Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      "Gangsteri de legendă", incredibila poveste a fraților Kray

      4 octombrie 2015, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Fie că este vorba despre roboţii imenşi care s-au luptat în Pacific Rim, ori de supereroii din universul Marvel, confruntările dintre titani au făcut mereu deliciul regizorilor de la Hollywood. Regizorul Brian Helgeland, iese din tipar şi oferă o noua confruntare epică între Tom Hardy şi Tom Hardy. Da, aţi auzit bine! Celebrul actor joacă un rol dublu în filmul “Gangsteri de legendă”, cel al gemenilor Ronnie şi Reggie Kray care la jumătatea anilor '60 erau cei mai cunoscuţi şi temuţi infractori britanici. Cu ajutorul tehnicii digitale moderne scenele în care apar cei doi fraţi sunt extrem de bine realizate astfel încât este greu să-ţi dai seama că este unul şi acelaşi actor în ambele roluri.

       


      Povestea filmului se bazează pe cartea lui John Pearson apărută în 1972, “The Profession Of Violence: The Rise And Fall Of The Kray Twins” şi este inspirată din fapte reale. Fraţii Kray au început să-şi consolideze imperiul în Londra, prin eliminarea cartelului criminal condus de Charlie Richardson şi colaborând cu mafia americană care îşi făcuse deja intrarea în oraş. Celebri şi invidiaţi, aceştia îşi creează relaţii printre cei mai influenţi londonezi, se lăfăie în bogaţii şi par de neoprit.

       


      Căutând probabil să ofere şi un antidot pentru multitudinea de scene violente din film, regizorul Brian Helgeland prezintă şi povestea de dragoste dintre Reggie şi Frances Shea (Emily Browning). Provenind dintr-o familie disfuncţională, tânăra Shea se îndrăgosteşte de Reggie şi altfel ajunge să trăiască o viaţă la care nici nu visase. După ce se căsătoresc gangsterul îi promite soţiei sale că va renunţa la afacerile ilegale şi asltfel ajunge să cumpere şi să conducă mai multe cluburi de noapte.

      Dar declinul este inevitabil și imperiul Kray începe să se clatine sub amenințări care apar din toate părțile. Investigația poliției ajunge tot mai aproape de adevăr, iar Ronnie este din ce în ce mai violent și paranoic, cu tendințe distructive ce îl conduc la greșeli flagrante.

       

       

      Tom Hardy reuşeşte cu un talent incredibil să-i interpreteze pe fiecare dintre cei doi fraţi în parte cu toate că aceştia sunt atât de diferiţi. Reggie este aşa-zisul “băiat bun” care prin înfăţişare şi atitudine putea trece cu uşurinţă drept un respectabil om de afaceri, pe când Ronnie este un tip paranoic schizofrenic care refuză să îşi ia medicamentele, ceea ce îl face să fie predispus la "explozii" de violenţă necontrolată şi la un comportament general bizar, care pune în pericol constant afacerea celor doi. Abordarea fiecăruia în ce priveşte activitatea lor ilegală este, de asemenea, foarte diferită. Reggie dorește avere şi respectul celorlaţi, pe când Ronnie este atras mai mult de partea violentă a afacerilor.


      Chiar dacă este un film destul de violent, Gangsteri de legendă se axează mai mult pe povestea de dragoste dintre Reggie şi soţia lui. Întreaga acţiune este proiectată din perspectiva lui Frances (Emily Browning) şi a modului în care ea percepe această lume aparent fascinantă în care a intrat.

       

       

      Sursa: gamesradar.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor