Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      "Eu iubesc foarte mult oamenii", Andi Vasluianu de vorbă cu Ghidul Arădean

      2 noiembrie 2012, Autor: Bogdan Tirlea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Cel mai urmărit actor român de pe marile ecrane din această toamnă, s-a aflat la Arad pentru lansarea filmului Minte-mă frumos, o comedie romantică în care Andi Vasluianu face echipă cu Diana Dumitrescu. Rezultatul acestei colaborări, sub regia lui Iura Luncașu, te binedispune și are un efect asemeni unei prăjituri: îți îndulcește ziua, oricum te-ai simți. 

       

      Andi Vasluianu a devenit unul din preferații regizorilor români datorită versatilității sale, a expresivității și profunzimii pe care le aduce fiecărui rol.

       

      Ghidul Arădean: Mulți actori care au acest dar de a se transpune cu succes în roluri variate, au ritualuri de pregătire înaintea fiecărui rol. Ce metode folosește Andi Vasluianu pentru a intra în pielea personajului?

       


      Andi Vasluianu: Eu cred că fiecare actor are o modalitate de a se apropia de adevărul personajului pe care îl interpretează. Pentru mine textul e „Biblia” și din text scot totul. Toate situațiile acolo le desfac, caracterul personajului acolo se află și, dacă e ceva ce eu n-am trăit deloc, încerc să mă interesez în jur și să caut ceva din viața mea și să asociez cu ce văd acolo. Cred și în imaginație. Adică sunt actor de metodă și actor de imaginație, undeva între ele.

       

      Ghidul Arădean: Unii dintre cei mai cunoscuți actori (Robert DeNiro, Daniel Day Lewis, Jim Carrey) duc method acting-ul la extrem. Care este rolul în care ai investit cea mai multă muncă?


      Andi Vasluianu: În Cealaltă Irina l-am cunoscut pe omul acela pe care urma să-l interpretez. Am stat foarte mult de vorbă și am căutat să aflu toată povestea reală de la el. Fiind o poveste reală e mai ușor să te apropii pe această cale. Când nu este o poveste reală, eu zic că poți căuta imaginația și din text, dar când e vorba de o întâmplare reală trebuie neapărat să te apropii de poveste, eu așa cred. Iar în Cealaltă Irina m-a interesat foarte mult omul acela, m-a interesat foarte mult ce i s-a întâmplat și m-a interesat el ca personaj, adică în timp ce-l întrebam, eu îl asimilam.

       

       

      Ghidul Arădean: Au existat vreodată alte opțiuni de carieră pentru tine?


      Andi Vasluianu: Nu. Am muncit când eram în liceu, că eram la seral și că m-am mutat singur de tânăr și a trebuit să muncesc. De la 16 ani am stat singur și atunci a trebuit să mă angajez, dar întotdeauna mi-am dorit să devin actor.

       

      Ghidul Arădean: Te-ai vedea făcând altceva?


      Andi Vasluianu: Tot actorie. Poate antrenor de fotbal (râde).

       

      Ghidul Arădean: Ești tot timpul foarte solicitat din punct de vedere profesional. Unde găsești energia necesară pentru a rezista acestui ritm?

       


      Andi Vasluianu: Eu iubesc foarte mult oamenii. Omenii îmi dau tot și tot ce-i rău și tot ce-i bun, toate nuanțele vin de la ei. A intra în contact cu ei e pentru mine un câștig mare. Și când vine cineva și-mi cere un autograf, stau și mă întreb sincer, oare de ce are nevoie de autograful ăla pentru că sunt un om ca și el, numai că fac altă meserie și ca regulă această meserie e publică, dar în real, suntem la fel.

       

      Ghidul Arădean: În această toamnă apari în prim plan prin două comedii: Despre oameni și melci și Minte-mă frumos. Cum ai descrie atenția atrasă de cele două roluri asupra ta?


      Andi Vasluianu: Au făcut o promovare foarte agresivă. E prima oară în viața mea când se face asta cu numele meu în față. Nu sunt atât de fan al popularității dar încerc să o tratez ca și cum ar fi normală și să nu o iau eu razna sau să nu cred eu că sunt vreo vedetă, nici măcar nu mi-a trecut vreodată prin cap, știi cum e când pornești de jos și muncești mult, astea ți se par chiar mici. De fapt meseria mea este mult mai importantă. Eu fac meseria asta pentru mine, recunosc.

       

      Ghidul Arădean: Cum l-ai caracteriza pe Dani, personajul interpretat de tine în filmul ”Minte-mă frumos”?


      Andi Vasluianu: Un băiat destul de inteligent, care încearcă să câștige ușor niște bani, ca orice tânăr din ziua de azi, dar care întâlnește în viața lui ceva ce nici măcar nu a bănuit vreodată că va întâlni: dragostea. Și până la urmă acolo se schimbă totul.

       

       

      Ghidul Arădean: Crezi că îl poți caracteriza printr-un singur cuvânt?


      Andi Vasluianu: Există o stare pe care o am vizavi de el, greu de redat în cuvinte, de necunoaștere, de neștiință, e o chestie pe care eu am trăit-o în viață când te faci că știi dar de fapt nu cunoști. Este un netrezit.

       

      Ghidul Arădean: Ce te-a impresionat pe platourile de filmare la cele două filme din această toamnă?


      Andi Vasluianu: La Despre oameni și melci m-a impresionat atenția lui Tudor Giurgiu și întâlnirea cu Dorel Vișan. Aia a fost o scenă importantă pentru mine. M-a impresionat foarte tare el, cât de mare actor e și cât de profesionist. La Minte-mă frumos m-a impresionat Iura Luncașu, pentru că el este actor la bază și are o foarte mare calitate pentru că și el a făcut meseria asta. Actorul are nevoie foarte mare de regizor, să-i dea încredere ca să devină bun și el știa. Iar pe de altă parte m-au impresionat foarte tare Monica Bârlădeanu și Diana Dumitrescu care au făcut două roluri foarte bune. Cârcotașii ar fi spus că poate „hai să vedem”, dar ele s-au mișcat foarte bine după părerea mea. Uite, m-a impresionat o chestie foarte ciudată la Despre oameni și melci. Mi-am dat seama că nu sunt în stare să fac anumite lucruri. Am avut scena aceea când țin un discurs în fața lor și m-am pierdut acolo în timpul filmărilor. Mi-am dat seama atunci că mai am enorm de multe de învățat. Nu știam cum să gestionez acea secvență înainte de a o începe și m-am pierdut un pic și mi-am revenit datorită și lui Giurgiu că a avut delicatețe și a știut să-mi dea răbdare și timp.

       

       

      Ghidul Arădean: Care sunt planurile de viitor ale lui Andi Vasluianu?


      Andi Vasluianu: Eu fac foarte mult teatru în general și am o piesă de teatru care va ieși acuma. De la Cluj plec direct la filmări. Voi juca într-un film al cărui scenariu scris de Mimi Brănescu a fost dramatizat și am și jucat în piesa asta. Este vorba despre piesa ”Acasă la tata”, pusă în scenă la teatrul Act din București. Și exact același rol pe care l-am jucat la teatru îl joc acum în film. Acum luni merg direct la filmări.

       

      Ghidul Arădean: Dă-ne 3 exemple de filme românești pe care oricine ar trebui să le vadă.


      Andi Vasluianu: Sunt prea multe filme românești pe care oricine ar trebui să le vadă, numai de la Daneliuc îmi vin vreo 5. Mi-e greu să aleg dar în top ar fi: Iacob (1988), Moartea domnului Lăzărescu (2005) și Secvențe (1986).

       

      În Minte-mă frumos, Dani (Andi Vasluianu) – gigolo de profesie și Toni (Damian Marius) – hacker și furnizor de servicii de internet, au o afacere cel puțin neobișnuită, rezultată din combinația „profesiilor” lor. Drumul acestora se intersecteză prin intermediul Facebook-ului cu cel al Oanei (Antoaneta Zaharia), o cofetară ucenică de care Toni se îndrăgostește după câteva conversații. Cei doi își stabilesc o întâlnire însă există o problemă: nicicare nu știe cum arată celălalt de fapt, pentru că și-au ascuns adevărata identitate. Toni și Oana au folosit pentru poza lor de profil, poze cu colegii lor de apartament, respectiv cu Dani și Dana (Diana Dumitrescu).

       

       

      Bio


      Născut în data 23 iunie 1974, la București

      Studii: Facultatea de Teatru, UNATC București, promoția 1999

       

      Premii:


      2007 - Premiul Gopo pentru cel mai bun rol secundar masculin în Hârtia va fi albastră, regia Radu Muntean;

      2003 - Cea mai bună interpretare masculină într-un rol principal la Festivalul Internațional de Film Studențesc „CineMaiubit”, București;

      2003 - Cea mai bună interpretare masculină într-un rol secundar acordat de Uniunea Cineaștilor pentru rolul din filmul Furia, regia Radu Muntean;

      2002 - Cea mai bună interpretare masculină într-un rol principal la Festivalul Internațional de Film Studențesc „CineMaiubit”, București-pentru rolurile din filmele de scurt metraj „17 minute întârziere”, regia Cătălin Mitulescu și „Muncește acum!”, regia Ioan Puican;

      2000 - Cea mai bună interpretare masculină într-un rol principal la Festivalul Internațional de Film Studențesc „CineMaiubit”, București-pentru rolul Crețul din filmul de scurt metraj „București-Wien 8:15”, regia Cătălin Mitulescu. Sursa: teatruploiesti.ro 

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor