Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Game of Thrones: lucruri inedite de la filmări, trivia și fun facts

      9 mai 2019, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Toate lucrurile frumoase au un final, iar Game of Thrones nu face excepție. Călătoria fantastică a personajelor noastre preferate va lua sfârșit pe 19 mai. Până atunci însă, ne putem delecta cu câteva povești amuzante de la filmări, trivia și fun facts. Enjoy!

       

      Peter Dinklage, care îl joacă pe Tyrion Lannister, apare în serial mai des decât oricare alt actor – 67 de episoade din totalul de 73.

       

      peter

       

      Dintre cele mai importante 330 de personaje din primele şapte sezoane Game of Thrones, peste 190 au murit.

       

      Kit Harington și Rose Lesie, care îi joacă pe Jon Snow și pe Ygritte, s-au îndrăgostit în timpul filmărilor și s-au căsătorit în iunie 2018.

       

      jon

       

      Înainte de casting, Lena Headey (Cersei) și Jerome Flynn (Ser Bronn), au avut o relație amoroasă care s-a încheiat urât, astfel încât cei doi actori au semnat o clauză în contracte prin care cereau să nu joace împreună și să stea cât mai departe unul de celălalt pe platourile de filmare.

       

      cersei bronn

       

      Fostul președinte Barack Obama este fan al serialului Game of Thrones. La finalul sezonului 5, când Jon Snow moare, Obama l-a abordat pe unul dintre regizori pentru a-l întreba care este soarta lui Jon. În plus, fostul președinte a cerut aprobarea de a viziona primele episoade din sezonul 6 înainte de a fi difuzate, iar producătorii au fost de acord.

       

      În romanele “A Song of Ice and Fire”, Daenerys are ochii de culoare mov. Emilia Clarke a încercat să poarte lentile de contact, însă acestea îi afectau prestația artistică, așadar a renunțat la ele.

       

      ochi mov

       

      În anul 2012, aproape 160 de fetițe nou-născute în SUA au primit numele de Khaleesi, care înseamnă regină în limba Dothraki.

       

      În serial, lupul Sansei, Lady, moare la finalul primului sezon, însă actrița Sophie Turner a îndrăgit atât de mult câinele încât a hotărât să îl adopte.

       

      lady

       

      La cât de mult se disprețuiesc Cersei și Tyrion, este greu de crezut că actorii Lena Headey și Peter Dinklage se înțeleg foarte bine în realitate. În timpul filmărilor, cei doi sunt colegi de apartament și sunt văzuți adesea împreună la restaurante și pub-uri. De fapt, Dinklage este cel care a recomandat-o pe Lena Headey realizatorilor serialului, după ce a colaborat cu aceasta în diverse alte proiecte.

       

      cersei pitic

       

      Jack Gleeson, care l-a interpretat pe sadicul Rege Joffrey Baratheon, a mărturisit că s-a inspirat din personajul Commodus din "Gladiator", jucat de Joaquin Phoenix. Gleeson a dezvăluit că a încercat să imite zâmbetul batjocoritor al lui Commodus pentru a crea un personaj atât de detestat de public.

       

      joffrey

       

      Gwendoline Christie, care o joacă pe Brienne of Tarth, a declarat că cea mai dificilă scenă din serial a fost lupta cu The Hound. Actrița s-a antrenat timp de 2 luni cu un expert spadasin pentru scena respectivă.

       

      brienne

       

      Iwan Rheon (Ramsay Bolton) a dat inițial probă pentru rolul Jon Snow, însă producătorii serialului l-au considerat mult mai potrivit pentru a-l interpreta pe sadicul Ramsay.

       

      ramsay

       

      Regina Cersei este una dintre cele mai detestate personaje din serial. Actrița Lena Headey a relatat că aversiunea publicului se reflectă adesea și în viața sa personală, iar oamenii o insultă și cer autografe de la toți membrii distribuției cu excepția ei.

       

      cersei

       

      Game of Thrones este unul dintre cele mai costisitoare seriale din istoria televiziunii. Primele sezoane au avut un buget de 50 de milioane de dolari. Odată cu creșterea popularității, după sezonul 6 s-au investit peste 100 de milioane de dolari în fiecare sezon.

       

      Actrița Carice van Houten, interpreta Melissandrei, a fost inițial invitată să dea probă pentru rolul Reginei Cersei, însă a refuzat pentru că era ocupată cu filmările “Intruders”.

       

      melissandre

       

      În 2014, Regina Elisabeta a Marii Britanii și Prințul Philip au vizitat platourile de filmare GoT din Belfast, în cadrul unei vizite în Irlanda de Nord. Reginei i s-a oferit șansa de a se așeza pe Tronul de Fier, însă a refuzat, deoarece monarhii Marii Britanii nu au voie să se așeze pe niciun tron străin, nici măcar unul fictiv.

       

      elisabeta

       

      Serialul a primit până în prezent 132 de nominalizări la premiile Emmy şi 47 de trofee. Game of Thrones a obținut totodată şase nominalizări la Globurile de Aur, iar actorul Peter Dinklage a câștigat Globul de Aur pentru rol secundar în anul 2012.

       

      Sursa: Bored Panda

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor