Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      “Faci sau taci” - haz de necaz pe seama incompetenței autorităților române

      14 martie 2019, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Faci sau taci” este o comedie ușoară care ne evidențiază (de parcă mai era nevoie) incompetența funcționarilor români, mizând pe un subiect destul de dur: traficul de persoane.

       

      Augustin Viziru joacă rolul unui consilier care primește vizita oficialilor din Spania, fiind implicat într-o misiune specială. Pentru că nimeni din birou nu înțelege o iotă din limba spaniolă, funcționarii români se trezesc în mijlocul pădurii, în cadrul unei misiuni despre care nu știu absolut nimic.

       

      echipa

       

      Amuzant și nu prea, consilierul și nelipsitul său pupincurist au alte preocupări. Când în peisaj își fac apariția șase fete sexy, agente sub acoperire, cei doi funcționari au în minte un singur plan – cum să le vrăjească și să le cucerească pe acestea. Umorul libidinos este nelipsit, glumele de șantier la fel, dar sunt convinsă că există o categorie de public ce va aprecia acest gen de umor. După succesul comediei “Oh, Ramona!” nu mă mai miră nimic.

       

      Deși cinematografia românească duce lipsă de comedii, fiind cu toții sătui de filmele despre comunism, drame familiale și alte tragedii, se pare că foarte puțini regizori sunt capabili să livreze o comedie inteligentă, în genul “Filantropica”. În schimb, părem dornici să importăm modelul hollywoodian al comediilor despre trivialități, cu un comic de situație și de limbaj ce lasă de dorit.

       

      monica

       

      Premisa comediei “Faci sau taci” pornește de la un subiect dur – traficul de persoane, prostituția forțată și lumea interlopă – dar nu reușește să ofere un mesaj bine definit, astfel încât să simți că ai ieșit din sala de cinema un pic mai deștept. Din contră, tot ce reiese la final este un mesaj de genul “asta e țara în care trăim, în care fiecare își vede interesul, improvizăm (că doar la asta ne pricepem cel mai bine), facem caterincă și sperăm că totul se va rezolva de la sine”.

       

      Am apreciat însă cadrele superbe filmate cu drona, care ne prezintă frumusețile patriei. Avem ocazia de a admira Cheile Nerei și alte decoruri de basm, care ne oferă o adevărată încântare vizuală.

       

      sandra

       

      Referitor la jocul actorilor, fiecare își face treaba așa cum știe cel mai bine, iar regizorul Iura Luncașu a ales o distribuție care să garanteze că publicul va merge la cinematograf pentru a-și vedea preferații. Alături de Monica Bârlădeanu, Bogdan Mălăele, Augustin Viziru, Diana Dumitrescu, Sandra Izbașa, Levent Sali sau Horia Brenciu, comedianul Micutzu este o apariție plăcută, livrând o porție de umor în stilul caracteristic.

       

      Așadar, dacă vreți să vedeți o comedie light și v-ați săturat să luați lucrurile în serios, “Faci sau taci” este filmul ideal la care să mergeți cu prietenii în weekend, mai ales dacă apreciați umorul sus menționat.

       

      Faci sau taci” are premiera în cinematografele românești din 15 martie.

       

      Dacă ți-a plăcut (sau nu) filmul, scrie și tu o recenzie și poți câștiga o bicicletă Pegas! Detalii aici.

       

      Trailer


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor