Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Godzilla, filmul suprem cu monştri al lui Gareth Edwards

      27 mai 2014, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      După cum a recunoscut însuşi regizorul Gareth Edwards, nu i-a fost deloc uşor să reproducă filmul Godzilla 3D. Şi nu e de condamnat, dat fiind faptul că este unul dintre cele mai mari blockbustere cu monştri. Filmul care l-a consacrat este Monsters (2010). Aşa că nimeni nu şi-a făcut probleme că nu s-ar descurca. Deşi aceste creaturi gigantice sunt domeniul lui, de data aceasta a fost vorba de Godzilla.

       

      Godzilla al lui Edwards este un spectacol plăcut, ce îţi provoacă fiori şi aduce un omagiu filmului original din 1954 a lui Ishiro Honda, intitulat "Gojira". Creat ca un simbol al ameninţării nucleare din urma atacurilor nucleare ale Americii asupra Japoniei în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, reapariţia Godzillei sugerează că testele nucleare făcute de americani în Oceanul Pacific, după terminarea războiului, au fost menite să ţină la distanţă monstrul radioactiv.

       

       

      Povestea începe în Japonia în anul 1999, unde cercetătorul ştiinţific Joe Brody (Bryan Cranston) investighează activităţile seismice petrecute la o centrala nucleară. Atunci când o echipă din care făcea parte şi soţia lui, Sandra, moare în ceea ce se presupune a fi un dezastru natural, Joe îşi dedică viaţa încercând să demonstreze că ceea ce s-a întâmplat este departe de ceva natural. Obsesia lui, produce o ruptură între el şi fiul său, Ford. Cinsprezece ani mai tarziu, îl regăsim pe Ford (interpretat de un liniştit dar sexy Aaron Taylor-Johnson) în San Francisco, unde locuieşte cu soţia sa (Elizabeth Olsen) şi fiul lor. Ford lucrează în serviciul Flotei Americane, unde este specializaz pe dezamorsarea bombelor, aptitudine ce îl va ajuta mai tarziu să salveze planeta de MUTOs (OTMN) ("Massive Unidentified Terrestrial Organism" – Organism Terestru Masiv Neidentificat” – ce se trezeşte dintr-o lungă somnolenţă şi traversează globul hrănindu-se cu radiaţii.

       

      Scenaristul Max Borenstein, inspirat de o poveste a lui Dave Callaham, nu ne bombardează cu naraţiuni sau cu o multime de personaje (Ken Watanabe şi Sally Hawkins, sunt fizicieni iar David Strathairn este amiral). Filmul se axează pe viaţa familiei lui Ford, pe care Borenstein ne-o prezintă detaliat.

       

       

      Godzilla pare la începutul filmului destul de timid, abia după o oră începe să se dezlănţuie şi să ne trasmită acea teamă cu care ne-a obişnuit. Si chiar reuşeşte! Sala de cinema se cutremură la răgetul celui mai mare Gozzila, ce măsoară peste 10 etaje înălţime, cu o piele lucioasă acoperită de solzi şi ţepi pe tot spatele, terifiant dar foarte bine texturat.Edwards încearcă să ne facă să ne întrebăm cum am reacţiona la o posibilă invazie de creaturi uriaşe. Muzica stranie creată de Alexandre Desplat ("Argo"), este la fel de ameninţătoare şi plină de sunete care complementeaza tema serioasa a filmului. În filmul original, s-a folosit metoda „stop-motion photography”, în care un actor într-un costum de latex s-a plimbat pe o planşă în miniatură a oraşului Tokio. Dar Jim Rygiel, un guru al efectelor speciale, cunoscut din franciza "The Lord of the Rings", vine cu o schimbare majoră...miscarile Godzilei par mult mai realistice. Balanţa între povestea familiei şi scenele de intensă acţiune este mulţumitoare. Dacă în anii ’50, Godzilla reprezenta o ameninţare a planetei, acum monstrul nu este pus pe distrus lumea. S-a întors pentru a fi erou şi face un adevărat spectacol în timp ce-i învinge pe cei doi monştri puşi pe rele.

       

       

      Un lucru este clar: versiunea lui Edwards este filmul suprem cu monştri. Producţia studiourilor Warner Bros, este cotată cu PG-13 de către Asociaţia Americană de Film, pentru scene intense de distrugere, haos şi violenţă a creaturilor. Durata filmului: 123 minute. Dacă nu ai văzut filmul încă, grăbeşte-te! Încă rulează în cinematografele din întreaga ţară!

       

       

      Sursa: movies.yahoo.com 

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor