Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Hackerville 3

      14 noiembrie 2018, Autor: Iosif Prodan
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Cum ne așteptam, neamțul dubios din episodul 2 avea să pregătească ceva deosebit-de-grav, doar că încă nu aflăm ce. Lisa încă nu pleacă în Germania (lipsa de respect pentru ordinele superiorilor pare destul de nerealistă, totuși), iar personajul central devine Cipi. Ce e foarte clar că se întîmplă în episodul 3 e că toate hibele identificate inițial ies acum la suprafață și devin greu de trecut cu vederea.

       

      Idila despre care vorbesc celelalte personaje dar nu și cei vizați, dintre Lisa și Sandor, capătă accente ridicole, mai ales în ceea ce privește discuțiile dintre cei doi. Nu e foarte clar dacă jocul actoricesc al Annei Schumacher este pur și simplu prost (sau poate că vine din faptul că se chinuie să vorbească în română, o limba căreia aparent nu-i înțelege topica și frazeologia) sau replicile pe care le are de dat sînt jenante. Oricum ar fi, din această combinație rezultatul e pur și simplu cringe.

       

      hackerville


      Discuția misterioasă dintre tatăl Lisei și șeful Poliției din Timișoara (în subordinea căruia Lisa își desfășoară acum activitatea) din primul episod încă nu revine în economia poveștii, dar o ținem minte pentru că ar putea lansa un twist neașteptat mai spre mijlocul sezonului. Ce e greu de acceptat, însă, e ultimatumul pe care Lisa îl primise din Germania de a se întoarce de urgență la Frankfurt și pe care nu îl pune în practică în niciun fel. E ca și cum spiritul balcanic în care legile sînt o continuă negociere, care ține cont de starea și dispoziția persoanei care trebuie s-o aplice, a cuprins-o mai mult decît trebuia.

       

      Jocul dintre Est și Vest despre care ziceam că e omniprezent în primele două episoade s-a mai estompat (cu mențiunea discuției aiuritoare despre femeile din România), acum avem destulă acțiune cît să nu ne mai pierdem în detalii de atmosferă și fundal. Cipi este racolat de neamțul malefic (care, aflăm, e de fapt un albanez, după pașaport) și pus să spargă sistemele IT ale unei bănci din Budapesta, sub amenințarea pistolului. Se pare că adolescentul nostru e mai genial și mai malefic decît mafiotul care-l ține sechestrat, deci victima îl face pe opresor și scapă după o “urmărire ca-n filme”, adaptată contextului prin autoturisme blocate via computer de bord controlat de la distanță.

       

      hacker

       

      Din acest moment, realismul scenariului și al serialului sînt greu de validat, dar măcar subplot-ul cu Cezar “Scufița Roșie” Iacob versus Luminița “pesedista cu afaceri imobiliare” Chiriac crește ca intensitate (avem mîini rupte, gorile care dau cu bîta de baseball, arhitect șef hărțuit chiar în sediul Primăriei - însuși Nicolae “am dat 13 goluri” Robu este invocat, dar nu ni s-a făcut plăcerea de a-l vedea) și își îndeplinește menirea de a întregi un peisaj corupt și haotic cum ne-am fi așteptat să vedem în Europa de Est (not).

       

      Ce ne-am așteptat să se întîmple în episodul 4 e rezolvarea conflictului cu germano-albanezul Andrei Borisov, foarte probabil cineva va muri sau măcar va ieși din schema poveștii (să zicem Dragoș), Cipi ar trebui să reflecteze la postura în care a ajuns și probabil i se va propune din partea Poliției Române/Poliției Germane o colaborare care să-i ofere protecție (observasem în articolul anterior că existența unui minor fără adulți care să-l aibă în custodie e cel puțin ciudată, deci să vedem cum va fi rezolvat acest plothole) și, dacă nu cerem prea mult, trecerea la o etapă superioară în relația dintre Lisa și Sandor, care să elimine dialogurile stupide pe care a trebuit să le ascultăm în acest episod.

       

       

      Comenteaza Subiectul
      ULTIMELE COMENTARII
      • Nicoleta Pele 26 noiembrie 2019, 20:47

       Romani,nemti,albanezi....iar fetita cea mare a lui Vasluianu ,italianca.Avem di ta

      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      • Nicoleta Pele 26 noiembrie 2019, 20:47

       Romani,nemti,albanezi....iar fetita cea mare a lui Vasluianu ,italianca.Avem di ta