristian Mungiu sau Corneliu Porumboiu.

       

      Actorul cu origini româneşti pare să fie în vârful carierei sale. Acum câteva zile am aflat că Sebastian Stan a fost ales să joace în locul lui Chris Evans într-o nouă dramă produsă de Netflix: The Devil All the Time.

       

       

      Nu ne rămâne decât să îi aplaudăm performanța deosebită de până acum și să așteptăm cu nerăbdare să ne surprindă cu roluri din ce în ce mai complexe și apreciate de criticii din toată lumea.

       

      Și... cine știe, poate îl vom putea aplauda, într-o zi nu foarte îndepărtată, pe primul român care pune mâna pe râvnitul și prestigiosul premiu Oscar.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor