Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Hackervillage

      25 noiembrie 2018, Autor: Iosif Prodan
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      După filmări cu drona prin toate colțurile posibile ale Timișoarei, a venit și rîndul minunatelor pajiști din județul Timiș să fie trase-n poză. Căci ce poate fi mai exotic pentru telespectatorul neamț (vest-european) decît ruralul românesc rămas blocat în timp, un Muzeu al Satului în dimensiuni naturale, fără curent și în care te simți “ca în Germania și România în același timp”?

       

      Acel next level pe care îl tot așteptam de cîteva episoade în relația dintre Adam și Lisa s-a întîmplat în sfîrșit - AU FĂCUT SEX!!! Bine, asta nu ne-a salvat de încă un episod din festivalul ridicolului în care cei doi, alături de scenariști, sînt toți niște campioni desăvîrșiți. Decorul a fost aproape suprarealist, concupiscența a avut loc în acest loc sacru al întîlnirii dintre popoarele pe care le reprezintă, la adăpostul strămoșilor comuni îngropați într-un cimitir pe care Lisa îl vizitează din cine-știe-ce motiv.

       


       

      Deși Lisa și Adam îi ascund lui Cipi faptul că fratele lui este mort, micul hacker află și stîrnește un shitstorm internațional, trimițînd un video în care Borisov îl împușcă pe Dragoș, către toate redacțiile de presă relevante din lume. Supărat, Cipi spune uitîndu-se spre un monitor “Ăștia [Lisa și Adam] au știut unde e Dragoș și cine e vinovat și nu au făcut nimic!” - exact, micuțule hacker, asta zicem și noi de cîteva episoade! Nu există niciun motiv logic pentru care Borisov nu e prins de poliție/SAS/procuratură, în timp ce se plimbă liniștit într-un Range Rover negru (al cărui număr de înmatriculare e cunoscut de autorități) prin Timișoara și stă la cîțiva metri de mașinile poliției, urmărindu-le mișcările forțelor de ordine.

       

      Nu vrea să zic că Poliția Română e incompetentă (aici și în realitate), dar e caricaturizată de scenariști într-un asemenea hal încît prelungirea existenței în libertate a rău-făcătorului Borisov e departe de a fi credibilă și justificată narativ. Un alt lucru greu de înțeles este cum stă Cipi vreo 2 zile alături de Lisa și Adam și marii polițiști nu află ce a furat acest copil și de ce îl urmărește Borisov (deci care e mobilul crimei).

       


       

      Mai departe, Borisov, aflat atît în căutarea lui Cipi, cît și a polițiștilor super-eroi, află “de pe net” despre una din fetele lui Adam. Deci ne-am aștepta s-o răpească sau așa ceva. Nope, nu se întîmplă asta, pentru că Borisov e prea evil ca să-și joace toate cărțile din prima și pentru că Adam e un super-erou care nu poate păți ceva atît de grav, e prea aproape de final ca să piardă un lucru atît de prețios pentru el.

       

      Să nu uităm nici de o altă predicție pe care am făcut-o încă din primele episoade și anume că tatăl Lisei e un fost securist. Relațiile mult prea apropiate dintre el și șeful poliției se completează acum și de o prietenie neașteptată cu Luminița Chiriac, baba pesedistă care conduce informal orașul de pe Bega. Herr Walter nu se dă în lături și cu mînie proletară îl amenință pe Cezar “Scufița Roșie” Iacob că îl pișă-n freza (nici nu știți ce pierdeți).

       

      OK, dar cum rămîne cu Hackervillage? Bun, să zicem că ați vrea să aflați cum omorîți o găină și cum o mîncați. Ați putea să va uitați pe youtube, să va întrebați bunicii SAU să va uitați la Hackerville episodul 5. Așadar: se iau 3 hackeri, sînt ținuți în captivitate la țară (fără curent electric), li se iau telefoanele și primesc 3 alune ca hrană. Pentru a crește miza acestui Hunger Game improbabil se plasează 2-3 găini în proximitate apoi dați play. Vizionare plăcută!

       


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor