Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Filme de vacanţă pentru întreaga familie

      6 iunie 2018, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      A venit vara, perioada în care ne reamintim de bucuria copilăriei! Iată o selecţie a celor mai frumoase filme de vacanţă pentru toată familia.

       

      Jurrasic World: Un regat în ruină/ Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) se lansează în cinematografe în data de 8 iunie, în varianta 3D şi Imax 3D. Toţi copiii sunt fascinaţi de dinozauri, iar aceasta este o ocazie ideală de a vizita lumea dispărută în urmă cu 65 de milioane de ani. În copilărie, am crescut urmărind Jurassic Park, iar continuarea Jurrasic World: Un regat în ruină este un film de vară nostalgic şi contemporan, care îi va ajuta pe micuţi să înţeleagă relaţia dintre om şi animal, dar şi mecanismul de conservare sau dispariţie a anumitor specii din natură.

       

       

      Prinţul fermecător/ Charming (2018) ne încântă cu povestea unui prinţ aflat sub o vrajă ciudată: nu se poate abţine să ceară în căsătorie fiecare femeie pe care o întâlneşte, lăsând în urmă inimi frânte şi suspine. Exasperat, regele îi dă fiului său un ultimatum: să îşi găsească adevărata iubire până când împlineşte vârsta de 21 de ani sau să renunţe la tron. Cine va fi frumoasa care îi va câştiga inima rămâne să aflaţi din 15 iunie, când Charming se lansează în cinematografe (citește recenzia aici).

       

       

      Trolii/ Trolls (2016) este animaţia care ne învaţă despre puterea optimismului şi a gândirii pozitive. Este important să înţelegem şi să integrăm aceste valori încă din copilărie, pentru că viaţa nu înseamnă doar "prăjituri şi curcubee", ci este plină de provocări, situaţii imprevizibile şi greşeli inevitabile. Dar totul este mai uşor când realizezi că ajutorul sare de unde nici nu te aştepţi, iar ceea ce nu te doboară te face mai puternic.

       

       

      Patru prietene și o pereche de blugi/ The Sisterhood of the Traveling Pants (2005) este o poveste frumoasă despre prieteniile din copilărie, despre care cu toţii suntem convinşi că vor dura o eternitate. În unele cazuri, chiar se întâmplă. Indiferent cât de departe ne aflăm de prietenii noştri, există întotdeauna un obiect magic ce ne va aduce împreună exact atunci când avem nevoie de o vorbă bună sau de o îmbrăţişare.

       

       

      Capcană pentru părinți/ The Parent Trap (1998) este un film Disney clasic despre două fetiţe gemene care habar nu aveau una de existenţa celeilalte. Fetele se cunosc în tabără şi pun la cale un plan serios: vor să îi ajute pe părinţi să îşi redescopere sentimentele şi să formeze împreună o familie fericită. Năzbâtiile celor două fetiţe ne demonstrează că orice se poate întâmpla atunci când îţi doreşti ceva din toată inima.

       

       

      Aventuri sub clar de lună/ Moonrise Kingdom (2012) spune povestea maturizării a doi copii de 12 ani, care se hotărăsc să fugă de acasă şi să locuiască pe o insulă, pe tot parcursul verii. Este emoţionant de urmărit cum se înfiripează relaţia de dragoste dintre micuţi, de la simple bilețele scrise cu creioane colorate, până la planul magistral de a fugi de acasă şi de a trăi în libertate deplină, departe de părinţi şi de problemele acestora.

       


      Hobbitul: O călătorie neașteptată/ The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) conţine toate elementele necesare unui film de familie: aventură, dragoni, hobbiţi, gnomi, goblini, orci și vrăjitori. O călătorie epică a unui hobbit înarmat doar cu ingeniozitate, curaj şi speranţă, care se va dovedi extrem de importantă pentru soarta Pământului de Mijloc.

       

       

      Vaiana/ Moana (2016) este una dintre cele mai frumoase animaţii Disney realizate vreodată, care îi învaţă pe copii despre echilibrul fragil al naturii. Pe lângă mesajul educativ pe care ni-l oferă, Moana le arată fetiţelor din lumea întreagă cum să îşi descopere puterea interioară, să schimbe lumea în bine şi să rămână la fel de inocente şi de prietenoase cu orice fiinţă - fie semizeu, fie un cocoş prostuţ.

       

       

      Nanny McPhee: Marea înfruntare/ Nanny McPhee and the Big Bang (2010) este o scurtă demonstraţie educativă a copiilor răsfățați. Bona cu puteri magice le îndeplineşte copiilor dorinţele neaşteptate, inclusiv aceea de a dormi în pat cu purceluşi, după ce aceştia refuză să împartă paturile cu verii lor, spunând că mai degrabă s-ar culca cu purceii în pat. Ai grijă ce îţi doreşti, că s-ar putea întâmpla! Fiindcă motto-ul lui Nanny McPhee este: “Când nu mă vrei, dar ai nevoie de mine, eu rămân. Când mă vrei, dar nu mai ai nevoie de mine, eu trebuie să plec.

       

       

      Întors pe dos/ Inside Out (2015) este o animaţie ideală atât pentru părinţi cât şi pentru copii. Ce facem când suntem copleşiţi de stări şi sentimente pe care nu le putem controla? Cum ne raportăm la schimbare, atât de grea în copilărie, dar absolut necesară pentru a putea evolua? Cum ştim când e cazul să păstrăm anumite amintiri şi să renunţăm la ceea ce nu ne mai foloseşte? Inside Out este o lecţie despre modul în care funcţionează psihicul uman, care îi va ajuta enorm pe copii să se cunoască şi să îşi exprime sentimentele în mod explicit.

       

       

      Fiecare se crede normal/ Little Miss Sunshine (2006) este un film road-trip despre o familie excentrică, disfuncţională, însă foarte amuzantă. Aşa cum se întâmplă în orice călătorie plină de aventuri, avem de-a face cu certuri, confuzie, stres şi ghinioane, dar copiii vor înţelege conceptul de familie unită tocmai din aceste situaţii limită. 

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor