Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      „Instrumente mortale: Oraşul oaselor”, o nouă poveste pentru adolescenţi

      9 septembrie 2013, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Bazat pe primul roman din seria pentru adolescenţi „The Mortal Instruments”, semnat de scriitoarea americană Cassandra Clare, această coproducţie germano-canadiană are ca laitmotiv eterna luptă dintre bine şi rău.  


      Regizat de Harald Zwart („Agent Cody Banks” şi „The Pink Panther 2”), thrillerul fantastic „The Mortal Instruments: City of Bones” prezintă povestea lui Fray Clary (Lily Collins), o adolescentă de cincisprezece ani care descoperă că este descendenta Vânătorilor de Umbre, un clan de războinici semi-îngeri, a cărui misiune este aceea de a  proteja lumea de demoni.

       

      City of Bones” este un film pentru tineri, în felul celor cu care ne-am obişnuit deja, cu lumi fantastice ascunse oamenilor de rând, în care sălăşuiesc creaturi nemuritoare (atât pozitive, cât şi negative), precum vampiri, vârcolaci, vrăjitori, zâne şi demoni de toate soiurile.

       

      Personajul central din „City of Bones” este o adolescentă obişnuită din Brooklyn, Clary Fray (interpretată de Lily Collins, nimeni alta decât fiica lui Phil Collins), care descoperă că este descendenta Vânătorilor de Umbre, un clan secret al tinerilor războinici pe jumătate îngeri, a cărui misiune este de a proteja lumea de demoni. După dispariţia mamei sale (interpretată de Lena Headey), Clary este cooptată şi pregătită pentru luptă de un grup de astfel de vânători, condus de Luke Garroway (Aidan Turner), care îi arată şi cealaltă lume a New Yorkului, numită Downworld (n.r. Lumea din Umbră), un oraş populat de creaturi monstruoase, ce nu pot fi văzute de oamenii de rând.

       

       

      Însoţită de Simon (Robert Sheehan), cel mai bun prieten al său şi de liderul clanului vânătorilor de umbre, Jace Wayland (Jamie Campbell Bower), porneşte în căutarea mamei sale.

       

      Simon este un personaj îndrăgit în lumea romanelor pentru adolescenţi şi este îndrăgostit în secret de Clary. Cu toate că nu posedă puteri supranaturale sau arme speciale, Simon este cel mai curajos personaj, care îşi foloseşte inteligenţa pentru a o proteja pe Clary.

       

      Pe de altă parte, Jace Wayland este un tip energic, sensibil, misterios şi foarte infatuat. Îl placi şi empatizezi cu el, deoarece nu se teme să-şi arate slăbiciunile.  

       

      Pericolele la care se expun sunt iminente, iar forţele răului sunt mereu pe urmele lor, convinse că Clary cunoaşte locul în care se află Cupa Muritorilor, care, dacă ar fi intrat pe mîini nepotrivite, ar fi generat un adevărat haos.

       

      Una din revelaţiile acestui film este aceea că Johann Sebastian Bach, pe lângă faptul că a fost un compozitor strălucit, sigur a făcut parte dintr-un clan al Vânătorilor de Umbre (având, de asemenea, tatuaje runice pe corp), compunând intenţionat partituri muzicale care ar fi năucit toţi demonii. Dar oare Paganini a fost şi el un Vânător de Umbre?

       

       

      Din distribuţia filmului mai fac parte Jonathan Rhys Meyers (Valentine), care interpretează rolul personajului negativ ale cărui acţiuni ameninţă să tulbure ambele lumi, Jared Harris (Hodge Starkweather), un experimentat Vânător de Umbre blestemat să nu poată părăsi niciodată teritoriul Institutului, Kevin Zegers (Alec) şi Jemima West (Isabelle).

       

      Pelicula „The Mortal Instruments: City of Bones” conţine toate ingredientele întâlnite într-un film de acest gen: poveste de iubire, vampiri, zâne, vârcolaci, copiii pierduţi şi regăsiţi, puteri supranaturale, obiecte magice şi efecte speciale spectaculoase. Dacă sunteţi iubitori ai genului, cu siguranţă o să fiţi încântaţi de acest thriller fantastic, care va fi disponibil în cinematografele din Romania începând cu data de 6 septembrie 2013.

       

      Un ultim amănunt: în această toamnă încep deja filmările pentru cel de-al doilea roman din serie, „City of Ashes”, care urmează să fie lansat undeva în decursul anului 2014.

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor