Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      "Dincolo de intuneric" (Red Lights): Există asemenea abilităţi paranormale?

      15 noiembrie 2012, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Nu trebuie neapărat să fiţi adeptul fenomenelor paranormale, însă thriller-ul psihologic “Dincolo de întuneric”, regizat de Rodrigo Cortes o să vă atragă negreşit atenţia.

       

       

      Misticism versus raţiune, superstiţii versus scepticism – sunt coordonatele antagonice ale acestui film, care încearcă să răspundă la întrebarea dacă există fenomene paranormale sau dacă avem de-a face cu nişte escroci care manipulează mulţimile prin talentul lor special şi mai ales sentimentele celor creduli şi disperaţi.

       

       

       

       

      Cortes, regizorul controversatului thriller “Buried, dezvoltă şi mai mult acest subiect în noul său proiect. El ne oferă perspectiva de a înţelege cum stau lucrurile paranormale văzute prin ochii oamenilor de ştiinţă. Nu are rost să vă spunem că toate convingerile “scepticilor” vor fi puse la îndoială şi testate.

       

       

      Protagoniştii acestui film sunt Dr. Margaret Matheson (Sigourney Weaver) şi asistentul ei Dr. Tom Buckley (Cillian Murphy). Doi oameni de ştiinţă specializaţi în studiul fenomenelor paranormale şi în demascarea impostorilor care pretind că posedă capacităţi speciale şi pozează în spiritişti.

       

       

      Pe scenă reintră un celebru medium lipsit de vedere şi retras din activitate, pe nume Simon Silver (Robert De Niro), care în tinereţe devenise faimos pentru abilităţile sale speciale (de a citi gândurile oamenilor, de a îndoi linguri şi de a prevesti viitorul), de pe urma cărora s-ar fi îmbogăţit, pentru ca într-o bună zi să dispară fără urmă. Acum el îşi face din nou apariţia – iar Margaret şi Tom vor să studieze îndeaproape acest personaj.

       

       

      Uşor de zis, dar greu de realizat. Mai întâi, pentru că Silver este recunoscut ca fiind extrem de retras şi care cu greu doreşte să stabilească o întâlnire cu Margret, pentru a fi testat. Apoi, demersul lui Margaret este obstrucţionat chiar de către cei din universitate, deoarece şeful departamentului de cercetare, Paul Shackleton (Toby Jones) este foarte reticent în ceea ce priveşte fenomenele paranormale şi, mai ales, nu crede în puterea şi abilităţile speciale ale lui Silver.

       

       

      Tom devine obsedat de Silver şi doreşte să demonstreze cu orice preţ că acesta nu este decât un escroc responsabil de cea mai mare fraudă din domeniu, însă Margaret refuză categoric să declanşeze o investigaţie al cărei subiect să fie defăimarea puterilor paranormale ale lui acestuia. Odată cu eliminarea bruscă a lui Margaret din peisaj, lui Tom îi revine sarcina să-l găsească şi să-l demaşte pe Silver.  

       

       

      Cât despre jocul lui Murphy şi, în special cel al lui Weaver, nu sunt prea multe de spus, deoarece niciunul nu a excelat. Murphy este un actor interesant se află în aşteptarea unui rol de senzaţie într-un film american (el a interpretat rolul Ucigaşului în “Red Eyeşi pe cel al Sperietorii în “Batman - Începuturi”). Aici, Dr. Buckley este un tip tensionat, agitat, pasionat şi cu un stil haotic de lucru. De Niro continuă în stilul “Angel Heart”, interpretând extrem de natural rolul unui medium orb misterios, în căutarea succesului de altădată.

       

       

      Dincolo de întuneric” este un film destul de previzibil, dar în acelasi timp întunecat şi misterios sub anumite aspecte. Ai nevoie de un pic de inteligenţă şi de multă atenţie pentru a descoperi secretul care îl face pe Simon Silver un om şi, mai ales, un medium de succes. Există asemenea abilităţi paranormale? Poate cineva să posede astfel de puteri mentale? Credem că orice e posibil! Voi veţi hotărî, finalul vă va lămuri. Sau nu….  

       

       

      Vezi trailere

       

       

      Filmul poate fi vizionat în cinematografele din România cu data de 3o noiembrie.

       


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor