Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      EXCLUSIV - Pilou Asbæk (Euron Greyjoy din Game of Thrones): „Vor trece ani buni până când vom mai vedea o producție de asemenea proporții!”

      12 aprilie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

       

      "Așa cum mi-a spus mama mea la un moment dat, „în viață, unele lucruri te vor face bogat, iar altele îți vor da onoare. Rareori te vei bucura de ambele în același timp". Cu Game of Thrones pot spune că am reușit." Pilou Asbæk - (Euron Greyjoy)

       

       

       

      După o lungă și chinuitoare așteptare, de luni ne întoarcem pe tărâmurile sângerii și înfrigurate din Westeros, odată cu lansarea ultimului sezon al unuia dintre cele mai grandioase seriale din istorie, Game of Thrones/ Urzeala Tronurilor.

       

      Iar finalul se anunță cu adevărat epic. Cel puțin așa ne dezvăluie, într-un interviu special pentru FilmSi, exclusiv în România, actorul danez Pilou Asbæk, cel care interpretează rolul imprevizibilului și maleficului rege al Insulelor de Fier din Westeros.

       

       

      Pe Pilou Asbæk îl știm și din Ghost in the Shell, unde a jucat alături de Scarlett Johansson, chiar înainte să aibă norocul, așa cum recunoaște chiar el, să fie cunoscut în întreaga lume drept Euron Greyjoy, un rol important într-unul dintre serialele lui preferate din toate timpurile.

       

      După ce și-a petrecut ultimii șase ani pe mare ca pirat, Euron Greyjoy a revenit din exil într-un mod pe cât de surprinzător, pe atât de macabru. Și-a omorât imediat și fără pic de remușcare propriul frate, pe Balon, după care și-a anunțat în fața tuturor decizia de a urca pe Tronul de Sare, dându-le planurile peste cap nepoților Yara și Theon care-și clădiseră, fiecare, alte alianțe.

       

      Păstrându-și atitudinea sarcastică și ghidat de orgoliu, în sezonul trecut, Euron a cerut-o de soție chiar pe Cersei Lannister, regina care stă pe Tronul de Fier. I-a pus la picioare loialitatea, serviciile flotei sale, și "două mâini bune" (aluzie la handicapul pe care-l are acum fratele acesteia, Jamie Lannister, tatăl copiilor ei).

       

      După insuportabilul adolescent Joffrey Baratheon, sadicul Ramsay și pasiunea lui pentru castrări, jupuiri și plimbări lungi cu câinii, e rândul lui Euron Greyjoy să provoace coșmaruri celor care urmăresc cu sufletul la gură serialul Game of Thrones.

       

      Am avut ocazia și plăcerea de a sta la poveşti cu Pilou Asbæk, un actor mai modest decât ar trebui, care iubeşte ceea ce face şi care a intrat recent în lumea fascinantă a tronurilor din Westeros.

       

      Am aflat cum l-au primit colegii pe platourile de filmare, cum i-a salvat GoT căsnicia, cât de diferit e față de personajul pe care îl joacă, la ce ar trebui să ne așteptăm de la marele final, pe cine vede el pe Tronul de Fier, dar și... de ce iubește România! 

       

       

      Cum ai descrie experiența de a face parte din distribuția unui serial – fenomen, mai ales că i te-ai alăturat la momentul său de maximă popularitate?


      Mă consider foarte, foarte norocos. Când am venit în echipă, serialul era deja un fenomen mondial. Doar ce terminasem cu Ghost in the Shell, film despre care toată lumea credea că va avea un real succes, dar nu a fost chiar așa, prin urmare am fost foarte încântat să pot face parte din ceva atât de uriaș cum era Game of Thrones.


      Așa cum mi-a spus mama mea la un moment dat, "în viață unele lucruri te vor face bogat, iar altele îți vor da onoare. Rareori te vei bucura de ambele în același timp". Cu Game of Thrones pot să spun că am reușit.

             Ce părerea aveai de show înainte să faci parte din el? Urmăreai serialul? Ai citit cărțile?


      Eram un mare, mare fan Game of Thrones. Și, sincer, GoT a fost singurul lucru care mi-a salvat căsnicia. Nu copilul, ci faptul că eu și soția mea făcusem o tradiție din a ne uita în fiecare luni seară la serial. După ce am văzut episodul The Red Wedding, am petrecut toată noaptea căutând pe internet reacțiile oamenilor după episod.


      De asta îmi era și atât de frică să nu fac ceva greșit când am primit rolul, pentru că îmi plăcea atât de mult serialul și nu voiam să dezamăgesc.

       


       

      Euron Greyjoy a avut câteva replici și acțiuni memorabile, chiar de la bun început. Cum ai reușit să portretizezi un personaj atât de malefic?


      Trebuie să mărturisesc că la început, în sezonul 6, eram cu adevărat terifiat, emoționat și nu știam la ce să mă aștept. Nu voiam să fiu tipul care a ruinat showul sau care pune bețe în roate echipei.

       

      Dar când m-am întors pe platourile de filmare pentru sezonul 7, am vorbit cu producătorii despre personajul meu, despre cum l-aș putea aborda și, având în vedere că sunt atât de multe personaje răuvoitoare în poveste, am propus să îl facem mai amuzant, mai carismatic, să îi punem o geacă de piele și să îl facem mai rock-n-roll...


      Asta mi-a oferit control creativ, ceea ce a fost minunat. Așa că pentru mine, sezonul 6 a fost plin de emoții, în sezonul 7 puzzle-ul a căpătat formă, iar în sezonul 8 pur și simplu m-am simțit foarte bine și în largul meu.

             Scena mea preferată cu Euron e dialogul cu Cersei, din sala Tronului de Fier. Ai avut ocazia să o sfidezi pe atotputernica Regină a celor Șapte Regate din Westeros și să râzi și de fratele ei, The King Slayer. Să ne așteptăm la această atitudine savuroasă și în sezonul final?


      De asta îmi place la nebunie România. E o întrebare foarte deșteaptă, așa cum sunt, de altfel, oamenii din România, frumoși și inteligenți. Mă feresc să dau spoilere pentru că nu e distractiv pentru nimeni, dar pot să spun doar că sezonul opt va fi o petrecere fooaarte lungă pentru Euron Greyjoy.


      Însă, da, trebuie să recunosc că scena din sala Tronului este și una dintre favoritele mele. Am lucrat cu cei mai buni și primitori colegi de platou din GoT, care s-au purtat extraordinar cu mine. M-au primit cu brațele deschise în familie, astfel încât să nu mă simt ca un intrus. M-au făcut să mă simt acasă, la fel și întreaga echipă de producție.

             Euron Greyjoy pare să aibă un grad de nebunie pe care și-l controlează destul de bine și o personalitate impunătoare. Aveți, totuși, vreo trăsătură comună?


      Când am citit prima oară scenariul, am descoperit că tipul ăsta e un sociopat, un adevărat maniac care își adaptează comportamentul în funcție de oamenii și situațiile din jurul său.

       

      Desigur că există asemănări între mine și el, dar pe de altă parte eu aș leșina dacă aș vedea sânge, plus că sunt într-o căsătorie fericită și loială de mai bine de 12 ani... Cu toate astea, mi-aș dori să ajung rege într-o zi? F*ck yeah!

             Ce poți să spui despre sezonul final al Game of Thrones în comparație cu celelalte șapte sezoane ale serialului?


      În primul rând, vă asigur că a meritat așteptarea. Game of Thrones a devenit din ce în ce mai bun cu fiecare sezon și asta în principal datorită publicului. Fanii s-au implicat atât de mult în poveste încât își doresc din tot sufletul ca sezonul final să fie uimitor. Și chiar așa va fi.


      Poți să îți dai seama de asta numai dacă te gândești că pentru celelalte sezoane, de câte 10 episoade, filmările au durat cel mult șase luni, iar pentru ultimul sezon, care are doar șase episoade, unele dintre ele ceva mai lungi, e adevărat, filmările au durat mai bine de 10 luni.


      Este cel mai grandios sezon de până acum și pot să garantez că unele dintre episoade vor fi cu adevărat epice. E ceva cu totul unic, ceva ce nu s-a mai văzut până acum în istoria televiziunii și vor trece ani buni până când vom vedea o producție de asemenea proporții.

             Pe cine ai vrea să vezi, la final, pe Tronul de Fier?


      Într-o lume fictivă, cred că Varys ar fi potrivit, dar păcat că nu are ce îi trebuie (e totuși eunuc). Cu Sansa Stark, în schimb, e altă poveste (pare cea mai bărbătoasă dintre toți).


      În lumea reală, aș vrea să văd o combinație între Superman și Maica Tereza conducând cele Șapte Regate. Asta dacă și Superman ar fi real, bineînțeles.

       

      Sursa foto: HBO Nordic, Danmark

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor